Borok és pezsgők az ünnepi asztalra

Az ünnepek közeledtével elérkezik az a különleges időszak, amikor végre lelassulhatunk, és megadhatjuk a módját az együtt töltött pillanatoknak. Ebben az időszakban egy-egy kiváló bor vagy pezsgő nemcsak emeli az ünnepi asztal fényét, de hozzáad valami igazán különlegeset a gasztronómiai élményhez.

A friss Bib Gourmand és Michelin – Év Szervíze díjas N28 Wine & Kitchen üzletvezetője és sommelier-je, Lisztes Ivett most három egyedi borral és egy nemzetközi szinten is elismert pezsgővel szeretné inspirálni a koccintani vágyókat, hogy az idei ünnepek még emlékezetesebbé váljanak.


Fotó: N28

A Holdvölgy Intuition No3. 7575 a tokaji borvidék egyik gyöngyszeme, amely az Intuition sorozat harmadik tételeként az ünnepi vacsorák díszévé válhat. Ízben a friss, roppanós körte dominál, melyet egres, maracuja és egy leheletnyi vanília tesz még izgalmasabbá, végtelen lecsengéssel.  Ez az elegáns édes bor tökéletes kísérője lehet a desszerteknek, például mézeskalácsnak vagy mákos gubának, de önmagában is képes elkápráztatni a borrajongókat. A bor komplexitása és harmóniája az évek során csak tökéletesedett.

„A Nyolcas Szülőföldem Bikavér 2018 az egri borvidék emblematikus bora, amely a klasszikus Bikavérek legszebb hagyományait és modern arculatát ötvözi. A 2018-as évjárat különleges, gazdag aromáival és testes karakterével ideális választás a karácsonyi vadételekhez, például szarvas- vagy vaddisznó pörkölthöz, de remekül illik a szilveszteri grillezett húsokhoz is. Egy igazi élmény a bor szerelmeseinek”

– ajánlja a sommelier.

A tokaji Öreg Király-dűlő egyedi adottságai tükröződnek a Barta Szamorodni 2018-ban, amely bátran viseli a „régi királyok bora” megnevezést. Ízeinek gazdagsága, a frissesség és a harmónia teszi tökéletessé az ünnepi asztalhoz. Libamájpástétom vagy kacsamell mellé tálalva valódi garancia a vendégek lenyűgözéséhez. Ez a bor az ínyencek és a hagyományok tisztelőinek is elnyeri majd a tetszését.


Fotó: N28

Az ünnepi pezsgőköszöntő fényében ragyog a Vissy Classic Elegant Brut 2020, amely 100%-ban tokaji furmint szőlőből készült. A pezsgő nemcsak az asztal díszévé, hanem a Champagne & Sparkling Wine World Championships bronzérmének tulajdonosává is vált korábban. Frissességével, eleganciájával és kifinomultságával bármilyen alkalmat felejthetetlenné tesz és tökéletes választás a szilveszteri koccintásokhoz vagy az ünnepi előételek, például osztriga és lazactatár mellé.

Az N28 Wine & Kitchen idén ezekkel a válogatott tételekkel kíván inspirációt nyújtani az ünnepi borválasztáshoz, hogy minden pillanat maradandó emlék legyen.


A közlekedési napot szimulátorral és élménykamionnal ünnepli a szentendrei múzeum

A közlekedési napot szimulátorral és élménykamionnal ünnepli a szentendrei múzeum 

A BKV – a Magyar Autóklubbal együttműködve – az idén is csatlakozik a közlekedési kultúra napja programsorozathoz.
Új feladatkörök és bővülő csapat a Kartago Tours-nál

Új feladatkörök és bővülő csapat a Kartago Tours-nál 

Új értékesítési vezető érkezett a német hátterű utazásszervezőhöz.
Új vizuális megoldások a Szabadság Szigetén

Új vizuális megoldások a Szabadság Szigetén 

Új fejezet nyílik a Sziget életében, megőrizve a különleges atmoszférát és a változatos programokat, miközben látványos újításokkal is várják a látogatókat.
Befutóékszer és kávés pezsgés – izgalmas párosítás a 30. ALDI Női Futógálán

Befutóékszer és kávés pezsgés – izgalmas párosítás a 30. ALDI Női Futógálán 

„Ez Magyarország legszebb szabadidősport-rendezvénye”, hallhattuk az ALDI Futógála beharangozó eseményén május 8-án, a Cafe Frei BudaParton lévő egységében.
75 helyszín, 300 program, világsztárokkal – jön a SopronFest

75 helyszín, 300 program, világsztárokkal – jön a SopronFest 

Idén Sopronban indul a fesztiválszezon.
Különleges ereklyék a veszprémi Gizella-napokon

Különleges ereklyék a veszprémi Gizella-napokon  

Az idei Gizella Napok keretében, május 10-én és 11-én vezetett sétákon fedezhetjük fel a Szent Mihály Főszékesegyházat, ahol Szent István király hitvesének két ereklyéjét is őrzik.
Szipál 101: programsorozat a fotóslegenda nyomában

Szipál 101: programsorozat a fotóslegenda nyomában 

Hamarosan az ország több pontján is megtekinthető a Szipál-univerzum.
TKI: az ágazat szereplői negatívan látják helyzetüket

TKI: az ágazat szereplői negatívan látják helyzetüket 

Bár a turizmus bizalmi mutatói még így is kedvezőbbek, mint a nemzetgazdasági átlag vagy más ágazatok indexei, a szálláshely-szolgáltatás, a vendéglátás és az egyéb turisztikai szektor is visszaesést mutat.
Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért

Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért  

Célja, hogy a terület ökológiai, klímavédelmi és turisztikai szempontból is megújulhasson.
Új szakember a HotelPremio Group csapatában

Új szakember a HotelPremio Group csapatában 

Senior event szakember érkezett az ügynökséghez.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.