hirdetés
hirdetés

Turistarekordra számít idén Tunézia

A tunéziaiak optimisták, sokak szerint ugyanis hamarosan túlszárnyalják a forradalom előtti időszakot, ami a turisták számát illeti.

hirdetés

A Tunisz óvárosának macskaköves, kanyargó utcáin lévő üzletek tulajdonosai pozitívan néznek a jövőbe: hisznek a turisztikai szektor újjáéledésében, ami drasztikusan visszaesett a forradalom idején.

Az egykori diktátor, Zine el-Abidine ben Ali megbuktatása a helyiek elmondása szerint megérte az erőfeszítést, és a tunéziaiak most már készen állnak arra, hogy ismét turisták tömegeit fogadják.

„Tunézia felkészült arra, hogy felélessze a turizmust – mondja az 54 éves Lasaad Essid, miközben dekoratív mintákat kalapál egy fémtálcába. – Sőt, még túl is fogjuk szárnyalni a korábban elért eredményeket, és a forradalom előttinél is több turista fog az országba látogatni.”

Egy pozitív és nyitott ország

A Condé Nast Traveler utazási magazin Tunéziát a következő időszak legnépszerűbb úti céljának nevezte, ami részben az ország pozitív atmoszférájának és nyitottságának köszönhető. A többségében muszlim társadalom különböző kultúrák iránt mutatott toleranciája miatt lehetséges az is, hogy Tunéziában a turisták vibráló éjszakai életbe csöppenhetnek.

Tunézia turisztikai minisztere, Amel Karboul elmondta, hogy idén rekordszámú, mintegy 7 millió turistát várnak az országba. „Azt üzenem a nyugati turistáknak, hogy jöjjenek Tunéziába, az arab világ első demokratikus államába, hogy osztozzanak velünk a történelmi pillanatban és egyúttal élvezzék a napsütést, a tengerpartot, a sivatagot és a kultúrát” – mondta Karboul a Reuters-nek.

Sokan úgy gondolják, hogy a növekvő politikai stabilitás támogatni fogja az idegenforgalmat, amelyben 400.000 ember dolgozik, és ami 7,5%-kal járul hozzá a GDP-hez.

Tunézia célja többek között az, hogy a német, a brit és az orosz turisták számát növelje, illetve a már hagyományosnak számító francia piacról is több utazót várnak. Emellett Karboul elmondta, hogy több kanadait és kínait is az országba szeretnének csábítani. A tunéziai Syphax légitársaság például közvetlen járatokat indítana Montrealból és New Yorkból is Tuniszba.

Azonban még időbe telik, amíg mindenki nyugodt szívvel utazik Tunéziába: egy változó országban a fő kihívás a terrorcselekménytől való félelem, így sokan még mindig nem mernek az országba látogatni, mert általános nyugtalanságtól és katonai támadásoktól tartanak, ráadásul sok nyugati ország továbbra is fenntartja utazási figyelmeztetéseit állampolgárai számára.

(forrás: USA Today)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk