hirdetés
hirdetés

Ötszáz elszánt bringás a Tisza-tónál

A kezdetben borongósabb időjárás ellenére a 650 nevezőből végül több mint félezren álltak rajthoz a II. Tisza-tó Maratonon, amely Poroszlóról indulva, három különböző távon vezette a kerékpárosok tömegét a tó körül.

hirdetés

A tókerülő kerékpáros rendezvények közül a tisza-tavi volt az idei utolsó állomás (májusban a Velencei-tó, míg szeptember első hétvégéjén a Kis-Balaton volt a helyszín).

A tavalyinál népesebb és jóval erősebb mezőny gyűlt össze a Cube Tisza-tó Maratonon, azaz a 134 km-es távon, ahol két kört tettek meg az indulók a tó körül. A hosszú távosoknál végig óriási tempó volt, ezt is mutatja, hogy a tavalyinál mintegy 10 perccel jobb időt hajtott a győztes Horváth Zsolt, aki 3:27.40 alatt teljesítette a távot, és tőle csak 8 másodperccel lemaradva érkezett másodikként Tóth Attila, majd Vilmány Tamás. A hölgyeknél Karancsi Zita 3:52.32-es idővel győzött, a második hely sorsa itt csak 4 másodpercen múlt, Bartók Rózáé lett az ezüst, Gáncs Eszteré pedig a bronz.

Nézze meg nálunk a verseny képeit!

A Shimano Tisza-tó körön indultak a legtöbben, a 65 km-es táv még a szitáló esőben sem okozott komoly gondot a mezőnynek, ezt a távot közel háromszázan teljesítették.

A 42 km-es túra indulóinak Tiszadorogmáig kellett a gáton kerekezniük, mielőtt visszaindultak volna a poroszlói cél felé.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk