Angol, német és cseh sörözők világa elevenedik meg a Gellért Szállóban

Több mint százféle hazai és külföldi csapolt és üveges sört kínál az Indoor Sörfesztivál, amely péntektől vasárnapig angol, német, majd cseh tematikus napokkal várja a vendégeket a Gellért Szállóban.

A Serfőző és a Danubius Hotel Gellért által szervezett fesztivál a szálló összes rendezvénytermét elfoglalja, ahol a hűtött sörkülönlegességek mellett felsorakozik majd a forralt sör is.

Tájékoztatásuk szerint a háromnapos rendezvényen mások mellett olyan sörök és sörfőzdék lesznek jelen, mint a Barbár, a Blanche de Bruxelles, a Bohemia Regent, a Corsendonk, a Floris Kriek, a Delirium, a Serkentő - Franzberger Sörfőzde, a Sümegi Sörfőzde, a Zirci Apátsági Manufaktúra, a Guinness, a Kilkenny, a Bombardier, a Primátor, a Bernard, a Bigfoot Sörfőzde, a Maissel's Weisse, a Csíki Sör, a Fóti Kézműves Sörfőzde, a Robinson Brewery, Brewdog, a Flying Dog, a Pardubicky Porter, a Postrizinské vagy a Legenda.



A Kocsmavacsora kínálatában a Gellért Söröző meghívására olyan budapesti, kimondottan a sörökre specializálódott kultkocsmák vonultatják fel étel- és sörspecialitásaikat, mint az Élesztő, az Importer, a Léhűtő és a Marionett. Az ételstandoknál a Gellért vezető séfje, Héjja László finomságai kínálják az alapot az italokhoz, míg vasárnap sörbrunch-csal lehet búcsúztatni a hétvégét.

A Magyarországi Sörcikkgyűjtő Klub tárlatán a habos italok által ihletett tárgyakba, mint például érdekes sörnyitókra vagy antik sörösüvegekre lehet rácsodálkozni.

Forrás: MTI


A Forma 1 és Ed Sheeren nagyot dobott a főváros júliusi vendégszámain

A Forma 1 és Ed Sheeren nagyot dobott a főváros júliusi vendégszámain 

Kirobbanó hétvégét hozott a fővárosnak a Forma 1 idei magyarországi futama, amelyre a július 20-i Ed Sheeran koncert is ráerősített.
Visszatér egy régi szenzáció a Debreceni Virágkarneválra

Visszatér egy régi szenzáció a Debreceni Virágkarneválra 

Augusztus 20-án lesz a hagyományos virágkarnevál, de egy egész héten át élvezhetjük a karneváli programokat Debrecenben - a koncertek és fényfestés mellett több év után visszatér az éjszakai felvonulás is.
Mit tehet a pilóta, hogy kevesebbet fogyasszon egy repülőgép?

Mit tehet a pilóta, hogy kevesebbet fogyasszon egy repülőgép? 

150 ezer tonnával csökkentette károsanyag-kibocsátását az Emirates.
Sosem látott számok érkeztek a magyar turizmusról

Sosem látott számok érkeztek a magyar turizmusról 

Az első 200 napban és a vakáció kezdete óta is több vendéget fogadtak a szálláshelyek, mint a tavalyi rekordévben a turisztikai csúcsszervezet adatai szerint.
Óriási siker kapujában egy magyar turisztikai szakember

Óriási siker kapujában egy magyar turisztikai szakember 

Igazából már a jelölés is nagy siker: magyar résztvevő is lesz a Világ Fenntartható Turisztikai Díjátadón Belize-ben.
Jön az utánpótlás: így alakultak a jelentkezések és a ponthatárok a turisztikai szakokon

Jön az utánpótlás: így alakultak a jelentkezések és a ponthatárok a turisztikai szakokon 

Közzétették a felsőoktatási ponthatárokat - megnéztük, hogyan alakultak idén a jelentkezések a turisztikai területen induló képzésekre és hogy milyen pontszámokkal lehetett bejutni az egyes egyetemekre.
Látványos világbajnokság a Balatonon

Látványos világbajnokság a Balatonon 

A szörfözés is segíthet igazán négy évszakossá tenni a magyar tengert.
Szombaton Strandok éjszakája

Szombaton Strandok éjszakája 

És az előrejelzések alapján úgy tűnik, az időjárás is tökéletes lesz hozzá.
Street art művész különleges akciója ebben a bevásárlóközpontban

Street art művész különleges akciója ebben a bevásárlóközpontban 

Művészettel és fontos társadalmi üzenetekkel tölti meg folyosóit nyáron Budapest egyik legnagyobb bevásárlóközpontja.
Ha a Balatonon nyaral a közönség, akkor a kiállítás utána megy

Ha a Balatonon nyaral a közönség, akkor a kiállítás utána megy 

Hétvégén érkezik a Füred Art Week - tízmilliós műtárgyakat láthat most először a közönség nyáron, a Balaton partján.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.