hirdetés
hirdetés

Újdonságokkal, fejlesztésekkel készülnek a szezonra a balatoni strandok

A balatoni strandok egy részén még zajlanak a szezon előtti felújítások, fejlesztések. Bár a pénztárak többnyire még zárva vannak, fürödni mindehol lehet, ha valaki szereti a 18-20 celsius fokos vizet.
hirdetés

A strandok jelentős része az idén is ingyenesen fogadja a vendégeket. A déli part településeinek mindegyikén működik kisebb-nagyobb szabadstrand, sőt az északi parton is találunk tízenötkilométeres körzeten belül ilyen helyet. A főleg az északi parton található belépődíjas fürdők közül többnél nem emelték az árakat, a tavalyi 3-400 forint körüli díjat kell a felnőtteknek naponta fizetni. Ahol emeltek, ott általában az inflációt megfejelték az áfa várható növekedésével, így 10-12 százalék körüli növekedés várható az árakban. Ennek duplájáról a kővágóörsi testület döntött, amikor a pálkövei strand felnőtt felépőjét 23,5 százalékkal módosítva 420 forintra, a gyermek belépőt pedig 70 százalékkal növelve 290 forintra emelték. A badacsonyi kistérségben több polgármester abban állapodott meg, hogy egységesen 400 forint körül alakítják felnőttek belépődíját. Egyes helyeken ehhez emelni kellett, máshol meghagyták a tavalyi díjat.

A Balatonipp adatai szerint Alsóörsön például 10,5 százalékkal magasabb díjért, 420 forintért fürödhetnek az idén a felnőttek. A strandon egy baywatch jellegű megfigyelőtornyot alakítanak ki, ahonnan a vízimentők könnyebben észrevehetik a segítségre szorulókat. A szezonra elkészül egy gyermekpagony is, ahol rendszeresen szerveznek majd programokat a legkisebbeknek. Talán a legmeglepőbb újdonság egy vízpermetet szóró kapu felállítása lesz. Itt már a vízbe sem kell menni a hűsöléshez.

Balatonfüreden az új árakról az idén is a főszezon előtt határoznak. Az Esterházy strandon több mint fél hektáron felújítják a pázsitot, 1200 négyzetméteren új járaburkolatot raknak le. Versenyekre is alkalmas strandröplabda pályát építenek. Újdonság lesz egy streetball, az utcai kosárlabdapálya és terveznek egy homokos partszakaszt a kicsiknek. A Kisfaludy strandon már elkészült két új játszótér és bővítették a büfésort. Nem közvetlenül kötődik a strandokhoz a város legújabb szökőkútja a móló bejáratánál. A vízsugarak közvetlenül a a járólapok közül törnek elő hatalmas nyomással. A gyerekek közül már sokan a múlt szombati műszaki átadásnál kipróbálták. Várhatóan a felnőttek közül is sokan hűsítik majd magukat ezzel a köztéri jakuzzival a melegebb napokon.

Balatonalmádiban a város nagy strandján, a Wesselényin 18 százalékkal emelkedik a felnőtt belépők ára, így 450 forintot kell fizetni. Az idei szezon újdonsága lesz itt és a képtalanfüredi városrész strandján is a játszóterekhez felszerelt árnyékoló. A Wesselényin a szezon után kezdődik egy közel kétszázmilliós fejlesztés, új kabinok, mosdók épülnek, csúszdaparkot alakítanak ki.

Balatonszárszón 2009-ben is ingyenesek a strandok és a parkolás is. A Központi strandon felújított vizes blokkal várják a vendégeket. Szombatonként a Mozdulj Balaton! program keretében sportprogramokat szerveznek.

Szigligeten a tavalyi 400 forint lesz a belépő. Kisebb felújítások mellett egy többfunkciós homokos sportpályát alakítanak ki, ahol kézilabdázni, focizni, röplabdázni is lehet.

Keszthelyen a Városi strandon a gyerekbelépő nem változik, a felnőttek jegyét 12,5 százalékkal 900 forintra emelték, ezzel beérték az eddig legdrágább siófoki árakat. Az átlagosnál magasabb összegért viszont sok olyan ingyenes szolgáltatást biztosítanak - például fürdőmedence, napozóágyak használata - ami máshol többnyire nincs, vagy fizetni kell érte. A másik két strandon a Helikonon és a Libáson hasonló arányú emeléssel 550 forint lesz a felnőttbelépő. A Libáson az idei szezonra már teljesen elkészül az új büfésor.

Vonyarcvashegyen csak a felnőtt belépők emelkednek 11 százalékkal, így 500 forintba kerül majd a strandolás. Elkészült a mozgássérülteknek speciális lejárója, és az idei szezonban már értékmegőrző is lesz a strandon lévő Tourinform Irodában.

A balatonvilágosi Club Aliga strandja az idén is a tavalyi árakkal lesz nyitva a külső érdeklődők előtt is. A talán legnagyobb zöldfelülettel rendelekező strandon felújították a játszóteret, a szolgáltatások között újdonság lesz a retro bicikli kölcsönző, az idén is lesz gyerekanimáció és internet sarok.

A siófoki Nagystrandon az idén is kinyit a Coke Clubként ismert központi rész, amit az idén az egykori Pannon-tenger által kimosott fehér homokkal borítanak be. A 95 százalékos tisztaságú szilíciumhomokot Fehérvárcsurgóról szállítják a Balatonhoz. A város több mint tízkilométeres partszakaszának nagyobbik része az idén is ingyenes szabadstrandként fogadja a vendégeket.

Balatonföldváron az idén is ingyenes lesz mindegyik strand. A legkiépítettebb Keleti strandon június 25-től augusztus 23-ig mindennap animátor szervez programot felnőtteknek gyerekeknek egyaránt. Ebben kézművesfoglalkozásoktól ügyességi játékokig , különböző sportversenyekig sok féle szabadidős lehetőség szerepel. Felújítják illetve bővítik a sportpályákat, a nyáron már új homokos strandfoci és röplabdapálya várja a vendégeket. A gazdagon felszerelt játszótere miatt eddig is sok család kedvenc helye volt.

Zánkán, a Községi strandon változatlan árakkal - felnőtt 400, gyerek 200 - és ingyenes parkolási lehetőséggel várják a strandolókat. A fő szezonban a gyerekek részére különböző kézműves foglalkozásokat tartanak. Hétvégeken a „Mozdulj Balaton” rendezvénysorozat keretében sportversenyeket szerveznek. (BTSZ)

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk