hirdetés
hirdetés

Zöld-foki-szigetek: egész évben nyár

Az Afrika vállánál, az egyenlítő közelében fekvő szigetcsoport (korábban portugál gyarmat, ma független köztársaság) trópusi éghajlatára, biztonságára és európai szolgáltatásaira hívta fel a figyelmet a Barracuda Tours, a JCtours valamint a TAP Portugál Légitársaság közös sajtótájékoztatója.

hirdetés

Az „Arab tavasz” zavargásai idején Európa napfényre vágyó turistáinak, incentive csoportjainak kínálnak alternatívát. A TAP jóvoltából alig 8 órás utazással (lisszaboni átszállással) elérhető különféle arculatú szigeteken a búvárkodók, sporthorgászok, fürdőzők ideális terepet találnak. A csapatépítő programok kifejezetten gazdag választékát fejlesztették ki.

Sal szigetén telepedtek meg először a nemzetközi szállodaláncok (Iberostar, Melia, Riu), de mára Boavista, St. Vincente,(izgalmas egzotikus éjszakai élet) St. Antao (dús, zöld növényzet, hegyi túrázók kedvence), St. Nicolan szigetek is (búvárkodás, halászat) tökéletesen felkészültek a turisták kiszolgálására.

A szigeteket belső légiközlekedés köti össze. Fontos tudni, hogy vízum, (25 euro) és természetvédelmi adó fizetési kötelezettség van. A helyi programokhoz a Barracuda Tours angol nyelvű kísérőket biztosít. A beutaztató cég talpraesettségét a több nyelven (oroszul és magyarul is!) rendelkezésre álló CD bizonyítja.  

A TAP légitársaságot hamarosan privatizálják, a tervek szerint Airbus 350-es gépekkel frissítik fel a flottát. Szerencsés kombináció egy rövidebb lisszaboni csatlakozással összekötni a Zöld-foki –szigeti nyaralást, de Portugália ősszel és télen is bőven nyújt elbűvölő látnivalókat, mint ez a JCtours ajánlataiból kiderül.

S még egy fontos dolog is kiderült prezentációjukból, mely elsősorban Portugália eredményeit és életképességét mutatta be,” Portugália, the place to grow” címmel. Eszerint a portugálok pillanatnyi nehéz helyzetük ellenére bizakodóan, büszkén tekintenek elért eredményeikre, és ezt turisztikai bemutatkozáskor is fontosnak tartják mindenkivel tudatni. Semmi nosztalgiázás, semmi bombasztikus megjelenítés, könnyed, vicces, rajzos, grafikonos ábrák utalnak Portugália modern termékeire, kereskedelmi és kulturális sikereire. Volna mit tanulni tőlük.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai