Borok és pezsgők az ünnepi asztalra

Az ünnepek közeledtével elérkezik az a különleges időszak, amikor végre lelassulhatunk, és megadhatjuk a módját az együtt töltött pillanatoknak. Ebben az időszakban egy-egy kiváló bor vagy pezsgő nemcsak emeli az ünnepi asztal fényét, de hozzáad valami igazán különlegeset a gasztronómiai élményhez.

A friss Bib Gourmand és Michelin – Év Szervíze díjas N28 Wine & Kitchen üzletvezetője és sommelier-je, Lisztes Ivett most három egyedi borral és egy nemzetközi szinten is elismert pezsgővel szeretné inspirálni a koccintani vágyókat, hogy az idei ünnepek még emlékezetesebbé váljanak.


Fotó: N28

A Holdvölgy Intuition No3. 7575 a tokaji borvidék egyik gyöngyszeme, amely az Intuition sorozat harmadik tételeként az ünnepi vacsorák díszévé válhat. Ízben a friss, roppanós körte dominál, melyet egres, maracuja és egy leheletnyi vanília tesz még izgalmasabbá, végtelen lecsengéssel.  Ez az elegáns édes bor tökéletes kísérője lehet a desszerteknek, például mézeskalácsnak vagy mákos gubának, de önmagában is képes elkápráztatni a borrajongókat. A bor komplexitása és harmóniája az évek során csak tökéletesedett.

„A Nyolcas Szülőföldem Bikavér 2018 az egri borvidék emblematikus bora, amely a klasszikus Bikavérek legszebb hagyományait és modern arculatát ötvözi. A 2018-as évjárat különleges, gazdag aromáival és testes karakterével ideális választás a karácsonyi vadételekhez, például szarvas- vagy vaddisznó pörkölthöz, de remekül illik a szilveszteri grillezett húsokhoz is. Egy igazi élmény a bor szerelmeseinek”

– ajánlja a sommelier.

A tokaji Öreg Király-dűlő egyedi adottságai tükröződnek a Barta Szamorodni 2018-ban, amely bátran viseli a „régi királyok bora” megnevezést. Ízeinek gazdagsága, a frissesség és a harmónia teszi tökéletessé az ünnepi asztalhoz. Libamájpástétom vagy kacsamell mellé tálalva valódi garancia a vendégek lenyűgözéséhez. Ez a bor az ínyencek és a hagyományok tisztelőinek is elnyeri majd a tetszését.


Fotó: N28

Az ünnepi pezsgőköszöntő fényében ragyog a Vissy Classic Elegant Brut 2020, amely 100%-ban tokaji furmint szőlőből készült. A pezsgő nemcsak az asztal díszévé, hanem a Champagne & Sparkling Wine World Championships bronzérmének tulajdonosává is vált korábban. Frissességével, eleganciájával és kifinomultságával bármilyen alkalmat felejthetetlenné tesz és tökéletes választás a szilveszteri koccintásokhoz vagy az ünnepi előételek, például osztriga és lazactatár mellé.

Az N28 Wine & Kitchen idén ezekkel a válogatott tételekkel kíván inspirációt nyújtani az ünnepi borválasztáshoz, hogy minden pillanat maradandó emlék legyen.


Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények

Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények 

Az idei évben különös figyelmet kap a Balaton négyévszakos turizmusa, míg a nemzetközi vendégek közül Szlovákia mutatkozik be különleges gasztronómiájával és kulturális örökségével.
 Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon

Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon 

Látványos nemzetközi snowboard-verseny, tökéletes hó és minden pályán zavartalan nyitvatartás várja a sízőket a hétvégén Mátraszentistvánon.
Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban

Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban 

Egy nappal hosszabb lesz a STRAND Fesztivál.
NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés

NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés 

Visszavonják a társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelettervezetet, amely a szálláshely-minősítési tevékenységhez kapcsolódó igazgatási szolgáltatási díjak szabályozását célozta.
Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen

Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen 

A Skanzen házaiba ugyan még nem térhetünkk be, de sétálhatunk, túrázhatunk a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó 75 hektáros területen.
Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából

Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet

Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet 

Az Utazás kiállítás szakmai napján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében megrendezésre kerülő konferencián a hazai turizmus szereplői osztották meg tapasztalataikat.
Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban

Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban 

A Mezőgazdasági Múzeum szervezői egyedülálló farsangi kalandra hívják a családokat 2025. március 1-jén a Vajdahunyad várába. Egy napra gyermekeinkből lehet tehenész, lovász, gabonatermesztő vagy szatócsboltos.
PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások

PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások 

A hazai cégvezetők 70 százaléka számít globális gazdaság gyorsulására, 60 százalék a hazai gazdasággal kapcsolatban is optimistán nyilatkozott, míg saját vállalata növekedésében mindössze 39 százalék bízik.
Így zajlott a jubileumi BCEFW

Így zajlott a jubileumi BCEFW 

A Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) az elmúlt években a régió egyik legjelentősebb divateseményévé vált, a 15. szezon pedig minden eddiginél színesebb programmal és új nemzetközi együttműködésekkel ünnepelte a közép-európai divatot február 10-16. között.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.