A fenntarthatóság érdekében újrahasznosított papírra...

...nyomtattuk a Pont Itt most megjelent számát!

Nemcsak ebben egyedülálló magazinunk a hazai turisztikai lappiacon, hanem tartalma is igazi unikum. Mivel ez a lapszám is tematikus, azaz egyetlen fontos területet ölel fel: ez a fenntarthatóság. Minden, ami öko, bio és zöldtudatos, azaz bolygónk és földünk lakóinak védelmében a Horeca-területen és a turizmus szegmensben e témában tudható.

Olvashatnak benne egy különleges spanyol szálláshelyről, amely szinte beleolvad a körülötte lévő természetbe, akárcsak egy különleges karintiai hotelről, amelyet a fenntartható üdülés elve alapján hoztak létre. Bemutatjuk a világ legjobb környezettudatos szálláshelyeit, és a hazai legszebb ökohotelek listája is megismerhető.

Szó van még élő zöldfalakról négy falon belül, arról, hogy vajon a jövőben vegák vagy műhús evők leszünk, milyen mértékben borítja műanyagszemét a földet, vízeinket, és vajon mit tesz hozzá a környezetszennyezéshez egy-egy, a fejünk felett elhúzó repülő? Egy vendéglátós vajon tehet-e azért, hogy javuljon a hulladékhelyzet, a szelektelás, a felelős szemlélet tényleg megoldás, és egyáltalán: ez mit jelent pontosan?

Mindezen kívül folytatjuk nagysikerű sorozatunkat, amelyben mindig bemutatunk egy-egy olyan küldőországot, ahonnét sokan érkeznek hozzánk, Magyarországra. A német, az indiai beutas piac után most egy szintén dobogós ország lakóit ismerhetjük meg alaposan, idegenforgalmi szempontból: cseh szomszédainkat.

Álomszép címlappal, újrahasznosított papírra nyomtatva itt tehát a Pont Itt legfrisebb száma A legkisebb lábnyom címmel, megrendelhető a kiadóban.


Újra nyit a Dinó Park

Újra nyit a Dinó Park 

Megkezdi az idei szezont Budapest egyik kedvenc élményparkja, a DinoPark KÖKI 25 helyszínnel és 80 dinoszaurusszal várja látogatóit.
Majomtúra a Richter Safari Parkban

Majomtúra a Richter Safari Parkban 

Pénteken nyitja meg újra kapuit a nagykőrösi Richter Safari Park, ahol az idei szezonban majomtúra is várja az érdeklődőket .
Tradicionális húsvéti vásár Budapest kellős közepén

Tradicionális húsvéti vásár Budapest kellős közepén 

Nyit a Vörösmarty Tavasz. Még locsolkodás is lesz a pesti Belvárosban.
Magyar design a nemzetközi élvonalban

Magyar design a nemzetközi élvonalban 

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) immár negyedik alkalommal biztosít megjelenési lehetőséget a kreatívipari szereplőknek a designipar egyik legnívósabb szakmai eseményén, a Milan Design Weeken április 7-13. között.
Mátraszentistváni Sípark: soha ennél rosszabb szezont!

Mátraszentistváni Sípark: soha ennél rosszabb szezont! 

Közel ötvenezer vendéget fogadott a Sípark a 2023-2024-es téli szezonban.
Több, mint ötven koncert – teljes a Jazzfest Budapest programja

Több, mint ötven koncert – teljes a Jazzfest Budapest programja 

A Jazzfest Budapest április 27. és május 14. között negyedik alkalommal hozza el a műfaj legkiválóbb hazai és nemzetközi előadóit a főváros különböző helyszíneire.
Még jelentkezhet a Kerékpáros Turisztikai Konferenciára

Még jelentkezhet a Kerékpáros Turisztikai Konferenciára 

Így még azok is csatlakozhatnak előadóként, akik nem tudták időben elkészíteni az absztraktjukat.
Vidéki vs. fővárosi rendezvényhelyszínek – szakértői kerekasztal a Rókusfalvy Birtokon

Vidéki vs. fővárosi rendezvényhelyszínek – szakértői kerekasztal a Rókusfalvy Birtokon 

Az „Út a fenntartható desztinációmenedzsment felé” című kerekasztalbeszélgetés a vidéki és fővárosi rendezvényhelyszínek szerepét vizsgálta.
Francia példa a szatmári és beregi térségben a turizmus fellendítéséért

Francia példa a szatmári és beregi térségben a turizmus fellendítéséért 

Cél, hogy a helyi nyersanyagok és termékek, valamint a térség épített és természetei értékei széles körben ismertté váljanak.
Várják a pályázatokat a MaReSz Flash Awardra

Várják a pályázatokat a MaReSz Flash Awardra 

Már több mint 50 pályázat érkezett az idei Flash díjra, a rendezvényszakma legnevesebb megmérettetésére.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.