Vakteszt - profiknak

Amikor kitaláltuk, arra gondoltunk, milyen jó kikapcsolódás lesz ez a közös borkóstolós program meghívott szakmai partnereinknek. Nem számoltunk azzal, mekkora munka összerakni egy ilyen eseményt, de utólag visszagondolva kijelenthetjük: megérte. 

A visszajelzések alapján egyértelmű, hogy a pénzügyi, gazdasági szférából, a szállodás- és éttermes ágazat, valamint ezen beszállítói és megrendelői területéről meghívott ötven vendégünk tökéletesen érezte magát február 23-án 17 órától, a Párisi Udvar Hotel Budapest Brasserie Passage részében.

 

Profi módon kóstolták vendégeink a poharaikba töltött borokat, figyelmesen hallgatták a hozzá fűzött információkat Tóbiás Adrienn szakíró/borszakértőtől, precízen és minden szempontra kiterjedően pontozták a különböző tételeket, asztalonként pedig azokat a kvízeket is lelkesen kitöltötték, amelyek azokról az adott borrégiókról szóltak, amelyeknek a borait kóstolták.

Az este folyamán tokaji, egri, neszmélyi, balatoni és villányi borok kerültek a tesztelők poharaiba. 

 

Elismeréssel szóltak a vendégek a külön ehhez a programhoz komponált snack-ekről is, amiket Lutz Lajos executive séf és csapata készített a ház konyháján, szakszerűen pörgős és pontos volt a kiszolgálás, és az inspiráló helyszínen az is sokat tett hozzá a jóhangulathoz, hogy Liszkay Mihály, monoszlói pincészet-tulajdonos oda-odaült a zongorához, és ismert darabokat játszott az est borokkal bélelt programjának kísérőjeként.

 

Ács Zsuzsanna, a programot szervező Anjou Kft. ügyvezető igazgatója a vendégeknek az est folyamán elmondta, a lapcsoporthoz tartozó Mfor.hu és a Privátbankár.hu alapvető tájékozódási ponttá vált a hazai médiapiacon, cikkeiket napi rendszerességgel szemlézik a lapok, híradók. Újságíróik rendszeres vendégek a kereskedelmi tévékben, külsős szerzőik neves szakemberek. Mint kiemelte, mértéktartó, hiteles tájékoztatás az alapvető cél. A lapcsoporthoz tartozik az említett online hírportálok mellett a Piac&Profit online gazdasági portál is, amely a KKV szféra meghatározó lapja. Kéthavi rendszerességgel megjelenik a Piac és Profit print magazin is. A lapcsoport legújabb tagja pedig a turizmusonline.hu szakmai portál, a hazai turisztikai szakma meghatározó platformja. Az online turisztikai megjelenés print oldala az utazás, hotel, gasztronómia témakört felölelő, szervesen hozzátartozó, időszakos kiadvány, a Pont.itt magazin is. A céghez tartozó online portálokra, mint vendégeink megtudhatták, 2022 januárjában közel 1.8 millió ember volt kíváncsi, akik 5,4 millió oldalt töltöttek le.  

 

Háznézésre is volt mód. Már a bevezető során elhangzott Schwindt-Kiss Andreától, az ötcsillagos luxushotel igazgatónőjétől, hogy a borkóstolás szünetében lehetősége van a vendégeknek felmenni az eredetileg az 1900-as évek századfordulóját követően, 1927-ben megnyitott épület legfelső szintjére, és megtekinteni a luxuslakosztályokat, amelyek nemcsak pazar berendezésükkel, hanem páratlan kilátásukkal is csábítják a 2019-ben, a több évig tartó teljes átalakítást követően megnyitott ötcsillagos belvárosi szálloda vendégeit.

 

Ács Zsuzsanna kiadóvezető az esemény kapcsán elmondta, a program sikeréhez nagymértékben hozzájárultak a hazánk 22 ismert borvidékének különböző területeiről érkezett csodálatos fehér, rozé és vörös borok. Másrészt az inspiratív, gyönyörű környezet, és vendégvárás, a Párisi Udvar profi csapata is alaposan hozzátett az est fényéhez.

Nyilván ezen felül az is közrejátszott a pozitív visszajelzésekben, tette hozzá az ügyvezető, hogy az emberek örülnek, ha végre módjukban áll a pandémia kétéves kényszerű bezártsága után kimozdulni. Szép borokat, gyönyörű tételeket kóstolni egymás után elegáns környezetben, jó társaságban – ez nem mindennapi és igazi kikapcsolódást jelentő program a mai időkben.

Programunkat az Ukrajna elleni orosz invázió előestéjén tartottuk, akkor még nem is sejtve, másnap milyen szörnyű hírekre ébred a világ. Reméljük, hamarosan ismét tudunk majd ilyen elegáns, vidám rendezvényeket szervezni, nem pedig folyamatosan azt figyeljük, milyen újabb összecsapásokról számolnak be a híradások. 

 

A kóstolás során boraikkal résztvevő borászatok, pincészetek:

Babits Pincészet, Tolcsva

Borbély Családi Pincészet, Badacsonytomaj

Gottwald Borászat, Dunaszentmiklós

Hilltop Pincészet, Neszmély

Jackfall Bormanufaktúra, Kisjakabfalva

Juhász Testvérek Pincészete, Egerszalók

Liszkay Borkúria, Monoszló

Podmaniczky Pince, Balatonföldvár

Rádpuszta Szőlőbirtok, Balatonboglár

Simonfay Pincészet, Tarcal

Szászi Birtok, Szent György-hegy

 

Ha úgy érzi, hogy szeretne  segíteni a háború miatt kritikus helyzetbe került ukrajnai embertársainknak, támogatást küldhet online utalással is a Baptista Szeretetszolgálaton keresztül: ITT

 

 

 

 

 

Forrás: Turizmus Online


Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.
Boeingből luxushotel

Boeingből luxushotel 

Felix Demin 2023 végén nyitotta meg a világ egyik legkülönlegesebb szálláshelyét: a Private Jet Villát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.