Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
Meghatározó változások jönnek a magyar gyógyfürdőknél

Meghatározó változások jönnek a magyar gyógyfürdőknél 

Magyarország turisztikai húzótermékei a termál- és az élményfürdők, ezért a szabályozásukra vonatkozó, most megjelent új rendelet modern szemléletben közelíti meg a fürdők üzemeltetését, létesítését, és hozzájárul a versenyképességük növeléséhez.
Segítség az egészségturizmusnak

Segítség az egészségturizmusnak 

A hazai termálokban a belföldi vendégszám erodálódik, a gyógyfürdő kultúra eltűnőben van.
Egészségturisztikai konferencia Zalaegerszegen

Egészségturisztikai konferencia Zalaegerszegen 

Március 3-án tartják a VI. Zalaegerszegi Nemzetközi Egészségturizmus Konferenciát. A rendezvény célja az oktatók és a kutatók tudományos eredményeinek megismertetése.
Egészségturizmus szakmai konferencia az Utazás Kiállítás alatt

Egészségturizmus szakmai konferencia az Utazás Kiállítás alatt 

A március 3-6. között megrendezésre kerülő Utazás Kiállítás keretében egészségturizmus konferencia  várja az érdeklődőket.

Egy fürdőt is lehet gazdaságosan üzemeltetni! 

Sok-sok plusz szolgáltatással.
Kazah egészségturisztikai szakemberek ismerkedtek Miskolccal

Kazah egészségturisztikai szakemberek ismerkedtek Miskolccal 

Az utazásszervezők, touroperátorok, turisztikai ügynökségek és utazási irodák igazgatói, ill. vezető munkatársai Kazahsztán minden régióját képviselték, többségük az ország legnagyobb városából, Almatiból érkezett.
Lótuszülésben a susnyásban

Lótuszülésben a susnyásban 

Hogyan lehet a wellnesező család gyerekeit elszakítani a mobiltelefonjuktól? Mire vágynak a hazánkba érkező amerikai nyugdíjasok? Egészségturizmusról szóló szamai napon jártunk, ahol az is kiderült, mi a SUP jóga és hol van Magyarország egyetlen mofettája.

Egészségturizmus: uniós körkép és a magyar helyzet 

Adottságaink kihasználásában még sok a lehetőség – ez lehet az Utazás kiállítás szakmai kisérőprogramján elhangzottak tömör összefoglalója.
Egészségturizmus-trendek: orvosilag megalapozott kezelések és munkahelyi wellness

Egészségturizmus-trendek: orvosilag megalapozott kezelések és munkahelyi wellness 

A hétvégén zárult Kitzbühelben a Global Wellness Summit, az egészségturizmus szakmai csúcstalálkozója, amelyen Magyarországot Dr. Várhelyi Tamás, az Innovatív Turisztikai Tudásközpont igazgatója képviselte. A meghívásos alapú rendezvényen az iparág vezető döntéshozói, véleményformálói cseréltek eszmét a wellness világ és az életmód-ipar fejlődéséről, jövőjéről. A rendezvény, illetve a mögötte álló mozgalom az elmúlt tíz évben sikeresen alakította is ezt a jövőt: ma már egészen mást értünk wellness iparágon, mint korábban, és a wellness egyre inkább integrálni tudja a kapcsolódó iparágakat is. Ennek révén a tágan értelmezett wellness iparág mérete mára 3700 milliárd amerikai dollárra nőtt.

Uniós és világszervezetek az egészségturizmusért Budapesten 

Az Európai Utazási Bizottság (European Travel Commission) az ENSZ Turisztikai Világszervezetével (UN World Tourism Organization) együttműködésben 2015-ben készítette el az "Exploring Health Tourism" című, a Xellum és Intuition Communication által készített hiánypótló tanulmányt. A munkaanyag megvitatása érdekében a két szervezet kerekasztal-beszélgetést szervezett az egészségturizmusban érintett legfontosabb nemzetközi szervezetek részvételével Budapestre.

Egészségturizmus: fogalmak és célcsoportok 

A Semmelweis Egyetem Egészség- tudományi Karán rendezték meg a II. Egészségturizmus Szakmai Napot.

Nemzetközi versenyen tarolt a Széchenyi fürdő 

A Széchenyi fürdő nyerte Az év legjobb nemzetközi gyógyfürdője díjat a Nemzetközi Orvosi Utazási Társaság Lapja (IMTJ - International Medical Travel Journal) 2016. évi egészségturisztikai díjainak átadóján - közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH).

A hagyományos egészségturisztikai paletta már nem elég 

Május 5-én a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán rendezték meg a II. Egészségturizmus Szakmai Napot, melyen a meghívott szakemberek mellett maguk a hallgatók alkották a közönséget.

Egészségturizmus, a jövő biznisze 

Egészségturisztikai konferenciát szervezett a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara az Utazás kiállításon, március 4-én pénteken, ahol egészségügyi, turisztikai és oktatási szakemberek mondták el véleményüket és jelölték ki a fejlesztendő területeket.

Egészségturisztikai termékfejlesztésről tanácskoztak a Pannon Egyetemen 

2015. január 11. és 13. között a Pannon Egyetem adott otthont az „Off to Spas” nemzetközi egészségturisztikai projekt soron következő ülésének. A találkozón részt vevő szakemberek áttekintették az eddigi eredményeket.

Őszi élmények Egyiptomban 

Egyiptom a magyar turisták kedvenc üdülőhelyei közé tartozik télen-nyáron. A belpolitikai helyzet miatt 2010 és 2013 között volt némi visszaesés a vendégforgalomban, tavaly óta azonban újra nő az országba érkező honfitársaink száma. A magyar piacon 2014 elején debütált Express Travel International tanulmányútján bejártuk a fáraók földjét.

Az egészségturizmust serkentené az új szegedi klinika és panzió 

Most zárult az uniós támogatással megvalósult projekt.

Startvonalnál a siófoki medical hotel 

Startvonalnál a siófoki medical hotel

Hévíz a példa egy nemzetközi egészségturisztikai projektben 

278.098 euró értékű nemzetközi projekt keretében fejlesztik tovább a senior korosztálynak szóló turisztikai termékeket Hévíz és Kovászna példáján keresztül, 4 ország 7 partnerének bevonásával. 

Merre tovább a hazai egészségturizmusban? 

A címben feltett kérdésre keresték a választ a szakértők a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara és a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola közös rendezvényén. 

Egészségturizmust a Balatonra! 

Az egészségturizmus fejlesztésével növelni lehetne a Balatonra látogató vendégek számát, ha a helyi turisztikai szakemberek együttműködnének az egészségügyi szférával és a lovas sportok kedvelőivel, több ezer német vendég lenne ide csábítható - írta a Balatonalmádi Egészségfejlesztési Iroda és Balatoni Riviéra Turisztikai Egyesület.

Egészségturizmus - ígéretes jövő 

Magyarország tartalékai többek között az egészségturisztikában keresendők, adottságaink alapján az egészségturizmus, és azon belül a gyógyturizmus hazánk kiemelt, nemzetközi viszonylatban is versenyképes területe. Március 17-18. között az ukrajnai Dnipropetrovszk-ban tartott egészségügyi szakkonferencián a Magyar Turizus Zrt. képviselője bemutatta az aktuális magyar egészségturisztikai fejlesztéseket. Az ágazat jövője több, mint biztató: az ENSZ turisztikai világszervezete, az UNWTO előrejelzése szerint 2022-re az egészségügy és a turizmus együttesen a világ vezető iparágát adják majd.

A legújabb wellness és egészségturisztikai trendek 

Márciusban számos egészségturisztikai és wellness szakmai eseményt szerveztek Európa több országában, így Franciaországban és Görögországban.

Ukrán orvosok ismerkedtek hazánk egészségturisztikai kínálatával 

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében egy ukrán utazásszervezőkből, szakorvosokból és kórházi vezetőkből álló csoport látogatott Magyarországra.

Minőségbiztosítás a gyógyturizmusban 

Ötödik alkalommal tartotta meg a TEMOS International, a gyógyturisztikai szolgáltatók minőségbiztosítási rendszereinek vezető szolgáltatója éves konferenciáját Hamburgban. 

Balatoni fejlesztési tervek – arccal az egészségturizmus felé 

Régi célokkal, de új programmal, új néven és talán új lehetőségekkel vág neki a balatoni régió a 2014-2020-as uniós tervezési ciklusnak, hogy az országos átlagnál jobb eredményekkel vegyen részt GDP emelésében és a munkahelyek számának növelésében.

Átlátható és átjárható szakképzés 

Nagy sikerrel zajlott le az „Átlátható és átjárható szakképzés – ECVET alkalmazása nemzetközi környezetben” című konferencia 2014. október 16-án, Budapesten. Ezzel zárult a Lifelong Learning Program, Leonardo da Vinci Innovációtranszfer pályázattípus keretében megvalósult ECVET – Health Tourism című kétéves projekt, amely az egészségturizmus terén működő szakképzések átjárhatóbbá és átláthatóbbá válásához járult hozzá.

Töltődjön fel Lengyelországban! 

Lengyel népművészek, egészségturisztikai szolgáltatások és széles programkínálat várja a Lengyelországba látogatókat.

Ott a helyünk a nemzetközi pályázatokon 

Eséllyel indulhatnának a hazai egészségturisztikai szolgáltatók a nemzetközi versenyeken - állítja Puczkó László szakértő, ehhez profin megírt pályázatokra van szükség. 

Gyógyító régió 

A talán kicsit elfeledett, de most új erőre kapó Észak-Magyarországon páratlan és sokszor érintetlen természetben, aktívan relaxálhatunk, megízlelve azt a sok csodát, természetes gyógyító erőt, amelyet a vizek, a levegő, valamint a föld mélye rejt.

Év végén érkeznek az első egészségturisták a Gyógyító régióba 

Svájci támogatással egészségturizmus-fejlesztési program folyik a Mátrában. A program alakulásáról rendeztek workshopot a minap. 

Hárommilliárd forintból épül négycsillagos hotel Székesfehérváron 

Négycsillagos egészségturisztikai hotel épül Székesfehérváron, a csónakázó tó partján – közölte az önkormányzat kommunikációs központja kedden. Az MTI értesülései szerint a beruházás összköltsége hárommilliárd forint.

Orvosturizmus és a szenior szegmens 

Fontos az idősebb korosztály turizmusba történő bevonása, amit az EU is támogat. 

Észak-Magyarországon az egészségturizmusban a jövő 

Az egészségturizmus az összefogáson alapul, ezért különösen fontos a jó együttműködés ezen a területen  - hangsúlyozta csütörtökön Egerszalókon, egy szakmai konferencián Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója.

Nem csak a gazdagok kiváltsága az egészségturizmus 

Dr. Puczkó Lászlóval készített interjút a Travel Market Report, nagysikerű egészségturizmus témájában megjelent könyve kapcsán. A turisztikai szakértő elárulta az egészségturizmus aktuális trendjeit és a legfelkapottabb útíicélokat egyaránt. 

A "halhatatlanok" faluja Kínában 

81 több mint százéves polgára van egy falunak Dél-Kínában, a legidősebb 113 éves. A Hosszú élet faluja- ez immár hivatalos elnevezése a világtól távol eső helynek Kuanghszi tartományban, ahova áradnak a turisták és a gyógyulni vágyó betegek - írja az Asiaport.hu.

A TUTSZ is a versenyképes turizmust pártolja 

A Nemzeti turizmusfejlesztései koncepció 2014-2024 Erőt adó Magyarország - A versenyképes turizmus koncepció programtervezetével kapcsolatban ismertette javaslatait a Turisztikai Tanácsadók Szövetsége. 

Átfogó kép az egészségturizmusról 

Health, Tourism and Hospitality: Spas, Wellness and Medical Travel címmel jelent meg angol nyelven Dr. Melanie Smith és Dr. Puczkó László nagy sikerű könyvének második, frissített kiadása, amely széleskörűen mutatja be az egészségturisztikai iparágat globális szinten. 

Az ösztönzés és újragondolás nem elég! 

Hamarosan lezárul a 2014-2024 közötti időszakra vonatkozó Nemzeti Turizmusfejlesztési Koncepció társadalmi egyeztetése. Az anyaggal kapcsolatban részletesen véleményt juttatott el szerkesztőségünkbe Karsai Árpád turisztikai tanácsadó, amelyet alább leközlünk.

Bizonyított gyógyhatás és energiahatékonyság 

A PPH Kiadó konferenciáján Dr. Horváth Viktória turizmusért felelős helyettes államtitkár vázolta fel a magyar egészségturizmus fejlesztési irányait a jelenleg szakmai egyeztetésen levő Nemzeti Turizmusfejlesztési Koncepcióval (2014-2024) összhangban.

Illúziók nélkül a magyar egészségügyi turizmusról 

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese a PPH kiadó konferenciáján a magyar egészségügyi turizmus lehetőségeiről beszélt - illúziók nélkül.

Egészségturizmus: óriási lehetőségek a FÁK-országokban 

Az Illúziók és lehetőségek az egészségturizmusban című konferencián Szegedi Andrea, a Magyar Turizmus Zrt. szenior termékmenedzsere a FÁK-országok egészségturisztikai keresletéről adott átfogó beszámolót.

Egészségturizmus: jövőre már árulják a magyar kórházak „termékeit” 

Hamarosan megkeresik a magyar kórházakat, hogy milyen az egészségturizmusban eladható szolgáltatásaik vannak, s 2014-ben központilag meg is kezdik ezek értékesítését. A hazai szívtranszplantáció akár azt is jelentheti majd a környező országok rászorulói számára, mint a hazai polgároknak a Bécsben elvégzett tüdőátültetés.

Egészségturizmus a drogcsempészet szülőföldjén 

A klasszikus egészségturisztikai célállomások után (Dél-Kelet Ázsia, Kelet-Európa) a drogbáróiról hírhedt Kolumbia is próbál részesedni a komoly bevételeket termelő üzletágból. Elsősorban az amerikai egészségturistákra koncentrálnak.

Lengyelország az egészségturizmus fellegvára 

A közép-európai térségben Lengyelország könyvelheti el a legtöbb egészségturizmusból származó bevételt köszönhetően a lengyel kormány támogatásának és a Lengyel Egészségturizmust Támogató Konzorcium turistabarát intézkedéseinek. Magyarország szintén a top desztinációk között van - számol be a Forbes.

Mi az álom és mi a realitás? 

Avagy a keleti nyitás és a magyar egészségturizmus.

Ismét ukrán orvosok a Dunántúli régióban 

28 ukrán orvos látogatott a Dunántúlra a Magyar Turizmus Zrt. kijevi külképviselete, Dél-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága, valamint a Zalakarosi Turisztikai Egyesület közös szervezésében, 2013. október 14-18. között.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!