hirdetés
hirdetés

Turistacsalogató az egri "Varázstorony"

A vár, a Szépasszonyvölgy és a Gárdonyi ház mellett igazi turisztikai attrakció az egri "Varázstorony" is - mondta a Turizmus Online-nak Vida József főiskolai tanár, az intézmény vezetője.

hirdetés

Kevesen tudják, hogy évente 25 ezer vendéget - főleg diákot - fogadnak a nemrég teljesen felújított barokk líceumban - az Eszterházy Károly Főiskola központi épületében - található "Varázstoronyban." Az öt milliárd forintos projekt részeként új szinttel és korszerű informatikai hálózattal gazdagodott a torony, amelyhez a budapesti Csodák Palotája szolgált mintaként. A cél az volt, hogy a természettudományokra irányítsák az érdeklődő fiatalok figyelmét.

A "Varázstoronyban" találni a csillagászati múzeumot, a Planetáriumot és Európában jelenleg egyedüliként működő sötét kamrát, a camera obscurát. Utóbbi tükrös lencséjével egy fehér asztalra vetítik Eger élő panorámáját. 

Az Új Széchenyi Terv keretében ötven millió forint vissza nem térítendő támogatásra nyújtanak be igényt a "Múzeumok iskolabarát fejlesztése" című pályázatra, tudtuk meg Vida Józseftől. Ebből az összegből fejlesztik tovább a "Varázstornyot", megújítják a honlapot és fejlesztik az információs rendszert, hogy mielőbb virtuálisan is megjeleníthessék a toronyban levő oktatási és turisztikai kínálatot. Olyan információs pontokat alakítanak ki, amelyek segítik az Egerbe érkező idegenek tájékozódását. A fejlesztési program várhatóan 2014-ben fejeződik be.

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk