Elegáns francia desszertek a belvárosban

Megnyitotta belvárosi üzletét a Nour: a prémium francia desszertek és torták július közepétől Budapesten, a Bazilikától rövid sétára is elérhetőek.

A prémium desszertekről ismert műhely egy közönségkedvenc eseménnyel ünnepli a mérföldkövet: július 22-23-án szarvasgomba hétvégét tartanak, ahol a gasztronómia egyik legszebb alapanyagát ünneplik az éjfekete fagylalt, az elegáns mini Truff és az első magyar luxustorta, a rábakecöli szarvasgombából készülő La Truff’ belvárosi bemutatkozásával.

 

„Már az alapításakor álmodoztunk arról, hogy egyszer majd belvárosi desszertszalonunk is lesz és hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy két év tapasztalat, kísérletezés és a francia desszertekből álló termékpalettánk kidolgozása után ez most megvalósult” – mondja Kecskés Alexandra, a Nour - Art of Desserts alapítója. Az üzlet a külföldi utazók mellett a magyar vendégekhez is közelebb hozza a francia desszertélményt, a budaörsi helyszín pedig továbbra is a ráérős találkozások tere marad.   

Pisztácia van, a Chériből mini is kapható

A Nour második desszertbutikját a Sas utcában nyitotta meg, ahol elegáns környezet és kifinomult enteriőr fogadják a vendégeket. Néhány asztalnál és a pultnál is van lehetőség leülni, de a desszerteket elvitelre is kérhetjük. Természetesen ezeket is a mára már ikonikossá vált, logózott dobozokban adják át a vendégeknek: akihez egy ilyen dobozzal lépnek be egy születésnapra, biztos lehet benne, hogy valódi desszertélményt kap. 

A pultban a legnépszerűbb desszertek, a nyitás óta közönségkedvenc pisztáciás Hédoniste, a lágy Caramel Choux, az izgalmas Matcha és egy újdonság, a Mon Chéri miniváltozata található, egy kicsit beljebb az azonnal elvihető torták sorakoznak, mini, négy szeletes méretben is.

„Két éve, a Nour megnyitásakor az első és legfontosabb célunk az volt, hogy stabil háttérként egy jól felszerelt, csúcsminőségű üzemi részt alakítsunk ki Budaörsön, ahol fantasztikus csapatunk alkothat, kísérletezhet és a prémium alapanyagokat azokhoz méltó körülmények között tárolhatjuk. Ez a műhelymunka az alapja azoknak a prémium desszerteknek és tortáknak, amelyek az elmúlt években többezer vendégünket elkápráztatták – a szépség mellett a maximalizmus és a top minőség a kezdetek óta a célkitűzésünk. Most értünk el oda, hogy ezeket a desszerteket és tortákat a belvárosban is bemutathatjuk, így sokkal szélesebb közönség fér majd hozzá a francia desszertművészethez és sokaknak jóval egyszerűbb lesz beugrani hozzánk – egy mennyei desszertre, kávéra vagy éppen felkapni egy tortát a születésnapi esemény előtt” – mondja Alexandra.

Bazilika vagy Budaörs? Mindkettő!

A Nour Bazilika üzletében francia stílusú desszertek és azonnal elvihető, vagy rendelésre készülő, különleges torták közül választhatnak a vendégek. Sőt, július 21-én és 22-én (szombaton és vasárnap) a belvárosba költözik a Gourmet Fesztivál idei újdonsága, a szarvasgombás desszert és az éjfekete, szarvasgombás Nour fagylalt is.

Az élet azonban Budaörsön sem áll meg: itt továbbra is várják azokat, akik a francia desszerteket kényelmesen helyet foglalva, lounge kanapékon, letisztult belső térben vagy a zöld teraszon fogyasztanák el.

Forrás: Nour - Art of Desserts


Jubileumi programok a 20 éves Kultkikötőben

Jubileumi programok a 20 éves Kultkikötőben 

Koncertek, színházi előadások és különleges programok.
Extrém élménypark Budapesten

Extrém élménypark Budapesten 

Csúszdák, légvárak, mászófalak 4000 nm2-en.
Világsztárok, hazai kedvencek és sokszínű programkínálat a Balatonnál

Világsztárok, hazai kedvencek és sokszínű programkínálat a Balatonnál 

A MOL Nagyon Balaton eseményei várhatóan félmilliónál is több turistát vonzanak idén.
Ötéves a különleges nemzetközi kiállítótér

Ötéves a különleges nemzetközi kiállítótér  

Miközben az immerzív élményeket kínáló spanyol márka, az IKONO világszerte ötödik születésnapját ünnepli, a budapesti helyszíne is mérföldkőhöz érkezett.
Százezrek járták a kiállítói helyeket a Múzeumok Éjszakáján

Százezrek járták a kiállítói helyeket a Múzeumok Éjszakáján 

Évről-élvre töretlen népszerűségnek örvend hazánk legnagyobb kulturális rendezvénye, a Múzeumok Éjszakája.
A Velencei-tó gyorsabban melegszik, mint a levegő

A Velencei-tó gyorsabban melegszik, mint a levegő 

Megvizsgálták, hogy a tó mely évszakban melegedett a legjobban, és ez mennyire függ a levegő hőmérsékletétől.
Értékes műalkotások és ékszerek Balatonfüreden

Értékes műalkotások és ékszerek Balatonfüreden 

A Balatonhoz költözik a művészeti világ krémje.
A pop királyának relikviája Budapesten

A pop királyának relikviája Budapesten 

Különleges relikviával lepi meg a Madame Tussauds Budapest Michael Jackson rajongótáborát.
Új vezető a Magyar Turisztikai Ügynökségnél

Új vezető a Magyar Turisztikai Ügynökségnél 

Váratlan vezetőváltás történt a Magyar Turisztikai Ügynökségnél.
Jön Budapest egyetlen éjszakai félmaratonja

Jön Budapest egyetlen éjszakai félmaratonja 

A futóest különlegessége abban rejlik, hogy minden táv napnyugtakor, garantáltan sötétben indul.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.