Újabb csapás a hazai turisztikai ágazatnak SZÉP-kártya témában

Pedig eddig sem volt könnyű az idei évük, ahogy a tavalyi sem.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Amint azt a miniszterelnök a karácsonyi ünnepek előtt, december 23-án bejelentette: a SZÉP-kártyával rendelkezők februártól már élelmiszert is vásárolhatnak a boltokban ezzel a fizetőeszközzel.
Mindez elég váratlanul érte a hazai turisztikai ágazatot, amelyet amúgy is alaposan megtépázott a legutóbbi, coviddal nehezített időszak. Teljes joggal attól tartanak, hogy komoly bevételektől esnek el az új szabályozás következtében, állapítja meg az új rendelet kapcsán az index.hu portál.
 

Baldauf Csaba, A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) elnöke szerint a szakmát kész tények elé állította a bejelentés, miszerint február elejétől már élelmiszert is vásárolhatunk SZÉP-kártyával. A szakmai szervezet vezetősége, valamint tagsága aggodalommal fogadta az erről szóló, karácsony másnapján megjelent kormányrendeletet.

A Magyar Közlönyben megjelent december 25-i, pénteki kormányrendelet szerint

  • a SZÉP-kártyával történő élelmiszer-vásárlás lehetősége egyelőre február 1. és május 31-ig él;
  • a zsebek közti átjárhatóságra pedig jelen állás szerint 2022. 12. 31-ig lesz lehetőség;

A Magyar Közlöny arra is kitér, hogy alkoholt, valamint dohány és feldolgozott dohánypótló termékeket továbbra sem vásárolhatunk SZÉP-kártyával. Ezek a rendeletalkotói logika szerint nem tartoznak az élelmiszer kategóriába

A járvány okozta gazdasági válság a turisztikai szektort sújtotta a legnagyobb mértékben és úgy tűnik, hogy a 2022-es év is a kilábalás éve lesz, emiatt aggasztó, hogy az eddig stabil bevételt jelentő SZÉP-kártya költések a rendelet miatt csökkenhetne, nyilatkozta az új rendelettel kapcsolatban Baldauf Csaba a hírportál megkeresésére.

Forrás: Index


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.