hirdetés
hirdetés

Proko Travel: El Camino, izlandi, örmény és grúz utak

Számos újdonsággal bővítette idei kínálatát a szegedi székhelyű Proko Travel. Egyes útjaik tempóját lassabbra vették az utasok igényeihez igazodva. 

hirdetés

Megjelent a Proko Travel 2017-es katalógusa, melyben idén már 100 oldalon szerepelnek az ajánlatok. A programokat több mint félezer viszonteladó értékesíti.

Prónay Bence, az iroda marketingmenedzsere foglalta össze a katalógussal kapcsolatos tudnivalókat. Kiemelte, hogy összes buszos útjuknál a vidéki felszállás, repülős útjaiknál pedig egy reptér közeli parkolás ingyenes az indulás napjától az érkezésig. A parkoló és a reptér közötti transzferért sem kell fizetni. Továbbra is van előfoglalási, törzsutas és 65 év feletti utasok számára kedvezmény, és segítséget nyújtanak az egyedül utazóknak is, a szokásos társítás módszerrel.

Prónay Gyula ügyvezető elmondta, hogy a Proko Travel Európa összes országába utaztat, az elmúlt év sikeres útjaik közt említette többek között a Csehországba szervezett utakat, valamint egy tavalyi újdonságot, az El Camino hátizsákos zarándokutat. Erre az útra előzetesen felkészítik a jelentkezőket, tanácsot adnak, milyen hátizsákot és bakancsot érdemes vinni. A 9 napos túra során közel 120 km gyaloglás is szerepel.

Az ügyvezető felsorolta az idei újdonságokat is: ilyen a Pireneusok mindkét oldalát bemutató túra, az Olasz csizma sarka és a Nápolyi-öböl felfedezése, vagy a Híres felvonókon Svájcban és a Cseh paradicsom öt napos kirándulás. Örményország és Grúzia is az új ajánlatok közt szerepel. Az igazgató szerint mindenkinek a bakancslistáján szerepelnie kellene Izlandnak.Ők két éve szerveznek ide programot, és az út "nagyon megy", mint mondta, kicsi a szálláskapacitás, és nagy az érdeklődés. 17 éve sikeres az Éjféli napsütés című programjuk, mely érinti az Északi-fokot, Koppenhágát, Oslót, Helsinkit és Stockholmot. Sikert aratott a Keresztül Dél-Amerikán elnevezésű útjuk is. Lengyelországi körutazásukat ötnaposra bővítették, Fehéroroszországgal.

Prónay Gyula
Prónay Gyula

Idén kevesebb a hosszú hétvége, mondta Prónay Gyula, áttérve a kétnapos utazásokra, melyek közül kiemelkedik az október 23-ai hétvége programja. Utazhatunk velük Prágába, Krakkóba, Velencébe, a Vajdaságba, Szlovéniába és Plitvicébe. Vannak utak, amelyeket négy napról öt naposra alakítottak át, több látnivalót tettek bele, kevesebb utazással, érdekesebb látnivalókkal színesítve - mondta el az ügyvezető felesége, Prónay Ildikó, aki húsz éve idegenvezető, és az idén elnyerte az Év idegenvezetője elismerést. Szerinte az utazók kényelmesebbé váltak, nem rohannak, szeretnek megállni, hosszabban nézelődni, néha beülni egy-egy kávéra, vagy sörre, hogy ismerkedjenek az idegen városok hangulatával.

A katalógusban ábrákkal jelzik a túrák nehézségi fokát: melyikhez kell túrabakancs és melyikhez elég a félcipő. 

Programjaik nagy részében utasaiknak lehetőségük nyílik a világörökségek megtekintésére. Az emblémában jelzett szám mutatja meg, hogy az út során hány világörökséget ismerhetnek a résztvevők. Akadnak olyan utak is, amelyek olcsóbban, mint tavaly, ezt is piktogrammal jelzik.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk