hirdetés
hirdetés

Rájár a rúd a Ryanairre

Az ír diszkont légitársaság forgalma 2014 óta a leglassabb növekedést produkálta. 

hirdetés

A lassulás hátterében leginkább az áll, hogy a személyzet szerződésének módosítása miatt összesen 20 ezer járat törlésére kényszerült a Ryanair az utolsó negyedévben, de a cég alkalmazottaival folytatott viták sem tettek jót az ír társaság hírnevének.

A 129 milliós utaslétszám kétmillióval elmaradt a cég terveitől is, főleg a december miatt, amely még egy sztrájkot is hozott.

Az utasok száma 2017-ben 10 százalékkal nőtt, ami nem csak az előző évi 15 százalékos bővüléstől marad el, de legnagyobb kelet-európai riválisától, a Wizz Airtől is. A budapesti központú társaság tavaly 24 százalékkal nőtt, egy évvel korábban pedig 19 százalékkal – írja a Bloombergre hivatkozva a HVG.

A 129 milliós utaslétszám kétmillióval elmaradt a cég terveitől /forrás: 123rf.com
A 129 milliós utaslétszám kétmillióval elmaradt a cég terveitől /forrás: 123rf.com

A decemberi számok ennél is sokatmondóbbak: a Wizz Air friss utasforgalmi adatai szerint nagyjából 20 százalékos volt a növekedés 2017 utolsó hónapjában, míg a Ryanairnél mindössze 3 százalékot regisztráltak.

A Ryanair vezetése várhatóan szerdán ül le tárgyalni az ír szakszervezet képviselőivel, ami áttörést jelent az érdekvédelmi szervezetek és a társaság között hónapok óta húzódó vitában.

(forrás: HVG)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk