hirdetés
hirdetés

Sztrájk miatt törlik a szerdai berlini járatokat

A Verdi szakszervezet egész napos figyelmeztető sztrájkot hirdetett a német főváros repülőterén, emiatt a járatok jelentős részét törölték szerdán, budapesti járat is érintett - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A Berlin Brandenburg (BER) nemzetközi repülőtéren a földi kiszolgálók, a biztonsági személyzet és a repülőtér üzemeltetőjének dolgozói is részt vesznek a szerdára hirdetett munkabeszüntetésben, amelyet a Verdi szakszervezet a munkabérek havonta 500 euróval történő emelése érdekében szervezett.

A repülőtérüzemeltető NOTAM-közleménye szerint a sztrájk miatt január 25-én, szerdán a hajnali óráktól éjfélig csak a mentő, betegszállító és katonai, valamint vészhelyzetben lévő légijárművek használhatják a repülőteret az előre tervezett kormányzati járatok mellett.

A repülőtéren 300 fel- és leszállást terveztek szerdán, a járatokon mintegy 35 ezer utassal– írta az aero.de a Dpa hírügynökség beszámolója alapján.A légikikötő járatinformációs oldalán kedd reggel látható adatok szerint a szerdai járatok jelentős részét már törölték a légitársaságok, de egyes cégek – köztük a Wizz Air – egyelőre nem léptek.

Budapest és Berlin között a Wizz Air és a Ryanair üzemeltet 1-1 járatpárt az érintett napon, utóbbit (FR 3306/3305) már törölt státuszúnak mutatja a repülőtér oldala.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk