Utolsó simítások a Hotel Vision-nél, nyitás áprilisban

Az utolsó simításokat végzik az áprilisi megnyitó előtt a Continental csoporthoz tartozó Hotel Vision-ben, amely ambíciózus tervekkel vág neki az évnek: már az idén szeretnék elérni a 80 százalékos töltöttséget.

Flesch Tamás ügyvezető igazgató lapunknak nyilatkozva elmondta, most történik a régi Fkgp-székház helyén felépített szálloda berendezése, az utolsó engedélyeket még be kell szerezni, majd márciustól a tréningek is elkezdődnek.

Terveik elérésében a szálloda elhelyezkedése sokat segít, hiszen az első négycsillagos szálloda lesz a Duna-part pesti oldalán. Nem mellesleg a belvárosban található, könnyen megközelíthető, és a szolgáltatások is különlegesek lesznek. Ezek között említette a spanyol mintára létrehozott tapas éttermet, ahol a teljes kínálat kizárólag tapas lesz. Elsősorban a saját szállóvendégeiket szeretnék ezzel kiszolgálni, de örömmel vennék, ha idővel a vendégek fele az utcáról betérő vendég lenne. Ebben segíthet az is, hogy a Belgrád rakpart mára a nemzetközi konyha utcájává vált, görög és olasz éttermek mellett libanoni, és spanyol is nyit hamarosan.

A szállodában 82 darab, 25 négyzetméter körüli szobát alakítanak ki, emellett 10 residential suit, háromszintes mélygarázs, wellness lehetőségek és konferenciaterem is lesz.

Flesch Tamás a jövőbeni tervek között említette, hogy a második évtől már 90 százalékos töltöttséget szeretnének elérni. Biztos segíti e cél elérését, hogy az átlagos turistát, azaz az utazók 90 százalékát célozzák meg, és a szálloda adottságai miatt elsősorban egyéni vendégekre fókuszálnak.


Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.
Boeingből luxushotel

Boeingből luxushotel 

Felix Demin 2023 végén nyitotta meg a világ egyik legkülönlegesebb szálláshelyét: a Private Jet Villát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.