hirdetés
hirdetés

Többezer bringás a Velencei-tónál

Az öt különböző versenyt magába foglaló Tour de Velencei-tó részeként startolt el szombaton délben a II. PORT.hu Velencei-tó bringatúra.

hirdetés

A 30 km-es távot a verseny szervezői korábban többféle korosztályú és edzettségű kerékpárossal tesztelték, ennek alapján ajánlották előzetesen a család minden tagjának – mondta el Szilasi László, a verseny főszervezője.

A viharjelzések dacára szélcsend és szikrázó napsütés várta a több mint 2000 bringást a velencei Drótszamár Kempingnél, ahol L. Simon László, a Velencei-tó térségének országgyűlési képviselője indította el a mezőnyt.

A ország legnagyobb létszámú kerékpáros túrájának legfiatalabb résztvevője mindössze 5, legidősebb 73 éves volt, így a hangsúlyozottan nem verseny, hanem kerékpáros túra valóban családi élménynappá válhatott.

A táv során, az útvonal mellet levő két frissítő állomáson vizet és könnyű élelmet is kaptak a résztvevők, az emlékbe eltehető rajtszám és a póló mellé, a célban pedig az ország legnagyobb, mintegy 2500 szeletes rizsfelfújtjával vette kezdetét a levezetés.

A 72 és 118 km-es futamokon, melyek a Velencei-hegységen kívül a Vértes emelkedőit is érintették, több mint 500-an tekertek, a leghosszabb távot Arany Gábor, míg a 72 km-est Fortner Tamás nyerte.

A rendezvény utáni tombolán 1 millió Ft értékben sorsoltak kerékpáros ajándékokat a szervezők, a fődíj egy ezer eurós országúti kerékpár volt.

A tókerülő kerékpáros rendezvénysorozat június 2-án a Balaton, majd szeptember 15-én a Tisza-tó körül folytatódik.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai