hirdetés
hirdetés

Turizmus Világnapja a METU-n

Szakmai tanácskozás a fenntartható és felelős turizmus jegyében. A Budapesti Metropolitan Egyetem Turizmus Intézete (METU) a következő felhívást juttatta el szerkesztőségünkbe, amelyet a téma fontossága miatt természetesen közreadunk.

hirdetés

A Budapesti Metropolitan Egyetem Turizmus Intézete ezúton tisztelettel meghívja Önt és kedves kollégáit 2023. szeptember 27-én 9.00-14.00 óra között tartandó felelős és alkotó nemzetközi konferenciájára, amelyet a Turizmus Világnapja alkalmából, és annak idei támájához kapcsolódóan a fenntartható, felelős és regeneratív újturizmus kilátásairól és lehetőségeiről szervez a turisztikai szakma számára. A rendezvény helyszíne: 1148. Budapest, Nagy Lajos király útja 1-9. K302-es előadó (az Örs vezér tere melletti campus körépületében).

Napjaink globális kihívásokkal teli időszakában, egyetemünk a meghívott nemzetközi és hazai szaktekintélyek, többek között az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) képviselőjének segítségével szeretne együtt gondolkodni a kollégákkal, és megvitatni a turizmusipar előtt álló legégetőbb problémákat, továbbá lehetséges szakmai iránymutatást és helyi szinten megvalósuló megoldási módozatokat javasolni a vállalkozások, szervezetek és desztinációk számára.

Mindezt a Turizmus Világnapján, amikor egyszerre van itt az ideje az ünneplésnek, és a szakmánk jövőjének tovább, illetve újragondolására a fenntarthatóság és felelős turizmus jegyében a globális klímaválság, háború, gazdasági recesszió és megélhetési nehézségek árnyékában, de éppen a potenciális látogatók keresletének dinamikus növekedési ütemének tudatos és felelős szabályozásának, mederben tartásának, és ezáltal a szakmánk fenntartható jövőjének biztosítása érdekében.

R É SZ L E T E S   P R O G R A M

09:00 Regisztráció és kávé

10:00 Az egyetem köszöntője
BACHMANN Bálint, rektor

10:10 Főüzenet: From Planning to Action
Jeremy SAMPSON, Co-Author Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism

10:20 Nemzetközi Főelőadás: Climate Action in Tourism: What is the future for our holidays?
Jeremy SMITH, The Travel Foundation, UNWTO

10:40 Főelőadás: Újturizmus a gyakorlatban
KOVÁCS Balázs, GD Consulting

11:00 Kávészünet

11:30 Előadások

 • Sustainability, Wellbeing and Regenerative Tourism
  Melanie SMITH (11:30) METU
 • Fenntarthatóság és turizmus Magyarországon
  JUHÁSZ Szabolcs (11:40) MTÜ
 • Úton a regeneratív turizmus felé
  BÉKEFI Anna (12:00) Anima Travel
 • METUrizmus a szakmáért, a jövőért
  KULCSÁR Noémi (12:20) METU Turizmus Intézet

12:40 Kérdések és válaszok

13:00 Ebéd

Ezen tanácskozás keretében szeretnénk egyúttal mélyebben is bemutatkozni a turisztikai szakmának, ahol az előadások mellett szeretettel invitáljuk Önöket szakmai eszmecserére, kapcsolatépítésre és szívélyes vendéglátásra egyaránt.

Az előadásaink ideje alatt igény szerint szinkrontolmácsolást biztosítunk kedves látogatóinknak.

A konferencián történő részvétel ingyenes, mindössze az alábbi linken szükséges regisztrálniuk legkésőbb 2023. szeptember 22-ighttps://forms.office.com/e/GvwBVbEAZs

Nagy várakozással tekintünk szeptember 27-i nemzetközi konferenciánk elé, és az Önökkel való találkozás reményében szeretettel várjuk a Kedves Kollégákat és Tisztelt Partnereinket a Turizmus Világnapjára szervezett eseményünkre!

Gondolkodjunk együtt, és gondoljuk át közösen a turizmus szakma jövőjét, lehetséges irányait tudatosan, felelősen és fenntarthatóan, és ünnepeljük meg a Turizmus Világnapját a legnagyobb hazai magánegyetem Turizmus Intézetének munkatársaival együtt!

(forrás: METU / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk