Food Truck Udvart nyitott az Élesztő

A volt Kilián laktanya udvarán, az Üllői út 51. szám alatt nyitotta meg az Élesztő a Food Truck Udvart, ahol a legkülönfélébb harapnivalók kapnak helyet.

Az Élesztő csapata két hónap alatt szervezte meg az omladozó falú Kilián laktanya földszinti részének felújítását és a 10 résztvevő kocsival való együttműködést – írja a We Love Budapest. A food truckok kiválogatásánál fontos szempont volt, hogy ne csak az étel, a külcsín is a helyén legyen. Három kocsi még nem érkezett meg a helyszínre, a füstölt pisztrángot kínáló Mr. Pisztráng, a Krak'n Town és a Töki Pompos egysége a hetekben várható. A Food Truck Udvar kocsijai ráadásul külső rendezvényekre is elgurulhatnak.



A gnocchi, a vegán és a burger

Itt állomásozik a Gnocchi Food Truck, ahol megkóstolhatjuk például a thai garnélás tésztát cukorborsóval és kókuszos-curry szósszal, mellette pedig a BBQ truckját találjuk, amely saját fejlesztésű PIT-boxban 10-20 órákat füstölve sütött húskülönlegességeit kínálja. Steiner Kristóf jóvoltából a vegánok is jóllakhatnak az udvarban, a projektre rakták össze ugyanis a Kristóf konyhája food truckot, ahol a gesztenyés kelbimbósalátától kezdve a diós-datolyás-sütőtökös csokitortáig több vegán fogást is kipróbálhatunk, ráadásul a Pancs-Gasztroplaccról ismert tunki-tunki is képviselteti magát néhány vegán mártogatósával, például a humusszal és az indiai vöröslencskrémmel. A Gubo márka exkluzív zárt grillszendvicseivel, a Kossuth Klubban működő Muzikum Bisztró vállalkozása, az All About Street Food pedig burgereivel és wrapjaival van jelen.

Mindemellett a Vespresso újhullámos kávét és forró csokit is kínál, és az utazó fröccsökről ismert Borkas 21-féle forralt borral, köztük levendulás, almás pités, narancsos és mézeskalácsos ízesítésekkel melegíti fel a látogatókat.


Javult a természetes fürdővizeink minősége

Javult a természetes fürdővizeink minősége 

A 2024-ben 288 természetes fürdővizet tartottak nyilván Magyarországon. Ezek közül 193 kiváló, 58 jó és 4 tűrhető minősítést kapott.
Itt a friss TKI index

Itt a friss TKI index 

2025. májusban a turisztikai cégek 70 százalék szolgáltatási árainak növekedéséről számolt be az elmúlt 3 hónapra vonatkozóan az előző év azonos időszakához mérten.
Határon átívelő turisztikai egyesület született

Határon átívelő turisztikai egyesület született 

Megalakult a Fernenet – új határon átnyúló turisztikai egyesület a Fertő-tó térségében.
Életműkiállítás a belvárosi galériában

Életműkiállítás a belvárosi galériában 

Grandiózus életműkiállítással indítja útjára a nyarat a Virág Judit Galéria.
Megújult a legendás gemenci kőkereszt

Megújult a legendás gemenci kőkereszt 

A település központi részén, az árvízvédelmi töltés mellett, az egykori keselyűsi csárda előtt álló emlékművet bárki megcsodálhatja.
Indul a Muslinca Bringakör

Indul a Muslinca Bringakör 

A Muslinca Bringakör egy ingyenes, játékos, felfedező jellegű kerékpáros kihívás.
 Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén

Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén 

Siófok a legnépszerűbb pünkösdi úti cél belföldön az egyik szállásfoglaló portál friss foglalási adatai szerint a közelgő hosszú hétvégén.
Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen

Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen 

Az országos környezetszépítő verseny legnépszerűbb kategóriái 2025-ben az Év főtere és az Év fasora.
 Nyugdíjasok megpróbálják beállítani Phileas Fogg rekordját

Nyugdíjasok megpróbálják beállítani Phileas Fogg rekordját 

Negyven nap, majdnem 30.000 kilométer, 3274 gyalogló.
Kulturális randevú Göcsejben

Kulturális randevú Göcsejben 

Az eseménysorozat a göcseji dombok között idén 22 településen több mint 60 programot és közel 100 élményt kínál a „fenntartható lassúság” jegyében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.