Borok és pezsgők az ünnepi asztalra

Az ünnepek közeledtével elérkezik az a különleges időszak, amikor végre lelassulhatunk, és megadhatjuk a módját az együtt töltött pillanatoknak. Ebben az időszakban egy-egy kiváló bor vagy pezsgő nemcsak emeli az ünnepi asztal fényét, de hozzáad valami igazán különlegeset a gasztronómiai élményhez.

A friss Bib Gourmand és Michelin – Év Szervíze díjas N28 Wine & Kitchen üzletvezetője és sommelier-je, Lisztes Ivett most három egyedi borral és egy nemzetközi szinten is elismert pezsgővel szeretné inspirálni a koccintani vágyókat, hogy az idei ünnepek még emlékezetesebbé váljanak.


Fotó: N28

A Holdvölgy Intuition No3. 7575 a tokaji borvidék egyik gyöngyszeme, amely az Intuition sorozat harmadik tételeként az ünnepi vacsorák díszévé válhat. Ízben a friss, roppanós körte dominál, melyet egres, maracuja és egy leheletnyi vanília tesz még izgalmasabbá, végtelen lecsengéssel.  Ez az elegáns édes bor tökéletes kísérője lehet a desszerteknek, például mézeskalácsnak vagy mákos gubának, de önmagában is képes elkápráztatni a borrajongókat. A bor komplexitása és harmóniája az évek során csak tökéletesedett.

„A Nyolcas Szülőföldem Bikavér 2018 az egri borvidék emblematikus bora, amely a klasszikus Bikavérek legszebb hagyományait és modern arculatát ötvözi. A 2018-as évjárat különleges, gazdag aromáival és testes karakterével ideális választás a karácsonyi vadételekhez, például szarvas- vagy vaddisznó pörkölthöz, de remekül illik a szilveszteri grillezett húsokhoz is. Egy igazi élmény a bor szerelmeseinek”

– ajánlja a sommelier.

A tokaji Öreg Király-dűlő egyedi adottságai tükröződnek a Barta Szamorodni 2018-ban, amely bátran viseli a „régi királyok bora” megnevezést. Ízeinek gazdagsága, a frissesség és a harmónia teszi tökéletessé az ünnepi asztalhoz. Libamájpástétom vagy kacsamell mellé tálalva valódi garancia a vendégek lenyűgözéséhez. Ez a bor az ínyencek és a hagyományok tisztelőinek is elnyeri majd a tetszését.


Fotó: N28

Az ünnepi pezsgőköszöntő fényében ragyog a Vissy Classic Elegant Brut 2020, amely 100%-ban tokaji furmint szőlőből készült. A pezsgő nemcsak az asztal díszévé, hanem a Champagne & Sparkling Wine World Championships bronzérmének tulajdonosává is vált korábban. Frissességével, eleganciájával és kifinomultságával bármilyen alkalmat felejthetetlenné tesz és tökéletes választás a szilveszteri koccintásokhoz vagy az ünnepi előételek, például osztriga és lazactatár mellé.

Az N28 Wine & Kitchen idén ezekkel a válogatott tételekkel kíván inspirációt nyújtani az ünnepi borválasztáshoz, hogy minden pillanat maradandó emlék legyen.


Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány

Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány 

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábapordányban is találtak ragadós száj- és körömfájásban fertőzött szarvasmarhát.
Májusban jön a Budapest100

Májusban jön a Budapest100 

Rekordmennyiségű ház- és közösségi kert nyitja meg idén a kapuit.
Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban

Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban 

Izgalmas kalanddal várja a DinoPark KÖKI látogatóit a húsvéti ünnepek alatt.
Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok

Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok 

Két hétvége, négy rendezvény: tavaszi pezsgés Esztergomban.
Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba

Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba 

Húsvét a Madame Tussauds Budapestben: programok és új figurák várják a látogatókat.
Nincs húsvét Tojás-kút nélkül

Nincs húsvét Tojás-kút nélkül 

Húsvét és tavaszi szünet Székesfehérváron.
Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban

Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban  

Elkezdődött a mitikus világot megidéző Walk My World immerzív produkció építése a Millenárison
Három nap – nyolc világsztár Paloznakon

Három nap – nyolc világsztár Paloznakon 

Idén nyáron ismét jazzbe borul a Balaton-felvidék.
Pár napig még megnézheti a Munkácsy-kiállítást

Pár napig még megnézheti a Munkácsy-kiállítást 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a tervezetthez képest három héttel később, április 21-én, húsvéthétfőn zár a Szépművészeti Múzeum Munkácsy-kiállítása,
Két hétvége, két piknik a Zsolnay-negyedben

Két hétvége, két piknik a Zsolnay-negyedben 

Májusban újra a szabadtéri élményeké a főszerep a Zsolnay Negyedben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.