ARAZ Étterem – Élmény a köbön

Budapest bohém-negyedének egy csendes mellékutcájában hívja gasztronómiai kalandra kedves vendégeit immár hetedik éve a belváros üde színfoltjaként jegyzett ARAZ Étterem. Barka Áron, Chef de Cuisine alkotókészségét mi sem bizonyítja jobban, mint az étterem – a magyar és francia konyha sajátosságait és hagyományait hűen megőrző – kettős étlapja.

Az ARAZ mindennapjait közkedvelt programok színesítik: a fülledt nyári csütörtök estékre tervezett BBQ estek, a vasárnaponként megrendezésre kerülő (a nyári hónapokban szünetelő) tematizált  Sunday Brunchok, a havonta életre hívott, Magyarország kiemelkedő borászatait, valamint az ezekhez komponált „haute cuisine” kreációkat felvonultató borduett-vacsorák sora és a magyar kultúra és konyha hagyományait felelevenítő, péntekenként megtartott „Magyar ízek és zene” estek mind-mind az étterem töretlen sikerének sarokkövei.

 

 

Folyamatos népszerűségnek örvend továbbá a naponta kínált, hasonló szemlélettel és nagy gonddal megalkotott déli menüajánlat, amely a kiváló ár/érték aránynak köszönhetően a környező irodákban, üzletekben dolgozók, valamint a szállodába érkező üzleti és szabadidős vendégek egyértelmű kedvence.

Az étterem belső terasza a nyüzsgő belváros közepén, ám mégis a zajoktól távol várja a megfizethető áron, kulináris élvezetekre vágyó közönséget, a nyári hónapokban valódi oázisként kiegészítve ezzel az amúgy 100 fős kapacitással rendelkező helyet.

Valljuk, hogy a kiváló alapanyagok, a kreativitás és innováció biztosítékaként szolgáló chef, az egyedülálló étlap, a nagy szaktudással kidolgozott borlap mellett napjaink ütőkártyája minden kétséget kizáróan a kiszolgálás minősége. Vendégeink visszajelzései alapján bátran állítjuk, hogy felszolgáló kollégáink szakértő munkájukkal, emberközeli hozzáállásukkal kétségtelenül hozzájárulnak az emlékezetes ARAZ élményhez.


Rejtett jelenség a Balaton déli partjánál

Rejtett jelenség a Balaton déli partjánál 

A marásvonal mintegy 60 kilométer hosszú, víz alatti árok, amely Balatonkeresztúr és Balatonvilágos között található, jellemzően 500-1000 méterre a parttól.
Jön a fővárosi öbölúszás

Jön a fővárosi öbölúszás 

Több mint 1600 fős mezőnnyel rendezi meg a Budapest Sportiroda 2025. június 21-én, szombaton a 3. MOL Campus Öbölúszást.
Múzeumok Éjszakája a pesti belvárosi templomban

Múzeumok Éjszakája a pesti belvárosi templomban 

2025. június 21-én a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája ’25 elnevezésű országos eseménysorozathoz.
Gyógynövények, illatok, balatoni hangulat – jön a Levendula Fesztivál

Gyógynövények, illatok, balatoni hangulat – jön a Levendula Fesztivál 

Az immár több mint húsz éves múltra visszatekintő rendezvény idén új köntösben tér vissza.
Zenei élmények országhatáron innen és túl

Zenei élmények országhatáron innen és túl 

A Határtalan nyár rendezvénysorozat továbbra is sokszínű kulturális élményeket kínál mindenki számára.
Több ezren vettek részt a hétvégi sáros futáson

Több ezren vettek részt a hétvégi sáros futáson 

A nyáregyházi motocross pálya ezen a napon igazi kalandparkká változott.
Itt a friss globális hőtérkép

Itt a friss globális hőtérkép 

Bolygónk rendületlenül melegszik, kivétel volt a hazai hideg május.
Szent Iván éjszakáján chill a város felett

Szent Iván éjszakáján chill a város felett 

Az év legrövidebb éjszakájához kötődő alkalom világszerte a fény és a nyár ünnepe.
Öbölátúszás Tihany-Balatonfüred között: 1521 résztvevővel

Öbölátúszás Tihany-Balatonfüred között: 1521 résztvevővel 

Június 14-én 1521-en vágtak neki, hogy átszeljék a Balaton egyik legikonikusabb öblét Tihany és Balatonfüred között.
Múzeumok Éjszakája – ízelítő a székesfehérvári programokból

Múzeumok Éjszakája – ízelítő a székesfehérvári programokból 

Régész színház kulisszái, Csodapatika, kódfejtős nyomozás, retro buszozás.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.