hirdetés

Szennyvízből sör? Ne már!

Pedig Szingapúrban megcsinálták: újrahasznosított szennyvízből gyártanak sört, és a helyi vízellátás sérülékenysége ismeretében ez nem különösebben meglepő a lépés.

hirdetés

Újrahasznosított szennyvízből főz kézműves sört egy szingapúri vállalat. A Brewerkz terméke a reciklált folyadék mellett prémium összetevőket, méghozzá német árpamalátát, aromadús Citra és Calypso komlót, valamint norvég háztáji élesztőt tartalmaz., írja a Brewerkz cikke nyomán a storeinsider.hu szakmai portál.

A NewBrew nevű ital legfontosabb alapanyaga a NEWater, amely tulajdonképpen a szingapúri közüzemi igazgatóság által mikroszűréssel, fordított ozmósissal és UV-fénnyel megtisztított szennyvíz. A központi beavatkozás a szennyeződéseket, a baktériumokat és a vírusokat egyaránt száműzi a folyadékból, és így az emberi fogyasztásra immár az Egészségügyi Világszervezet (WHO) iránymutatása szerint is alkalmassá válik.

Fotó: Brewekz
Fotó: Brewekz
 

A Brewerkz szerint a sör a maga sajátosan lágy, „pirított mézes” utóízével a helyi trópusi éghajlattal megkülönböztetett harmóniát mutat.

A cég a termékkel ugyanakkor arra is fel kívánja hívni a figyelmet, hogy az elhúzódó aszályok és egyre gyakoribb árvizek a világ édesvízellátására milyen súlyos fenyegetést is jelentenek.

Mint ismeretes, Szingapúr természetes vízkészlete igencsak szűkös, és a sűrűn lakott városállamon belül a nagyobb vízgyűjtő és -tároló létesítmények felépítése gyakorlatilag lehetetlen. A nehézségek ellenére az ország mind nagyobb erőfeszítéseket tesz azért, hogy a malajziai vízimporttól függetlenítse magát, és ezen a területen önellátóvá váljon. Ezen gyakorlatok sorát gazdagítja például az esővíz hasznosítása, a tengervíz sótalanítása és a szennyvíz kezelése is.

 

(forrás: Brewerkz / Store Insider)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk