Food Truck Udvart nyitott az Élesztő

A volt Kilián laktanya udvarán, az Üllői út 51. szám alatt nyitotta meg az Élesztő a Food Truck Udvart, ahol a legkülönfélébb harapnivalók kapnak helyet.

Az Élesztő csapata két hónap alatt szervezte meg az omladozó falú Kilián laktanya földszinti részének felújítását és a 10 résztvevő kocsival való együttműködést – írja a We Love Budapest. A food truckok kiválogatásánál fontos szempont volt, hogy ne csak az étel, a külcsín is a helyén legyen. Három kocsi még nem érkezett meg a helyszínre, a füstölt pisztrángot kínáló Mr. Pisztráng, a Krak'n Town és a Töki Pompos egysége a hetekben várható. A Food Truck Udvar kocsijai ráadásul külső rendezvényekre is elgurulhatnak.



A gnocchi, a vegán és a burger

Itt állomásozik a Gnocchi Food Truck, ahol megkóstolhatjuk például a thai garnélás tésztát cukorborsóval és kókuszos-curry szósszal, mellette pedig a BBQ truckját találjuk, amely saját fejlesztésű PIT-boxban 10-20 órákat füstölve sütött húskülönlegességeit kínálja. Steiner Kristóf jóvoltából a vegánok is jóllakhatnak az udvarban, a projektre rakták össze ugyanis a Kristóf konyhája food truckot, ahol a gesztenyés kelbimbósalátától kezdve a diós-datolyás-sütőtökös csokitortáig több vegán fogást is kipróbálhatunk, ráadásul a Pancs-Gasztroplaccról ismert tunki-tunki is képviselteti magát néhány vegán mártogatósával, például a humusszal és az indiai vöröslencskrémmel. A Gubo márka exkluzív zárt grillszendvicseivel, a Kossuth Klubban működő Muzikum Bisztró vállalkozása, az All About Street Food pedig burgereivel és wrapjaival van jelen.

Mindemellett a Vespresso újhullámos kávét és forró csokit is kínál, és az utazó fröccsökről ismert Borkas 21-féle forralt borral, köztük levendulás, almás pités, narancsos és mézeskalácsos ízesítésekkel melegíti fel a látogatókat.


Jubileumi programok a 20 éves Kultkikötőben

Jubileumi programok a 20 éves Kultkikötőben 

Koncertek, színházi előadások és különleges programok.
Extrém élménypark Budapesten

Extrém élménypark Budapesten 

Csúszdák, légvárak, mászófalak 4000 nm2-en.
Világsztárok, hazai kedvencek és sokszínű programkínálat a Balatonnál

Világsztárok, hazai kedvencek és sokszínű programkínálat a Balatonnál 

A MOL Nagyon Balaton eseményei várhatóan félmilliónál is több turistát vonzanak idén.
Ötéves a különleges nemzetközi kiállítótér

Ötéves a különleges nemzetközi kiállítótér  

Miközben az immerzív élményeket kínáló spanyol márka, az IKONO világszerte ötödik születésnapját ünnepli, a budapesti helyszíne is mérföldkőhöz érkezett.
Százezrek járták a kiállítói helyeket a Múzeumok Éjszakáján

Százezrek járták a kiállítói helyeket a Múzeumok Éjszakáján 

Évről-élvre töretlen népszerűségnek örvend hazánk legnagyobb kulturális rendezvénye, a Múzeumok Éjszakája.
A Velencei-tó gyorsabban melegszik, mint a levegő

A Velencei-tó gyorsabban melegszik, mint a levegő 

Megvizsgálták, hogy a tó mely évszakban melegedett a legjobban, és ez mennyire függ a levegő hőmérsékletétől.
Értékes műalkotások és ékszerek Balatonfüreden

Értékes műalkotások és ékszerek Balatonfüreden 

A Balatonhoz költözik a művészeti világ krémje.
A pop királyának relikviája Budapesten

A pop királyának relikviája Budapesten 

Különleges relikviával lepi meg a Madame Tussauds Budapest Michael Jackson rajongótáborát.
Új vezető a Magyar Turisztikai Ügynökségnél

Új vezető a Magyar Turisztikai Ügynökségnél 

Váratlan vezetőváltás történt a Magyar Turisztikai Ügynökségnél.
Jön Budapest egyetlen éjszakai félmaratonja

Jön Budapest egyetlen éjszakai félmaratonja 

A futóest különlegessége abban rejlik, hogy minden táv napnyugtakor, garantáltan sötétben indul.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.