Bangó Margittal vacsorált Anthony Bourdain Budapesten

Sokszínű és változatos képet fest a magyar fővárosról Anthony Bourdain Parts Unknown című sorozatának a közelmúltban bemutatott epizódjában.

Szóba kerül a CNN csatornán sugárzott, 45 perces műsor során hazánk XX. századi történelme, az 1956-os forradalom, az azt követő kivándorlási hullám, de még a cigányzene mai sanyarú helyzete is. A világutazó séf egyebek mellett Zsigmond Vilmos operatőrrel és Bangó Margittal vacsorázik együtt, de megkóstolja a külvárosi büfék és a legelitebb kávézók, éttermek választékát is.

Eszik csülköt, őzpörköltet, halászlét, disznótorost, és közben a magyar néplélek titkait fürkészi, nagy-nagy szimpátiával. A film nagyon izgalmas, kár, hogy télen készült, ködös, párás, hűvös időben, így a kültéri felvételeken a város nem a legszebb arcát mutatja.

Korábban már megírtuk, hogy ötödik évadával jelentkezik idén tavasszal a CNN gasztronómiai sorozata, a Parts Unknown (Nem séfnek való vidék). A nyolcrészes sorozat – Dél-Korea, Miami, Skócia, Madagaszkár, New Jersey, Hawaii és Bejrút – mellett Budapest kulináris érdekességeit is körbejárja.

Az új évad első epizódja április 26-án, este kilenc órakor jelentkezett, Budapest június 7-én került adásba. Anthony Bourdain séf és műsorvezető az ikonikus magyar operatőr, Zsigmond Vilmos munkásságából merített inspirációt, hogy bemutassa Budapest szépségét, annak kultúráját, történelmét, építészeti remekeit, valamint ételeit, mint a gulyás, a halászlé, a véres hurka, töltött káposzta.

A séf járt a Pléh Csárdában, ahol megkóstolta az aranybarnára sült lángosra halmozott csirkemájat és csontvelőt, a rántott szeletet, valamint a szarvaspörköltet.

Január elő felében az amerikai szakács és tévés személyiség stábjával a budapesti Élesztő sörözőben forgatott, akkor első ízben dolgoztak Magyarországon.

A szakács az Élesztő után két napra bevette a New York Café-t, a ház séfje segítette a kisfilm elkészültét. Az elegáns kávéház falai között Bourdain megkóstolta a legjellegzetesebb magyar finomságokat, majd járt a belvárosi Disznótorosban is.


Jubileumi programok a 20 éves Kultkikötőben

Jubileumi programok a 20 éves Kultkikötőben 

Koncertek, színházi előadások és különleges programok.
Extrém élménypark Budapesten

Extrém élménypark Budapesten 

Csúszdák, légvárak, mászófalak 4000 nm2-en.
Világsztárok, hazai kedvencek és sokszínű programkínálat a Balatonnál

Világsztárok, hazai kedvencek és sokszínű programkínálat a Balatonnál 

A MOL Nagyon Balaton eseményei várhatóan félmilliónál is több turistát vonzanak idén.
Ötéves a különleges nemzetközi kiállítótér

Ötéves a különleges nemzetközi kiállítótér  

Miközben az immerzív élményeket kínáló spanyol márka, az IKONO világszerte ötödik születésnapját ünnepli, a budapesti helyszíne is mérföldkőhöz érkezett.
Százezrek járták a kiállítói helyeket a Múzeumok Éjszakáján

Százezrek járták a kiállítói helyeket a Múzeumok Éjszakáján 

Évről-élvre töretlen népszerűségnek örvend hazánk legnagyobb kulturális rendezvénye, a Múzeumok Éjszakája.
A Velencei-tó gyorsabban melegszik, mint a levegő

A Velencei-tó gyorsabban melegszik, mint a levegő 

Megvizsgálták, hogy a tó mely évszakban melegedett a legjobban, és ez mennyire függ a levegő hőmérsékletétől.
Értékes műalkotások és ékszerek Balatonfüreden

Értékes műalkotások és ékszerek Balatonfüreden 

A Balatonhoz költözik a művészeti világ krémje.
A pop királyának relikviája Budapesten

A pop királyának relikviája Budapesten 

Különleges relikviával lepi meg a Madame Tussauds Budapest Michael Jackson rajongótáborát.
Új vezető a Magyar Turisztikai Ügynökségnél

Új vezető a Magyar Turisztikai Ügynökségnél 

Váratlan vezetőváltás történt a Magyar Turisztikai Ügynökségnél.
Jön Budapest egyetlen éjszakai félmaratonja

Jön Budapest egyetlen éjszakai félmaratonja 

A futóest különlegessége abban rejlik, hogy minden táv napnyugtakor, garantáltan sötétben indul.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.