hirdetés
hirdetés

Terjeszkedik a felelősségteljes bécsi szálloda

Terjeszkedik a társadalmi- és környezeti felelősségvállalás koncepció mentén működő bécsi Hotel magdas - írja a GD Consulting.

hirdetés

A társadalmi felelősségvállalás jegyében a „social-business koncepció” mentén működtetett szálloda személyzetének nagy részét menekültekből, munkanélküliekből és a társadalmi perifériára sodródottak köréből toborozzák. A bécsi egyházmegye és az Osztrák Munkaügyi Hivatal (AMS) támogatásával eredetileg kísérleti pop-up jelleggel létesített és működtetett modell azóta sikertörténetet ír, az elmúlt 7 évben több mint 220 ezer elégedett vendég fordult meg a szálloda falai között.

Fotó: Booking
Fotó: Booking

„A modell működik, itt az ideje, hogy újabb fejezetett kezdjünk a második egységgel” – jelentette be az újabb szálloda megnyitását Gabriela Sonnleitner, a Hotel magdas ügyvezetője. A bécsi Prater közelében található első szálloda után most Bécs III. kerületében, az Ungargasse 38. szám alatt nyitotta meg kapuját az új Hotel magdas, amelyet egy korábbi egyházi rendház és paplak átalakításából hoztak létre. Az új szálloda építészeti kialakításánál és berendezésénél a környezeti fenntarthatóságra is törekedtek, igyekeztek minél többet hasznosítani a korábbi funkcióból és bútorzatból. Az energiatakarékos üzemeltetést a napelemes és hőszivattyús rendszerek biztosítják.

Fotó: Booking
Fotó: Booking

A Hotel magdas kiváló példa arra, hogy az „üzleti, illetve a társadalmi- és környezeti felelősségvállalás összeegyeztethető, segítségével a nehéz sorsú embertársaink társadalmi integrációja könnyebben megvalósítható”- hangsúlyozta az új szálloda megnyitása kapcsán Norbert Kettner, Bécs város turisztikai hivatalának vezetője. A szálloda vendégköre jórészt a tudatos utazókból kerül ki, akik számára fontos, hogy tartózkodásukkal egy pozitív társadalmi ügy mellé is álljanak.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk