Vízimolnár háza volt, 15 éve Buda egyik kedvelt rendezvényhelyszíne

Ünnepel a Symbol!.15 éves Budapest egyik legkülönlegesebb rendezvénykomplexuma.

A rendezvénykomplexumot egy több száz éves sváb vízimolnár házból alakították ki, de a felújításkor megőrizték a beugrót, a tornácot, a barokk fedélszékes padlásteret. Az építészeti különlegességek megóvásért 80 képzőművész dolgozott rajta több éven keresztül úgy, hogy a háznak továbbra is maradjon mesélnivalója: például arról a korábban üzemelő éttermi részről, ahol a padlót egyedi módon a mai napig marhabőr borítja, és a névadó Puskás Öcsi kedvenceit is fogyaszthatták a vendégek.

Nem csak Puskás Öcsit, más különlegességet is rejtettek a falak

A Gardenben, egy vastag üveg védelme alatt máig áll a régi kút, amelyben a legenda szerint a Szent Koronát rejtették annak idején. A három részből álló, 220 éves pinceétterem pedig középkori tematikus vacsoráknak is tanúja lett. Igazi építészeti kuriózum és látványosság ma is.

  

A több száz éves épületet még 2000-ben vette meg Barna Sándor, aki olyan vendéglátóhelyet álmodott ide, amelyhez ragaszkodnak a vendégek. Álma többszörösen is teljesült, hiszen 2015-től méltó utódhoz, az immár 30 éves Eventrend Group kezelésébe került a komplexum, és Kusnyár Gábor és Rákos Lívia ügyvezető igazgatóknak, valamint csapatuknak köszönhetően a Symbol a mai napig is az egyik legkedveltebb “sikeres felnőtteket” megcélzó rendezvény- és buli/koncert helyszín.

 

Az épület nagyobb méretű termeiben a klasszikus bulikon, koncerteken és rendezvényeken kívül volt már hivatalos bokszmérkőzés, jégrevü Edvin Marton hegedűszójára, világszínvonalú táncfesztivál, jótékonysági est, nemzetközi mixer- és borbélyverseny, rendszeres családi program gyerekkoncertekkel, farsangi bál, Gatsby party, számos művészeti kiállítás és expo, sőt, egy alkalommal itt DJ-zett a világ leggazdagabb emberének fia, miközben Forma 1-es pilóták buliztak rá. Jó néhány lánykérés, esküvő, születésnap és céges jubileum zajlott már le a falak között, sok-sok örömteli pillanat emlékét őrzi a ház és a csapat.

 

Bár a korábbi évek a rendezvényes szektor számára igen küzdelmesek voltak, 2022-t számos teltházas eseménnyel, sikeres produkciókkal, és káprázatos évzáró rendezvényekkel zárták.

Január 21-én mindezt ünneplik meg a két magyar dj legenda - Bárány Attila és Hamvai PG - zenéire, valamint meglepetés születésnapi show-val is készül a Symbol csapata.

Forrás: Eventrend / Turizmus Online


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.