Brüsszelben vett át díjat a mecseki ökoegyesület

Átadták a Kiváló Európai Desztinációk-díjakat Brüsszelben, ahol az idei magyarországi nyertes, a Mecsek Zöldút Egyesület is átvehette a rangos elismerést.

Az Európai Bizottság által 2006-ban útjára indított Kiváló Európai Desztinációk (European Destinations of ExcelleNce, EDEN) pályázat témája 2015-ben a turizmus és a helyi gasztronómia volt, amelyet Magyarországon az „Egy csipet Magyarország" címmel hirdettek meg. A cél olyan térségi – mindeddig akár ismeretlen – különleges desztinációk kiválasztása volt, amelyek a saját helyi gasztronómiájukra alapozva fejlesztették ki speciális turisztikai kínálatukat. A magyar pályázat 2015. évi nyertese a Mecsek Zöldút Egyesület, „Íme itt a Föld, egy lepedőnyi zöld"…S egy terítéknyi csoda, Mecsek, az ország gasztrolábnyoma című pályaműve. A hazai döntőt követően a nyertesek ez év novemberében tanulmányúton mutatták be desztinációjukat a sajtó és a szakma képviselői számára, a Turizmus Online-on megjelent cikket ide kattintva olvashatja el.

Az Európai Bizottság díjátadójára december 16-án, szerdán került sor Brüsszelben, ahol a többi nyertes között a Mecsek Zöldút Egyesület képviselői is átvehették a rangos elismerést. Az esemény során az egyes országok nyertes pályázói kicserélhették tapasztalataikat az gasztronómiára alapozott turizmussal kapcsolatban, majd a gálavacsorával egybekötött díjkiosztó ceremónián 20 ország nemzeti nyertes desztinációja vehette át az elismerő kitüntetést. Az ünnepélyes díjátadót követően a Mecsek Zöldút képviselői hálózatépítési konferencián vettek részt, ahol tájékozódhattak az EDEN programban rejlő lehetőségekről.

Dr. Németh Ibolya nyugat-mecseki szervező a következő gondolatokat osztotta meg az egyesület Facebook-oldalán: „És már meg is kaptuk a díjat. (…) Egy pici egyesület vagyunk, de nagyon ügyesek. Éljünk ezzel a lehetőséggel és vonzzunk be minél több vendéglátót a Mecsekben, hogy az egyengordonblu helyett helyi terméket adjunk a vendégnek, és biztos szívesen jönnek majd a vendégek hozzánk jókat enni és megpihenni. Legyünk rajta!”




A magyar festészet ikonja – új megvilágításban

A magyar festészet ikonja – új megvilágításban 

Egyedülálló digitális művészeti utazás a veszprémi CODE-ban.
Jubileumi programok a 20 éves Kultkikötőben

Jubileumi programok a 20 éves Kultkikötőben 

Koncertek, színházi előadások és különleges programok.
Extrém élménypark Budapesten

Extrém élménypark Budapesten 

Csúszdák, légvárak, mászófalak 4000 nm2-en.
Világsztárok, hazai kedvencek és sokszínű programkínálat a Balatonnál

Világsztárok, hazai kedvencek és sokszínű programkínálat a Balatonnál 

A MOL Nagyon Balaton eseményei várhatóan félmilliónál is több turistát vonzanak idén.
Ötéves a különleges nemzetközi kiállítótér

Ötéves a különleges nemzetközi kiállítótér  

Miközben az immerzív élményeket kínáló spanyol márka, az IKONO világszerte ötödik születésnapját ünnepli, a budapesti helyszíne is mérföldkőhöz érkezett.
Százezrek járták a kiállítói helyeket a Múzeumok Éjszakáján

Százezrek járták a kiállítói helyeket a Múzeumok Éjszakáján 

Évről-élvre töretlen népszerűségnek örvend hazánk legnagyobb kulturális rendezvénye, a Múzeumok Éjszakája.
A Velencei-tó gyorsabban melegszik, mint a levegő

A Velencei-tó gyorsabban melegszik, mint a levegő 

Megvizsgálták, hogy a tó mely évszakban melegedett a legjobban, és ez mennyire függ a levegő hőmérsékletétől.
Értékes műalkotások és ékszerek Balatonfüreden

Értékes műalkotások és ékszerek Balatonfüreden 

A Balatonhoz költözik a művészeti világ krémje.
A pop királyának relikviája Budapesten

A pop királyának relikviája Budapesten 

Különleges relikviával lepi meg a Madame Tussauds Budapest Michael Jackson rajongótáborát.
Új vezető a Magyar Turisztikai Ügynökségnél

Új vezető a Magyar Turisztikai Ügynökségnél 

Váratlan vezetőváltás történt a Magyar Turisztikai Ügynökségnél.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.