A Balaton egész évben nyitva

A Budapesti Gazdasági Egyetem Turizmus és Vendéglátás Intézete hagyományosan szoros kapcsolatot tart fenn a szakmával. A szemeszterenként 3-4 alkalommal rendezett ProGasztro rendezvény ennek az együttműködésnek egy gyöngyszeme. Célja a hallgatókhoz közelebb hozni a szakmát, a szakmában folyó magas színvonalú munkát az elért eredményeket, bemutatni a sikerekhez vezető utakat.

Hegedüs Péter Flórián tanár úr, a legendás Budavári Fortuna éttermet évtizedeken át sikeresen vezető gasztronómiai szakember vezetésével immár 4 éve alakult a ProGasztro Klub. A havi rendszerességgel szervezett klubösszejöveteleken a hallgatók olyan kiváló szakemberekkel ismerkedhetnek meg, akik szakmájuk (utazásszervezés, szállodaipar, vendéglátás, borászat, művészvilág) példaértékű, világszínvonalat képviselő, ikonikus személyiségei. A megismert életutak a tanulság, a példa és a lehetőségek végtelen tárházát jelentik a diákoknak. Sikeres fiatalok, buktatókon is túljutott, tapasztalt vezetők, szakemberek, akiknek a munkájuk hivatás, annak minden szépségével, nehézségével, és kihívásával együtt.

Az elmúlt évek alatt a klub vendégei között voltak szállodaigazgatók, utazási irodavezetők, étterem tulajdonosok, Michelin csillagos séfek, borászok, színművészek, diplomaták, professzorok. Bemutatkozó, rövid előadásaik nem csupán sikereikről szóltak, hanem az azok eléréséhez szükséges kitartásról, elhivatottságról, elkötelezettségről, szakmai alázatról. A meghívott szakemberek örömmel tesznek eleget a felkérésnek, hiszen pontosan tudják, hogy milyen fontos a felnövekvő nemzedék, hogy legyen kinek átadni a staféta botot.

A bemutatkozó, ismertető előadások után az egyetem „színesnek”nevezett közösségi terében a személyes eszmecserék mellett kóstolással folytatódik a találkozó. Kötetlen beszélgetésre nyílik alkalom a mester szakemberek és a tanulók, vendégek között.

Ennek a szellemiségnek a jegyében február 27-én a Balatoni Kör kiemelkedői szakemberei voltak a ProGasztro Klub vendégei, a „Balaton egész évben nyitva” mottó jegyében.

Balatonfüred legendás cukrászatának legifjabb képviselője, Bergmann Ernő a család több évtizedes pályafutásának nehézségein és sikerein keresztül adta ékes példáját annak, hogy a kitartás, az elhivatottság és folyamatos megújulás mindig eredményre vezet.

Bezerics Dani egy borász, gasztronómus család tagjaként kalandozásai végén tért vissza a Balatonhoz, és lett a helyi termelésű alapanyagoknak a helyi gasztronómiába való illesztésének élharcosa.

Laposa Bence, mint a Balatoni Kör elnöke mutatta be ennek az erős szakmai és civil szerveződésnek eddig elért eredményeit, célkitűzéseit. Munkásságát tavaly Pro Turismo díjjal is elismerték. A család badacsonyi pincészetéről kevesebb szó esett az előadáson, a kóstolón azonban 2 kiváló boruk is bizonyította azt a szellemiséget, amit a Balatoni Kör képvisel.

Nagy Miklós, a badacsonytomaji Bonvino Hotel tulajdonosának bemutatkozása pedig ékes bizonyítékát adta annak, hogy a Balaton valóban egész évben nyitva lehet, ha ott igényes, magas színvonalú vendéglátás várja a vendégeket.

 


A közlekedési napot szimulátorral és élménykamionnal ünnepli a szentendrei múzeum

A közlekedési napot szimulátorral és élménykamionnal ünnepli a szentendrei múzeum 

A BKV – a Magyar Autóklubbal együttműködve – az idén is csatlakozik a közlekedési kultúra napja programsorozathoz.
Új feladatkörök és bővülő csapat a Kartago Tours-nál

Új feladatkörök és bővülő csapat a Kartago Tours-nál 

Új értékesítési vezető érkezett a német hátterű utazásszervezőhöz.
Új vizuális megoldások a Szabadság Szigetén

Új vizuális megoldások a Szabadság Szigetén 

Új fejezet nyílik a Sziget életében, megőrizve a különleges atmoszférát és a változatos programokat, miközben látványos újításokkal is várják a látogatókat.
Befutóékszer és kávés pezsgés – izgalmas párosítás a 30. ALDI Női Futógálán

Befutóékszer és kávés pezsgés – izgalmas párosítás a 30. ALDI Női Futógálán 

„Ez Magyarország legszebb szabadidősport-rendezvénye”, hallhattuk az ALDI Futógála beharangozó eseményén május 8-án, a Cafe Frei BudaParton lévő egységében.
75 helyszín, 300 program, világsztárokkal – jön a SopronFest

75 helyszín, 300 program, világsztárokkal – jön a SopronFest 

Idén Sopronban indul a fesztiválszezon.
Különleges ereklyék a veszprémi Gizella-napokon

Különleges ereklyék a veszprémi Gizella-napokon  

Az idei Gizella Napok keretében, május 10-én és 11-én vezetett sétákon fedezhetjük fel a Szent Mihály Főszékesegyházat, ahol Szent István király hitvesének két ereklyéjét is őrzik.
Szipál 101: programsorozat a fotóslegenda nyomában

Szipál 101: programsorozat a fotóslegenda nyomában 

Hamarosan az ország több pontján is megtekinthető a Szipál-univerzum.
TKI: az ágazat szereplői negatívan látják helyzetüket

TKI: az ágazat szereplői negatívan látják helyzetüket 

Bár a turizmus bizalmi mutatói még így is kedvezőbbek, mint a nemzetgazdasági átlag vagy más ágazatok indexei, a szálláshely-szolgáltatás, a vendéglátás és az egyéb turisztikai szektor is visszaesést mutat.
Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért

Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért  

Célja, hogy a terület ökológiai, klímavédelmi és turisztikai szempontból is megújulhasson.
Új szakember a HotelPremio Group csapatában

Új szakember a HotelPremio Group csapatában 

Senior event szakember érkezett az ügynökséghez.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.