A SZÉP-kártya használatáról megjelent hírek között több pontatlanság is szerepelt

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége évről-évre felhívja a munkavállalók figyelmét a SZÉP kártyán felhalmozott, május végén lejáró összegek felhasználására. A SZÉP kártya, mint juttatási forma a legnépszerűbb cafeteria elemek egyike, hiszen nő a feltöltött valamint a felhasznált összeg is. A Kártyakibocsátó Bankok tájékoztatása szerint jelenleg kb. 300.000 SZÉP kártyán mintegy 4 milliárd forint 2016-ban feltöltött összeg található - hivta fel a figyelmet a Szövetség kedden.

Fentiekről, a SZÉP kártya használatáról megjelent hírek között több pontatlanság is szerepelt, ezért a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a következőkre hívja fel a kártyatulajdonosok figyelmét:

A maradványösszeg csak 2018. május 31-ig használható fel. Ezért ajánlatos, hogy a kártyakibocsátó bankoknál, azok online felületein illetve banki applikációiban (OTP, MKB, K&H Bank) tájékozódjanak, hogy rendelkeznek-e a megadott határidő napján lejáró összeggel, hogy intézkedhessenek annak lejárat előtti felhasználásáról.

A kártyájukon található maradványösszeg igénybe vehető egy jövőbeli, így például nyárra tervezett szállodai vagy a kártyát elfogadó egyéb kategóriájú szálláshelyen tartózkodás előlegének kifizetésére is, így nem kell azonnal szabadságot kivenni a fennmaradó hétvégékre, amikor egyébként még sok szállodai szoba várja a pihenni vágyókat.

A Szövetség javasolja a szállodák honlapjainak meglátogatását, hogy tájékozódjanak a SZÉP kártya tulajdonosoknak kínált speciális, kedvezményes ajánlatokról.

A SZÉP kártyán levő, a tulajdonosok által fel nem használt pénz, nem az államhoz, hanem a munkáltatóhoz kerül visszautalásra.

Bár a SZÉP kártya tulajdonosuk száma meghaladja az 1 milliót, de nem biztos, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy annak mindhárom zsebében – vendéglátás, szállásszolgáltatás, szabadidő – levő pénz felhasználható szállodai tartózkodás kiegyenlítésére.


Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények

Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények 

Az idei évben különös figyelmet kap a Balaton négyévszakos turizmusa, míg a nemzetközi vendégek közül Szlovákia mutatkozik be különleges gasztronómiájával és kulturális örökségével.
 Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon

Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon 

Látványos nemzetközi snowboard-verseny, tökéletes hó és minden pályán zavartalan nyitvatartás várja a sízőket a hétvégén Mátraszentistvánon.
Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban

Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban 

Egy nappal hosszabb lesz a STRAND Fesztivál.
NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés

NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés 

Visszavonják a társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelettervezetet, amely a szálláshely-minősítési tevékenységhez kapcsolódó igazgatási szolgáltatási díjak szabályozását célozta.
Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen

Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen 

A Skanzen házaiba ugyan még nem térhetünkk be, de sétálhatunk, túrázhatunk a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó 75 hektáros területen.
Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából

Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet

Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet 

Az Utazás kiállítás szakmai napján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében megrendezésre kerülő konferencián a hazai turizmus szereplői osztották meg tapasztalataikat.
Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban

Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban 

A Mezőgazdasági Múzeum szervezői egyedülálló farsangi kalandra hívják a családokat 2025. március 1-jén a Vajdahunyad várába. Egy napra gyermekeinkből lehet tehenész, lovász, gabonatermesztő vagy szatócsboltos.
PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások

PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások 

A hazai cégvezetők 70 százaléka számít globális gazdaság gyorsulására, 60 százalék a hazai gazdasággal kapcsolatban is optimistán nyilatkozott, míg saját vállalata növekedésében mindössze 39 százalék bízik.
Így zajlott a jubileumi BCEFW

Így zajlott a jubileumi BCEFW 

A Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) az elmúlt években a régió egyik legjelentősebb divateseményévé vált, a 15. szezon pedig minden eddiginél színesebb programmal és új nemzetközi együttműködésekkel ünnepelte a közép-európai divatot február 10-16. között.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.