hirdetés
hirdetés

Újabb csapás a hazai turisztikai ágazatnak SZÉP-kártya témában

Pedig eddig sem volt könnyű az idei évük, ahogy a tavalyi sem.

hirdetés
Amint azt a miniszterelnök a karácsonyi ünnepek előtt, december 23-án bejelentette: a SZÉP-kártyával rendelkezők februártól már élelmiszert is vásárolhatnak a boltokban ezzel a fizetőeszközzel.
Mindez elég váratlanul érte a hazai turisztikai ágazatot, amelyet amúgy is alaposan megtépázott a legutóbbi, coviddal nehezített időszak. Teljes joggal attól tartanak, hogy komoly bevételektől esnek el az új szabályozás következtében, állapítja meg az új rendelet kapcsán az index.hu portál.
 

Baldauf Csaba, A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) elnöke szerint a szakmát kész tények elé állította a bejelentés, miszerint február elejétől már élelmiszert is vásárolhatunk SZÉP-kártyával. A szakmai szervezet vezetősége, valamint tagsága aggodalommal fogadta az erről szóló, karácsony másnapján megjelent kormányrendeletet.

A Magyar Közlönyben megjelent december 25-i, pénteki kormányrendelet szerint

  • a SZÉP-kártyával történő élelmiszer-vásárlás lehetősége egyelőre február 1. és május 31-ig él;
  • a zsebek közti átjárhatóságra pedig jelen állás szerint 2022. 12. 31-ig lesz lehetőség;

A Magyar Közlöny arra is kitér, hogy alkoholt, valamint dohány és feldolgozott dohánypótló termékeket továbbra sem vásárolhatunk SZÉP-kártyával. Ezek a rendeletalkotói logika szerint nem tartoznak az élelmiszer kategóriába

A járvány okozta gazdasági válság a turisztikai szektort sújtotta a legnagyobb mértékben és úgy tűnik, hogy a 2022-es év is a kilábalás éve lesz, emiatt aggasztó, hogy az eddig stabil bevételt jelentő SZÉP-kártya költések a rendelet miatt csökkenhetne, nyilatkozta az új rendelettel kapcsolatban Baldauf Csaba a hírportál megkeresésére.

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk