hirdetés
hirdetés

Rekordévet zárt Kambodzsa

Rekord évet tudhatnak maguk mögött a Kambodzsai Királyság nemzetközi forgalmat is bonyolító repülőterei, melyeket egy francia cég üzemeltet.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A 2018 januártól decemberig tartó időszakban Phnom Penh, Siem Reap és Sihanoukville Nemzetközi Repülőterenek utasszáma elérte a 10,5 milliót, ami 20%-os emelkedésnek felel meg az elmúlt évi számokhoz képest. A légikikötők vezetői nagyon elégedettek a forgalom ilyen méretű növekedésével. Egyre több légitársaság indít járatokat Kambodzsába ami szintén bizonyítéka az ország növekvő népszerűségének.

Sihanoukville International Airport 93%-os forgalom növekedést produkált és a reptéren megforduló utasok száma elérte a 651 ezret. Siem Reap International Airport forgalma viszont csak 6,4%-kal emelkedett, összes utasainak száma viszont így is 4,48 millió volt. Az idegenforgalmi szakemberek egyelőre keresik a választ a kisméretű forgalom növekedésre, hiszen az Angkor Régészeti Park az ország legjelentősebb idegenforgalmi látványossága. A Japánból, Koreából és Európa nyugati országaiból érkező turisták száma egyelőre jóval elmarad a vártaktól. A főváros Phnom Penh repülőtere 5,4 millió utast szolgált ki, ami 28%-os emelkedést reprezentál.

Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Idegenforgalmi Minisztérium Kelet-európai képviselője elmondta, hogy Sihanoukville a turisták újonnan felfedezett célállomása. Különösen népszerű a kínaiak körében. A közkedvelt üdülőhelyre a nagyméretű forgalom növekedést a mind több légijárat szolgálja ki jóformán, ami korábban szinte kizárólag közúton volt megközelíthető. A három repülőtéren a múlt évben összesen 104.805 le- és felszállást regisztráltak, ebből Phnom Penhben 52.217-et, Siem Reapben 44.314-et, Sihanoukvilleben pedig 8. 274-et.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai