hirdetés
hirdetés

Portugál-magyar: 6 év után ismét

Portugál és magyar utazási szakemberek workshopoltak Budapesten - 6 év után ismét.

hirdetés

Legutóbb 2007-ben találkoztak a Turismo de Portugal, portugál turisztikai marketing szervezet, égisze alatt magyar és portugál utazási szakemberek, utazási irodák, szállodák, marketingszervezetek. A hosszú várakozás oka, hogy a magyar piac számai, ezáltal Portugália küldőpiacai közt elfoglalt helye nem indokolta a sűrűbb látogatást - magyarázta Joao Sampalo e Castro, a Turismo de Portugal Németországért, Svájcért, Ausztriáért, Csehországért és Magyarországért felelős területi igazgatója. De - vigasztalt - ne vegyük zokon a hosszabb távolmaradást; a nálunk 50%-kal 

Mint Szolnok Pétertől, a TAP Portugal légitársaság budapesti képviseletének vezetőjétől megtudtuk, tavaly, budapesti és bécsi indulással mintegy 22 ezer magyar látogatott Portugáliába. A Portugáliába induló magyarok 80% Lisszabonig repül, míg második helyen Madeira szigete áll - tájékoztatott Szolnok Péter. Joao Sampalo elmondása szerint a számok biztató növekedésnek indultak. A növekedésen bizonyára sokat segít, hogy a szerdai workshopon 80 hazai utaztató jelent meg. Portugál oldalon 9 DMC é 18 szálloda/szállodalánc sorakozott fel.

A bejáratottabb Madeira mellett több figyelmet kapnak az Azori-szigetek - tudtuk meg. A Lisszabontól két órányi repülésre fekvő szigetekre elsősorban azokat a különleges természeti értékekért és kalandokért rajongókat várják kisebb létszámokban, akik mélyebben is zsebükbe nyúlnak az élményért. Az Azori-szigeteken a nagy számban megjelenő skandináv turisták miatt a szállodai árak magasabbak a madeiraiaknál, és értelemszerűen a repülőjegy is többe kerül - ismertette Joao Sampalo.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk