Őszi aranyban a villányi Bock Pincészet

A Villányi Bock Pincészet gasztronómiával, borászattal és turizmussal foglalkozó szakújságírókat hívott meg október közepén, hogy bemutassák, mit tudnak kínálni azoknak, akik a villányi borvidékre kíváncsiak. 

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Magyarország első borútjának, a Villány-Siklósi Borútnak 17 települése műemlék pincékkel, borversenyekkel, rendezvényekkel várja a borszerető turistákat. Utunk során Palkonya, Villánykövesd és Villány híres fehérfalú pincéit láthattuk.

Bock József felmenői kilencedik generáció óta foglalkoznak szőlőműveléssel és borkészítéssel. Az egyik legismertebb és legnépszerűbb villányi borász 1997-ben az Év bortermelője lett, 2007-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével is kitüntették a magyar borokért és borkultúráért végzett kiemelkedő munkájáért. "A dűlőszelektált bordeaux-i fajták kell, hogy meghatározzák a borvidék jövőképét, az itteni terroir miatt Villány megteheti, hogy nagy borokat készítsen, sok más hazai borvidékkel ellentétben” - valllja. Vendéglátással 1996 óta foglalkozik, panziója 2012 óta szálloda és a Bock Hotel Ermitage néven szerzett magának hírt. 

Bock József öt éves, aranyló törkölypálinkával, és a pincészet egyik büszkeségével, a Fanni Gyöngyöző Roséval köszönt minket. A Bock birtok 75 hektárnyi területet foglal magába,tudjuk meg, melynek kiváló adottságokkal bíró szőlőültetvényei a Jammertal, Csillagvölgy, Remete, Fekete-hegy, Kopár, Ördögárok, Bocor, Göntér, Fennsík, Winter-oldal és Hosszú-hát dűlőkön találhatóak.

Házbejárásra indultunk a ma már négycsillagos Bock Hotel Ermitage-ban, mely 27 légkondicionált szobával, 58 férőhellyel és egy modern wellness részleggel várja a pihenni vágyókat. A hotel szerves részét képezi a korszerű technikai eszközökkel felszerelt konferenciaterem. A hotel folyosóin áthaladva az autentikus hangulatú Óbor Étterembe vitt az út, mely borvacsoráknak, borkóstolóknak és kisebb rendezvényeknek adhat otthont. A fogások itt Nemesné Barbara séf keze munkáját dicsérik, a hozzájuk illlő borokat pedig Tamás Róbert, a Bock Pince sommelier-je válogatja.

Bock József vezetésével borkóstolással egybekötött pincelátogatáson is részt vettünk. Évente 800 ezer palackot töltenek meg, ennek 90 százaléka vörösbor. A mintegy 5.000 négyzetméteres földalatti pincerendszer igazi kuriózumokat is rejt. A 2012-es Ermitage, Syrah és Fekete-hegyi Cabernet Franc Selection borokat egyenesen a hordóból kóstolhattuk meg. A pince egyik legékesebb pontja a mintegy 100 fő befogadására alkalmas, különleges akusztikával rendelkező körpince.

Jó hangulatban hallgattuk a híres borász történeteit. Elmondta, hogy a család nemcsak a mindennapi munkával járul hozzá a Bock Pince sikeréhez, de olykor egy-egy újonnan készülő bor nevét is ők ihletik, mint például a Marcell pezsgő és a Fanni Gyöngyöző Rosé esetében, amelyek a borász két unokájának neveit viselik. Így derült fény arra is, hogy a prémium kategóriás Magnifico, a pince merlot válogatása és egyben csúcsbora, nevét hosszas keresgélés után, egy teraszon töltött esti borozgatás során kapta.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.