hirdetés
hirdetés

Orvosturizmus és a szenior szegmens

Fontos az idősebb korosztály turizmusba történő bevonása, amit az EU is támogat. 

hirdetés

A Magyar Turizmus Zrt. Észak-Magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága által szervezett és a négycsillagos Saliris Resort Spa és Konferencia Hotelben tartott szakmai találkozón az orvosturizmus jelentőségét méltatta dr. Takács Zoltán, a nógrádgárdonyi Főnix Kastélyszanatórium és Egészséghotel főigazgatója. A magánintézmény a szolgáltatásokban együttműködik a balassagyarmati kórházzal, és ezen a piacon jelenleg egyedinek számítanak Magyarországon. Mozgásszervi, szív- és érrendszeri, valamint szenvedélybetegek gyógyításával foglalkoznak. Jelenleg több mint négyszáz millió forintos fejlesztést valósítanak meg pályázati támogatással, ami építészeti bővítésre, illetve orvostechnológiai fejlesztésre irányul.

Az egerszalóki gyógyfürdő medencéi (Fotó: Mentusz Károly)
Az egerszalóki gyógyfürdő medencéi (Fotó: Mentusz Károly)

Zárai Szilvia, a Nemzeti Üdülési Alapítvány képviseletében arról beszélt, hogy az Európai Unió pályázatokkal támogatja a szenior korcsoportnak a turizmusba történő bevonását. Különösen az elő- és utószezonban való utaztatásukat tartják fontosnak a tagállamokba. Ihász Kata, a Ruta Utazási Iroda igazgatója pedig az ötven év feletti külföldi korosztály magyarországi látogatásai során szerezett tapasztalatokat elemezte. Véleménye szerint alapvető, hogy az ideérkező vendégek elégedettek legyenek a kiszolgálással, a gasztronómiával, a komforttal.

Új orvosturisztikai beruházások

A konferencia második részében a szervezők arra törekedtek, hogy a résztvevők minél jobban megismerjék egymást, továbbá a régió egészségturisztikai adottságait és a jelenleg tartó új beruházásokat. Így szó esett a mezőkövesdi Zsóry-fürdő területén épülő üdülőházakról, az alsópetényi Prónay kastélynál létrehozásra kerülő lézerszemklinikáról, a demjéni Termálvölgyben a Cascade barlangfürdő fejlesztéséről. A szakemberek megismerhették a bükkszéki Salvus gyógyvíz kedvező tulajdonságait, az ottani gyógyfürdő fontosságát, továbbá a miskolctapolcai strand, a diósgyőri vár, illetve a lillafüredi klimatikus gyógyhely fejlesztését is. Bemutatták a parádfürdői háromcsillagos Erzsébet Park Hotelt is, ahol széndioxidos gázfürdőt működtetnek, és az idén gyógyszállodává nyilvánították. Képeken láthatták a hazai balneológia gyöngyszemeként emlegetett mátraderecskei mofettát, ahol gyógyulni vágyó járóbetegeket kezelnek folyamatosan.

A hírneves sóhegy Egerszalókon (Fotó: Mentusz Károly)
A hírneves sóhegy Egerszalókon (Fotó: Mentusz Károly)

Az elmúlt években kilenc díjat nyert a Magyar Turizmus Zrt. a különböző nemzetközi kiállításokon – jelentette be Köckné Nagy Viktória kiállítási csoportvezető, ami elmondása szerint az igényes, szakmailag előkészített munkának köszönhető. A kiállítások pedig a partneri együttműködést, a bizalmat erősítik – tette hozzá. Aranyossy Mihály külképviseleti koordinációs irodavezető a visegrádi országok turisztikai együttműködését és közös marketingmunkáját méltatta. Példaként említette, hogy idén májusban egymás között öt nyelven mutatják be az országaik és fővárosaik turisztikai értékeit.

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk