Elegáns francia desszertek a belvárosban

Megnyitotta belvárosi üzletét a Nour: a prémium francia desszertek és torták július közepétől Budapesten, a Bazilikától rövid sétára is elérhetőek.

A prémium desszertekről ismert műhely egy közönségkedvenc eseménnyel ünnepli a mérföldkövet: július 22-23-án szarvasgomba hétvégét tartanak, ahol a gasztronómia egyik legszebb alapanyagát ünneplik az éjfekete fagylalt, az elegáns mini Truff és az első magyar luxustorta, a rábakecöli szarvasgombából készülő La Truff’ belvárosi bemutatkozásával.

 

„Már az alapításakor álmodoztunk arról, hogy egyszer majd belvárosi desszertszalonunk is lesz és hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy két év tapasztalat, kísérletezés és a francia desszertekből álló termékpalettánk kidolgozása után ez most megvalósult” – mondja Kecskés Alexandra, a Nour - Art of Desserts alapítója. Az üzlet a külföldi utazók mellett a magyar vendégekhez is közelebb hozza a francia desszertélményt, a budaörsi helyszín pedig továbbra is a ráérős találkozások tere marad.   

Pisztácia van, a Chériből mini is kapható

A Nour második desszertbutikját a Sas utcában nyitotta meg, ahol elegáns környezet és kifinomult enteriőr fogadják a vendégeket. Néhány asztalnál és a pultnál is van lehetőség leülni, de a desszerteket elvitelre is kérhetjük. Természetesen ezeket is a mára már ikonikossá vált, logózott dobozokban adják át a vendégeknek: akihez egy ilyen dobozzal lépnek be egy születésnapra, biztos lehet benne, hogy valódi desszertélményt kap. 

A pultban a legnépszerűbb desszertek, a nyitás óta közönségkedvenc pisztáciás Hédoniste, a lágy Caramel Choux, az izgalmas Matcha és egy újdonság, a Mon Chéri miniváltozata található, egy kicsit beljebb az azonnal elvihető torták sorakoznak, mini, négy szeletes méretben is.

„Két éve, a Nour megnyitásakor az első és legfontosabb célunk az volt, hogy stabil háttérként egy jól felszerelt, csúcsminőségű üzemi részt alakítsunk ki Budaörsön, ahol fantasztikus csapatunk alkothat, kísérletezhet és a prémium alapanyagokat azokhoz méltó körülmények között tárolhatjuk. Ez a műhelymunka az alapja azoknak a prémium desszerteknek és tortáknak, amelyek az elmúlt években többezer vendégünket elkápráztatták – a szépség mellett a maximalizmus és a top minőség a kezdetek óta a célkitűzésünk. Most értünk el oda, hogy ezeket a desszerteket és tortákat a belvárosban is bemutathatjuk, így sokkal szélesebb közönség fér majd hozzá a francia desszertművészethez és sokaknak jóval egyszerűbb lesz beugrani hozzánk – egy mennyei desszertre, kávéra vagy éppen felkapni egy tortát a születésnapi esemény előtt” – mondja Alexandra.

Bazilika vagy Budaörs? Mindkettő!

A Nour Bazilika üzletében francia stílusú desszertek és azonnal elvihető, vagy rendelésre készülő, különleges torták közül választhatnak a vendégek. Sőt, július 21-én és 22-én (szombaton és vasárnap) a belvárosba költözik a Gourmet Fesztivál idei újdonsága, a szarvasgombás desszert és az éjfekete, szarvasgombás Nour fagylalt is.

Az élet azonban Budaörsön sem áll meg: itt továbbra is várják azokat, akik a francia desszerteket kényelmesen helyet foglalva, lounge kanapékon, letisztult belső térben vagy a zöld teraszon fogyasztanák el.

Forrás: Nour - Art of Desserts


Megnyitott a KRESZ Park

Megnyitott a KRESZ Park 

 A felújítás során bővítették a zöldfelületeket és különös figyelmet fordítottak a biztonságos és akadálymentes hozzáférésre.
Újra nyitva ez a Balaton-környéki emlékmúzeum

Újra nyitva ez a Balaton-környéki emlékmúzeum 

A Kunffy Lajos Emlékmúzeum nemrégiben újra megnyitotta kapuját a nagyközönség számára.
Erdészek vetélkednek egymással a szakmai elismerésért

Erdészek vetélkednek egymással a szakmai elismerésért  

A jó hangulatú programon az indulók mindegyike rendkívül jó felkészültségről tett tanúbizonyságot, ám nyertes csupán egy lehetett közülük.
Kékfestéstől a csipkevarráson át - Pünkösd a Skanzenben

Kékfestéstől a csipkevarráson át - Pünkösd a Skanzenben 

A Pünkösdi Örökség Ünnep bepillantást enged élő örökség közösségeink színes hagyományaiba.
Új sétapontokkal bővült a Budapest Bejáró

Új sétapontokkal bővült a Budapest Bejáró 

20 új helyszín az EU-csatlakozás évfordulójára.
Az op-art mester és a bolygó meghódítása

Az op-art mester és a bolygó meghódítása 

Egy soha el nem mesélt történet: egyedülálló Vasarely-Fajó tárlat nyílik a Hungarian Art & Business művészeti központban.
Bemutatták a Kéktúráról készült magyar filmet

Bemutatták a Kéktúráról készült magyar filmet 

A magyar túrázok először láthatnak nagyvásznon az Európa lehosszabb egybefüggő túraútvonaláról készült filmet.
Felpörgött a lakossági hitelezés az Ersténél

Felpörgött a lakossági hitelezés az Ersténél 

Az Erste által kezelt befektetési alapok eszközértéke meghaladja a 2400 milliárd forintot.
Hiánypótló beruházás a Tisza-tónál

Hiánypótló beruházás a Tisza-tónál 

Megnyitotta kapuit a tiszafüredi Kérész Központ.
Erdők és csillagok nyomában a Zselicben

Erdők és csillagok nyomában a Zselicben 

Második alkalommal szervezi meg a Somogy Megyei Erdész és Természetvédő Egyesület a Somogyi Erdők Napja elnevezésű családi programot a zselici erdőben.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.