hirdetés
hirdetés

Újabb mentőövet nyújt a TUI-nak a német kormány

A világ legnagyobb utazásszervezője a TUI bejelentette, hogy nagy veszteséggel zárják a harmadik negyedévet a globális utazási ágazatot sújtó koronavírus világjárvány miatt.

hirdetés

:A német idegenforgalmi óriás, amely már bejelentette, hogy munkahelyeket szüntet meg és fiókirodákat zár be, 1,42 milliárd eurós (1,7 milliárd dolláros) nettó veszteséget könyvelt el az áprilistól júniusig tartó időszakban. Ugyanebben az időszakban egy évvel korábban még 22,8 millió eurós nettó nyereséget könyveltek el. A TUI üzleti éve októbertől szeptemberig tart, és a júniusig tartó kilenc hónapban a TUI halmozott nettó vesztesége 2,3 milliárd eurót tett ki. Csak a harmadik negyedévben a bevételek 98 százalékkal 71,8 millió euróra zuhantak, mivel a globális lezárások miatt a szállodák bezártak és leálltak a légi járatok valamint tengerjáró hajós programok - írja az AFP.

A cég júniusban újraindította az ügymenetet, beleértve a nagy nyilvánosságot kapó első utazást a német turistákkal a spanyol Mallorca szigetére. A negyedév során mintegy 55 szállodát nyitottak újra, ami a teljes kapacitás mintegy 15 százalékának felel meg. A hannoveri székhelyű vállalat korábban bejelentette, hogy a költségek csökkentése érdekében világszerte 8000 munkahelyet szüntet meg. Ezzel az intézkedéssel éves szinten több mint 300 millió eurót szeretnének megtakarítani. Ez várhatóan fedezi a költségeket, és nullszaldós működési szintet tudnak vele elérni a negyedik negyedévben.

A társaság bizakodó a jövő évet tekintve: a foglalások 2021 nyarára 145 százalékkal emelkedtek az idei nyárhoz képest. " A foglalások száma jelenleg jelentősen gyarapszik az idei nyaralások átfoglalásával, illetve új foglalások is érkeznek már a jövő évre" – hangsúlyozták a TUI-nál.

A harmadik negyedéves bevételek közzététele egy nappal azután történt, hogy a vállalat számára új támogatási csomagot biztosított a német kormány, amely most további 1,2 milliárd eurós segítséget nyújt az utazásszervezőnek, miután áprilisban már biztosítottak egy 1,8 milliárd euró értékű áthidaló kölcsönt a társaság számára. A TUI Csoport elnök-vezérigazgatója, Fritz Joussen hangsúlyozta: ennek a második állami hitelkeretnek köszönhetően fel vannak készülve arra az esetre, ha a világjárvány ismét jelentős csapást mér a globális turizmusra".

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk