5 csillagos minősítést kapott az Aquaticum SPA

Az idén bevezetett új védjegyrendszert a fürdőszövetség és a nemzetgazdasági tárca közösen üzemelteti. A minősítést szakemberekből álló bizottság végzi, amelynek végeredményeként elért pontszám határozza meg a fürdőegység 1-5 csillagos besorolását.

2015. november 26-án, a Magyar Fürdőszövetség őszi közgyűlésén, Harkányban ünnepélyes díjátadón vehette át az Aquaticum SPA ötcsillagos Nemzeti Tanúsító Védjegyét a Debreceni Gyógyfürdő Kft. vezetősége. 

A tanúsító védjegyeket igazoló okiratokat dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára és Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke adta át.
Az Aquaticum SPA egységei - az Aquaticum Termálfürdő, az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő és az Aquaticum Wellness-sziget - a szakmai bizottság 2015. szeptemberi, helyszíni értékelése alapján „a Gyógyfürdő, az Élményfürdő valamint a Medical Wellness” kategóriákban érdemelték ki a legmagasabb, 5 csillagos minősítést. A tavaly októberben mintegy egymilliárd forintos fejlesztést követően megújult Aquaticum SPA egységei mindhárom kategóriában a legmagasabb fokozatú szolgáltatást nyújtják a vendégek számára.

Az ötcsillagos Aquaticum SPA imázsfilmje: https://youtu.be/7X9Gq8mx0zo

Bővebb információ: http://spa.aquaticum.hu/

Mézeskalácsváros az Aquaticum Hotelben

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel az Aquaticum Termál & Wellness Hotel****-ben újra mesés üzenettel várják a karácsony közeledtét. A vendégigényeknek megfelelően a korábbi letisztult, rusztikus jellegű település helyett idén egy színes kisváros elevenedik meg a „hófödte” terepasztalon.

A mézeskalács csoda a hetekig tartó előkészületet követően, kevesebb, mint egy hónap leforgása alatt épült fel az adventi időszak kezdetére. Mile József világbajnok mesterszakács és csapata a 2,5 m hosszú és 2,5 m széles, aprólékosan kidolgozott mesevilághoz 120 kg lisztet, 900 db tojást, 29 kg mézet, 160 kg porcukrot, 2 kg fahéjat, 12 kg vajat és 1/2 kg szegfűszeget használt fel a készítés során. A kompozícióban természetesen megtartották az ünnephez kötődő klasszikus motívumokat is, az apró részletességgel kidolgozott épületek és a fenyvesek közötti teret vidám mézes figurák, szarvasok keltik életre.

A szállóvendégek sem maradnak ki a mézeskalács készítés és egyéb kézműves tevékenységből, hiszen a szálloda egyedi programokkal készül az ünnepekre. A kiállított mézeskalácsvárost minden érdeklődő megtekintheti, aki a megújult nagyerdei Aquaticum Hotelben jár.


Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények

Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények 

Az idei évben különös figyelmet kap a Balaton négyévszakos turizmusa, míg a nemzetközi vendégek közül Szlovákia mutatkozik be különleges gasztronómiájával és kulturális örökségével.
 Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon

Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon 

Látványos nemzetközi snowboard-verseny, tökéletes hó és minden pályán zavartalan nyitvatartás várja a sízőket a hétvégén Mátraszentistvánon.
Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban

Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban 

Egy nappal hosszabb lesz a STRAND Fesztivál.
NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés

NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés 

Visszavonják a társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelettervezetet, amely a szálláshely-minősítési tevékenységhez kapcsolódó igazgatási szolgáltatási díjak szabályozását célozta.
Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen

Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen 

A Skanzen házaiba ugyan még nem térhetünkk be, de sétálhatunk, túrázhatunk a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó 75 hektáros területen.
Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából

Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet

Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet 

Az Utazás kiállítás szakmai napján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében megrendezésre kerülő konferencián a hazai turizmus szereplői osztották meg tapasztalataikat.
Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban

Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban 

A Mezőgazdasági Múzeum szervezői egyedülálló farsangi kalandra hívják a családokat 2025. március 1-jén a Vajdahunyad várába. Egy napra gyermekeinkből lehet tehenész, lovász, gabonatermesztő vagy szatócsboltos.
PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások

PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások 

A hazai cégvezetők 70 százaléka számít globális gazdaság gyorsulására, 60 százalék a hazai gazdasággal kapcsolatban is optimistán nyilatkozott, míg saját vállalata növekedésében mindössze 39 százalék bízik.
Így zajlott a jubileumi BCEFW

Így zajlott a jubileumi BCEFW 

A Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) az elmúlt években a régió egyik legjelentősebb divateseményévé vált, a 15. szezon pedig minden eddiginél színesebb programmal és új nemzetközi együttműködésekkel ünnepelte a közép-európai divatot február 10-16. között.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.