hirdetés

Újabb két Michelin csillag Horvátországban

A zágrábi Noel ás a lovrani Draga di Lovrana éttermek – egy csillagot kaptak, míg a šibeniki Pelegrini, a dubrovniki 360º és a rovinji Monte sikeresen védték meg egy-egy Michelin csillagukat

hirdetés

Horvátországban ezen felül nyolc Bib Gourmand minősítésű étterem van, míg 51 étterem büszkélkedhet Michelin Plate besorolással.

A jelenlegi Michelin besorolású horvátországi éttermek listája ide kattintva elérhető.

Kristjan Staničić, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója elmondta, hogy rendkívüli nagy megtiszteltetés Horvátország és a horvát turizmus számára, hogy most már 5 étterem büszkélkedik Michelin csillaggal.  Különösen örvendetes, hogy Rovinj, Dubrovnik és Šibenik után a Kvarner-i régió és Zágráb is csatlakozott eme kivételes társasághoz. A turisztikai szakember aláhúzta továbbá, hogy a Michelin besorolás a horvát gasztronómia, mint turisztikai termék számára is hatalmas potenciállal bír.

Gari Cappelli horvát turisztikai miniszteris gratulált a díjazott éttermeknek és felhívta a figyelmet arra, hogy mivel az adott országba látogató turisták  mint egy 93 százaléka fogyaszt szívesen a helyi ételekből és italokból, a kulináris élvezetek a turisztikai szegmens szempontjából kiemelt fontossággal bírnak. A miniszter úgy véli, hogy az újabb odaítélt Michelin csillagok fantasztikus lehetőséget nyújtanak Horvátország, mint csúcs gasztró-desztináció további globális promóciójához.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk