hirdetés
hirdetés

Tendernyi probléma Esztergomban

Egymillió forintra bírságolta az ajánlatkérő Esztergom Város Önkormányzatát a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB,) mert ajánlatkérőként nem kötötte meg a szerződést az Aquasziget élményfürdő üzemeltetésére kiírt közbeszerzés nyertesével - a határozat a Közbeszerzések Tanácsa honlapján jelent meg.

hirdetés

A felhívásban 10 éves üzemeltetés szerepelt, amelyet további 10 évre meg lehetett hosszabbítani. Két ajánlattevő volt - a Hunép-Uniszol Zrt. és az Unirent Hungária Kft. mint közös ajánlattevők, továbbá az Investor'2005 Kft. -, közülük az utóbbi lett a nyertes. A szerződést viszont nem kötötte meg vele az ajánlatkérő, mivel ezt előtte jóvá kell hagynia a képviselőtestületnek, amely viszont nem ült össze.

A nyertes ajánlattevő a KDB-hez fordult, amely nem méltányolta az ajánlatkérő érvét. A közbeszerzési törvény kötelező szerződéskötést ír elő 30 napos határidővel, amely legfeljebb egyszer további 30 nappal meghosszabbítható. Miután az önkormányzat nem hosszabbított, beállt a szerződéskötési kötelezettsége. A KDB-t nem köti a képviselőtestületi jóváhagyás jogkövetkezménye, ezért elmarasztalta az ajánlatkérőt.

A jogsértést annyira súlyosnak ítélte a KDB, hogy 1 millió forintra bírságolta Esztergom Város Önkormányzatát.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk