Pécsi cég reformálná meg az egészséges ételkiszállító piacot

Tudatos táplálkozás, egészséges alapanyagok a küszöbödig szállítva, mindez országos lefedettséggel. Elindult a Nutrifit Kitchen, ami egy merőben új koncepciójú ételkiszállítós brand - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Hiánypótló szolgáltatás indul a hazai ételkiszállítás piacán. Az ételek összeállításánál figyelembe veszik majd a legnagyobb számban előforduló intoleranciákat és tudatosan válogatják ki a legjobb alapanyagokat, törekedve a lehető legtisztább étkezés biztosítására. A kínálatban helyet kapnak a megreformált magyar klasszikus fogások, igazi szuperfoodok, vegán finomságok és speciális, emésztőrendszert támogató válogatások is. Az ételek elkészítése során figyelembe veszik azokat az alapelveket, melyeket az alapító tanácsadói munkája során is tanít a vendégeinek: minden étel gluténmentes, tej- és tejszármazék mentes, adalék- és ízfokozó mentes, étolajmentes és hozzáadott cukortól is mentes. Az ötlet egy fiatal pécsi funkcionális táplálkozási referens, Futár Zsófia ötlete nyomán valósult meg, ő álmodta meg a recepteket is.


 
Az alapítóról:
 
Futár Zsófia pályaelhagyó közgazdászként 2018 óta foglalkozik táplálkozási tanácsadással. Az egészség tudatosságot alapvetően a saját egészségügyi kihívásainak köszönheti. 2004-ben nyirok daganatot diagnosztizáltak nála, melyet műtét és fél éves kemoterápiás kezelés követett, ezzel párhuzamosan alakult kis az egészségtudatos szemléletmód, és a táplálkozás fontosságának felismerése. Zsófia a kezelések hosszútávú következményeinek köszönhetően találta meg azt a hivatást, amelyben ki tud teljesedni, és ami nap mint nap arra ösztönzi, hogy másokat is segíteni tudjon.


 
A Kitchen-ről:
 
„Régóta vágytam arra, hogy ne csak tanítsam a hozzám forduló vendégeket, hogy miként tudják egészségesebben, tudatosabban elkészíteni ételeiket, hanem szerettem volna ezeket a tápanyagdús - vitaminokban, ásványi anyagokban, rostban, értékes zsírokban stb. - gazdag ételek én magam elkészíteni nekik.” – meséli Futár Zsófia, alapító.
 


 


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.