Borok és pezsgők az ünnepi asztalra

Az ünnepek közeledtével elérkezik az a különleges időszak, amikor végre lelassulhatunk, és megadhatjuk a módját az együtt töltött pillanatoknak. Ebben az időszakban egy-egy kiváló bor vagy pezsgő nemcsak emeli az ünnepi asztal fényét, de hozzáad valami igazán különlegeset a gasztronómiai élményhez.

A friss Bib Gourmand és Michelin – Év Szervíze díjas N28 Wine & Kitchen üzletvezetője és sommelier-je, Lisztes Ivett most három egyedi borral és egy nemzetközi szinten is elismert pezsgővel szeretné inspirálni a koccintani vágyókat, hogy az idei ünnepek még emlékezetesebbé váljanak.


Fotó: N28

A Holdvölgy Intuition No3. 7575 a tokaji borvidék egyik gyöngyszeme, amely az Intuition sorozat harmadik tételeként az ünnepi vacsorák díszévé válhat. Ízben a friss, roppanós körte dominál, melyet egres, maracuja és egy leheletnyi vanília tesz még izgalmasabbá, végtelen lecsengéssel.  Ez az elegáns édes bor tökéletes kísérője lehet a desszerteknek, például mézeskalácsnak vagy mákos gubának, de önmagában is képes elkápráztatni a borrajongókat. A bor komplexitása és harmóniája az évek során csak tökéletesedett.

„A Nyolcas Szülőföldem Bikavér 2018 az egri borvidék emblematikus bora, amely a klasszikus Bikavérek legszebb hagyományait és modern arculatát ötvözi. A 2018-as évjárat különleges, gazdag aromáival és testes karakterével ideális választás a karácsonyi vadételekhez, például szarvas- vagy vaddisznó pörkölthöz, de remekül illik a szilveszteri grillezett húsokhoz is. Egy igazi élmény a bor szerelmeseinek”

– ajánlja a sommelier.

A tokaji Öreg Király-dűlő egyedi adottságai tükröződnek a Barta Szamorodni 2018-ban, amely bátran viseli a „régi királyok bora” megnevezést. Ízeinek gazdagsága, a frissesség és a harmónia teszi tökéletessé az ünnepi asztalhoz. Libamájpástétom vagy kacsamell mellé tálalva valódi garancia a vendégek lenyűgözéséhez. Ez a bor az ínyencek és a hagyományok tisztelőinek is elnyeri majd a tetszését.


Fotó: N28

Az ünnepi pezsgőköszöntő fényében ragyog a Vissy Classic Elegant Brut 2020, amely 100%-ban tokaji furmint szőlőből készült. A pezsgő nemcsak az asztal díszévé, hanem a Champagne & Sparkling Wine World Championships bronzérmének tulajdonosává is vált korábban. Frissességével, eleganciájával és kifinomultságával bármilyen alkalmat felejthetetlenné tesz és tökéletes választás a szilveszteri koccintásokhoz vagy az ünnepi előételek, például osztriga és lazactatár mellé.

Az N28 Wine & Kitchen idén ezekkel a válogatott tételekkel kíván inspirációt nyújtani az ünnepi borválasztáshoz, hogy minden pillanat maradandó emlék legyen.


Vitézy Dávid 5 pontba szedte, miért hintették be sóval Budapest egyetlen marketingcégét

Vitézy Dávid 5 pontba szedte, miért hintették be sóval Budapest egyetlen marketingcégét 

A közlekedési szakértőként elhíresült politikus legfrissebb Facebook bejegyzésében részletesen beszámol arról, miért tartotta fontosnak, hogy a 2025. évi költségvetésben megvonják a főváros marketingügynökségének, a Budapest Brand forrásainak nagy részét.
Egy korszak vége: bezár az ikonikus Körszálló

Egy korszak vége: bezár az ikonikus Körszálló 

Október végén robbant a hír, hogy lebontás fenyegeti a Körszállót, hivatalos nevén a Hotel Budapestet, most újabb részletek derültek ki.
Márciusban életre kel a rakpart

Márciusban életre kel a rakpart 

Télen kell készülni a nyárra, idén is lesz rakpartnyitás, nem is akárhogy – írta a főpolgármester a Facebook-oldalán csütörtökön.
Szlovák-magyar összefogás Somoskő és Salgó váránál

Szlovák-magyar összefogás Somoskő és Salgó váránál 

Közösen dolgozik Salgótarján és a szlovákiai Sátorosbánya önkormányzata, valamint a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum Somoskő és Salgó várainak értékmentésén európai uniós támogatással.
Egyelőre két hazai síterep működik, de hétvégén nyithat a többi is

Egyelőre két hazai síterep működik, de hétvégén nyithat a többi is 

Szerdán több helyen hullott néhány centiméter hó, de ez még nem elegendő a sípályák üzemeltetéséhez.
Globális rendezvényiparági előrejelzés 2025-re

Globális rendezvényiparági előrejelzés 2025-re 

Egy friss tanulmány áttekintést ad a globális rendezvényágazat idei évi kilátásairól, trendjeiről.
Így kerülte ki egy budapesti apartmankomplexum az Airbnb tilalmat

Így kerülte ki egy budapesti apartmankomplexum az Airbnb tilalmat 

A Király utcai Central Passage Társasház már megtalálta a módját, hogy továbbra is szálláshelyként működhessenek a lakásai.
Izgalmas kiállítás Füreden, a magyarok egyik nagy festőjének műveiből

Izgalmas kiállítás Füreden, a magyarok egyik nagy festőjének műveiből 

Egy híres magyar művész képei az űrben és David Bowie szívében is helyet kaptak. Most alkotásaival a Balatonra csalogatják a turistákat. A Vasarely kiállítás január 18-tól március 9-ig lesz látható Balatonfüreden.
Miniszteri ígéret: június 30-ára megnyílhat ismét a miskolctapolcai barlangfürdő

Miniszteri ígéret: június 30-ára megnyílhat ismét a miskolctapolcai barlangfürdő 

Az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó.
Indul a Zúzmara Express

Indul a Zúzmara Express 

Az utazás mellett olyan egyéni programlehetőségekre is lesz lehetőség, mint a téli piknikezés Andókúton, séta a Varbói tóhoz, de akár erdei túrákon is részt vehetnek az érdeklődők.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.