5 csillagos minősítést kapott az Aquaticum SPA

Az idén bevezetett új védjegyrendszert a fürdőszövetség és a nemzetgazdasági tárca közösen üzemelteti. A minősítést szakemberekből álló bizottság végzi, amelynek végeredményeként elért pontszám határozza meg a fürdőegység 1-5 csillagos besorolását.

2015. november 26-án, a Magyar Fürdőszövetség őszi közgyűlésén, Harkányban ünnepélyes díjátadón vehette át az Aquaticum SPA ötcsillagos Nemzeti Tanúsító Védjegyét a Debreceni Gyógyfürdő Kft. vezetősége. 

A tanúsító védjegyeket igazoló okiratokat dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára és Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke adta át.
Az Aquaticum SPA egységei - az Aquaticum Termálfürdő, az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő és az Aquaticum Wellness-sziget - a szakmai bizottság 2015. szeptemberi, helyszíni értékelése alapján „a Gyógyfürdő, az Élményfürdő valamint a Medical Wellness” kategóriákban érdemelték ki a legmagasabb, 5 csillagos minősítést. A tavaly októberben mintegy egymilliárd forintos fejlesztést követően megújult Aquaticum SPA egységei mindhárom kategóriában a legmagasabb fokozatú szolgáltatást nyújtják a vendégek számára.

Az ötcsillagos Aquaticum SPA imázsfilmje: https://youtu.be/7X9Gq8mx0zo

Bővebb információ: http://spa.aquaticum.hu/

Mézeskalácsváros az Aquaticum Hotelben

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel az Aquaticum Termál & Wellness Hotel****-ben újra mesés üzenettel várják a karácsony közeledtét. A vendégigényeknek megfelelően a korábbi letisztult, rusztikus jellegű település helyett idén egy színes kisváros elevenedik meg a „hófödte” terepasztalon.

A mézeskalács csoda a hetekig tartó előkészületet követően, kevesebb, mint egy hónap leforgása alatt épült fel az adventi időszak kezdetére. Mile József világbajnok mesterszakács és csapata a 2,5 m hosszú és 2,5 m széles, aprólékosan kidolgozott mesevilághoz 120 kg lisztet, 900 db tojást, 29 kg mézet, 160 kg porcukrot, 2 kg fahéjat, 12 kg vajat és 1/2 kg szegfűszeget használt fel a készítés során. A kompozícióban természetesen megtartották az ünnephez kötődő klasszikus motívumokat is, az apró részletességgel kidolgozott épületek és a fenyvesek közötti teret vidám mézes figurák, szarvasok keltik életre.

A szállóvendégek sem maradnak ki a mézeskalács készítés és egyéb kézműves tevékenységből, hiszen a szálloda egyedi programokkal készül az ünnepekre. A kiállított mézeskalácsvárost minden érdeklődő megtekintheti, aki a megújult nagyerdei Aquaticum Hotelben jár.


Indul a Muslinca Bringakör

Indul a Muslinca Bringakör 

A Muslinca Bringakör egy ingyenes, játékos, felfedező jellegű kerékpáros kihívás.
 Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén

Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén 

Siófok a legnépszerűbb pünkösdi úti cél belföldön az egyik szállásfoglaló portál friss foglalási adatai szerint a közelgő hosszú hétvégén.
Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen

Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen 

Az országos környezetszépítő verseny legnépszerűbb kategóriái 2025-ben az Év főtere és az Év fasora.
 Nyugdíjasok megpróbálják beállítani Phileas Fogg rekordját

Nyugdíjasok megpróbálják beállítani Phileas Fogg rekordját 

Negyven nap, majdnem 30.000 kilométer, 3274 gyalogló.
Kulturális randevú Göcsejben

Kulturális randevú Göcsejben 

Az eseménysorozat a göcseji dombok között idén 22 településen több mint 60 programot és közel 100 élményt kínál a „fenntartható lassúság” jegyében.
Indul a nyári szezon a Tisza-tó fővárosában

Indul a nyári szezon a Tisza-tó fővárosában 

Ezen a nyáron is rengeteg kalanddal és élménnyel vár Tiszafüred.
Megvan az Év kerékpárútja

Megvan az Év kerékpárútja  

Az Év kerékpárútja címet hatodik éve dönti el szavazással a nagyközönség, idén a Murakeresztúr kör nyerte el a címet 2938 szavazattal.
Nosztalgiagőzös és galambröptetés Fehérváron

Nosztalgiagőzös és galambröptetés Fehérváron 

A pünkösdi hétvégén tovább pezseg a székesfehérvári kulturális élet.
Felgyorsult a Balaton vizének melegedése

Felgyorsult a Balaton vizének melegedése 

A klímaváltozás nemcsak a vízmelegedést hozta el.
Zárva marad a hévízi tófürdő központi épülete

Zárva marad a hévízi tófürdő központi épülete 

Szigetfürdőt terveznek a látogatóknak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.