hirdetés

Vízimolnár háza volt, 15 éve Buda egyik kedvelt rendezvényhelyszíne

Ünnepel a Symbol!.15 éves Budapest egyik legkülönlegesebb rendezvénykomplexuma.

hirdetés

A rendezvénykomplexumot egy több száz éves sváb vízimolnár házból alakították ki, de a felújításkor megőrizték a beugrót, a tornácot, a barokk fedélszékes padlásteret. Az építészeti különlegességek megóvásért 80 képzőművész dolgozott rajta több éven keresztül úgy, hogy a háznak továbbra is maradjon mesélnivalója: például arról a korábban üzemelő éttermi részről, ahol a padlót egyedi módon a mai napig marhabőr borítja, és a névadó Puskás Öcsi kedvenceit is fogyaszthatták a vendégek.

Állófogadás a Garden étteremben
Állófogadás a Garden étteremben

Nem csak Puskás Öcsit, más különlegességet is rejtettek a falak

A Gardenben, egy vastag üveg védelme alatt máig áll a régi kút, amelyben a legenda szerint a Szent Koronát rejtették annak idején. A három részből álló, 220 éves pinceétterem pedig középkori tematikus vacsoráknak is tanúja lett. Igazi építészeti kuriózum és látványosság ma is.

Középkori vacsora a Symbolban
Középkori vacsora a Symbolban
  

A több száz éves épületet még 2000-ben vette meg Barna Sándor, aki olyan vendéglátóhelyet álmodott ide, amelyhez ragaszkodnak a vendégek. Álma többszörösen is teljesült, hiszen 2015-től méltó utódhoz, az immár 30 éves Eventrend Group kezelésébe került a komplexum, és Kusnyár Gábor és Rákos Lívia ügyvezető igazgatóknak, valamint csapatuknak köszönhetően a Symbol a mai napig is az egyik legkedveltebb “sikeres felnőtteket” megcélzó rendezvény- és buli/koncert helyszín.

Az üvegtetős Garden terem és az üveggel elfeledett régi kút
Az üvegtetős Garden terem és az üveggel elfeledett régi kút
 

Az épület nagyobb méretű termeiben a klasszikus bulikon, koncerteken és rendezvényeken kívül volt már hivatalos bokszmérkőzés, jégrevü Edvin Marton hegedűszójára, világszínvonalú táncfesztivál, jótékonysági est, nemzetközi mixer- és borbélyverseny, rendszeres családi program gyerekkoncertekkel, farsangi bál, Gatsby party, számos művészeti kiállítás és expo, sőt, egy alkalommal itt DJ-zett a világ leggazdagabb emberének fia, miközben Forma 1-es pilóták buliztak rá. Jó néhány lánykérés, esküvő, születésnap és céges jubileum zajlott már le a falak között, sok-sok örömteli pillanat emlékét őrzi a ház és a csapat.

Emeleti rendezvényterem
Emeleti rendezvényterem
 

Bár a korábbi évek a rendezvényes szektor számára igen küzdelmesek voltak, 2022-t számos teltházas eseménnyel, sikeres produkciókkal, és káprázatos évzáró rendezvényekkel zárták.

Január 21-én mindezt ünneplik meg a két magyar dj legenda - Bárány Attila és Hamvai PG - zenéire, valamint meglepetés születésnapi show-val is készül a Symbol csapata.

(forrás: Eventrend / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk