hirdetés

Zárás alatt nyitva: Miskolctapolcán

Sorozatunkban azokba a házakba engednek az ott lévők bepillantást, ahová ma is érkezhet, ahol most is megszállhat a vendég. Miskolctapolca esetén szóba került, a közelgő húsvét kapcsán, egy valós újranyitási tervről szóló latolgatás.

hirdetés

Most a miskolctapolcai Avalon & Resort SPA helyzetét ismerjük meg a ház igazgatójának, Poncsák Pál segítségével.

- Ahogy az első hullám elindult, és bejelentették a lezárásokat, mi is becsuktuk a házat, azonban az elsők közt lehettünk az országban, akik ismét nyitottak, hiszen május 5-től nyitva vagyunk ismét. De mivel Budapesten például a kijárási tilalmat csak május 25-tel oldották fel - addig szinte alig-alig érkezett vendég.

A nyárra viszont nem panaszkodhatunk, sőt... Ilyen nyarat nem zártunk talán sok-sok éve már: az előző év augusztusához képest 2020-ban 94 százalékos töltöttséggel zártuk, pedig 2019-ben is magasan, 89 százalékot teljesítettünk. És időközben árat is emeltünk, mégis folyamatosan szinte teltházzal ment nyáron a szálláshely.

Fotó: Avalon Park
Fotó: Avalon Park

Arra nagyon büszkék vagyunk, hogy mindenkit megtartottunk a munkavállalóink közül - pedig 150-en dolgozunk a csapatban -, csak azok mentek el tőlünk a három hullám idején, akik sajátmaguk döntöttek erről. De az ő választásukat is meg lehet érteni. Például az a felszolgáló, akinek szervízdíjas fizetése volt, ámde a lezárások miatt nincs kiszolgálás az asztaloknál, érthető, hogy inkább ehelyett az építőiparban helyezkedett el.

Most is nyitva a ház, és Miskolc közelsége miatt van is néhány üzleti utazónk, azonban természetesen ez a szám nem számottetvő és átütő, várjuk nagyon a valóságos nyitást. Én májusra tenném ezt az időszakot, de lehet, hogy későbbi időpont lesz belőle, hiszen ez az átoltottság mértékétől és a kormány rendeletétől függ.

Az biztos, hogy a házunk most nyitva, azonban a wellness részleget - a rendeletek értelmében - lezártuk, és azért azzal nem árulok el nagy titkot a kollégáknak, hogy ez elég nagy költségmegtakarítást is jelent.

A covid eddigi három hullámának időszakát arra is fordítottuk, hogy a házban elvégeztük a szükséges felújításokat, illetve új egységeket építettünk hozzá. Így jött létre az első hullám idején egy zárt légterű játszóház, mintegy 400 nm2-en, ahol a legmenőbb játékok várják a legkisebb vendégeinket, ezt az új létesítményt június 12-vel adtuk át.

Valamint decemberre megnyithattunk egy új, 15 szobás, Erdei szárnynak nevezett prémium részleget, az erdőhöz legközelebb eső területünkön, kéznyújtásnyira a természettől, ahol full prémium kategóriás luxusapartmanokkkal várjuk a hozzánk érkező igényes vendégkört.

Most pedig egy borraktárat építünk 120 nm-nyi területen, ahol exkluzív borprogramok is lebonyolíthatók majd, amint kész lesz, májusra tervezzük a nyitást.

Megmondom őszintén, a jelenlegi járványügyi helyzetben az idei húsvéttal nem számolnánk, inkább a májusban reménykedünk, hátha addigra elegendő mértékű lesz az átoltottság.

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk