Food Truck Udvart nyitott az Élesztő

A volt Kilián laktanya udvarán, az Üllői út 51. szám alatt nyitotta meg az Élesztő a Food Truck Udvart, ahol a legkülönfélébb harapnivalók kapnak helyet.

Az Élesztő csapata két hónap alatt szervezte meg az omladozó falú Kilián laktanya földszinti részének felújítását és a 10 résztvevő kocsival való együttműködést – írja a We Love Budapest. A food truckok kiválogatásánál fontos szempont volt, hogy ne csak az étel, a külcsín is a helyén legyen. Három kocsi még nem érkezett meg a helyszínre, a füstölt pisztrángot kínáló Mr. Pisztráng, a Krak'n Town és a Töki Pompos egysége a hetekben várható. A Food Truck Udvar kocsijai ráadásul külső rendezvényekre is elgurulhatnak.



A gnocchi, a vegán és a burger

Itt állomásozik a Gnocchi Food Truck, ahol megkóstolhatjuk például a thai garnélás tésztát cukorborsóval és kókuszos-curry szósszal, mellette pedig a BBQ truckját találjuk, amely saját fejlesztésű PIT-boxban 10-20 órákat füstölve sütött húskülönlegességeit kínálja. Steiner Kristóf jóvoltából a vegánok is jóllakhatnak az udvarban, a projektre rakták össze ugyanis a Kristóf konyhája food truckot, ahol a gesztenyés kelbimbósalátától kezdve a diós-datolyás-sütőtökös csokitortáig több vegán fogást is kipróbálhatunk, ráadásul a Pancs-Gasztroplaccról ismert tunki-tunki is képviselteti magát néhány vegán mártogatósával, például a humusszal és az indiai vöröslencskrémmel. A Gubo márka exkluzív zárt grillszendvicseivel, a Kossuth Klubban működő Muzikum Bisztró vállalkozása, az All About Street Food pedig burgereivel és wrapjaival van jelen.

Mindemellett a Vespresso újhullámos kávét és forró csokit is kínál, és az utazó fröccsökről ismert Borkas 21-féle forralt borral, köztük levendulás, almás pités, narancsos és mézeskalácsos ízesítésekkel melegíti fel a látogatókat.


Továbbra is nyitva az ablak az ország környezetszépítő versenyén

Továbbra is nyitva az ablak az ország környezetszépítő versenyén 

A szervezők meghosszabbították a pályázati határidőt két héttel.
Európa Sportrégiója címre pályázik Veszprém és a Bakony-Balaton régió

Európa Sportrégiója címre pályázik Veszprém és a Bakony-Balaton régió 

A pályázat előkészítése befejeződött, célja, hogy a rendszeres mozgást minden korosztály számára a mindennapok részévé tegye.
Íme, a 2025. évi Flash Award díjazottjai

Íme, a 2025. évi Flash Award díjazottjai 

Inspiráló helyszínen különleges díjátadó gála zajlott május 13-án este.
Virágzó hagyomány Fehérvárcsurgón

Virágzó hagyomány Fehérvárcsurgón 

2025. május 30-án nyílik a 21. Európai Dísznövény és Kertművészeti Kiállítás és Vásár.
Tudomány, művészet és szenvedély az idei Műtárgyak Éjszakáján

Tudomány, művészet és szenvedély az idei Műtárgyak Éjszakáján 

Idén a tudomány és a művészet kapcsolata a rendezvény kiemelt témája.
Idén újra: Öböl-átúszás Tihany és Balatonfüred között

Idén újra: Öböl-átúszás Tihany és Balatonfüred között 

A rendezvény célja nem csupán a sport, hanem a természet, az élmény, a hagyomány és az értékek ünneplése.
Programkavalkád a Tokaj Fesztiválkatlanban

Programkavalkád a Tokaj Fesztiválkatlanban 

Huszonöt programmal várja nyáron látogatóit az ország egyik legnagyobb szabadtéri színháza, a Tokaj Fesztiválkatlan.
Jön: háború utáni és kortárs művek aukciója

Jön: háború utáni és kortárs művek aukciója 

Keserü Ilona drámai képe 40 millió forintos kikiáltási árról indul a Virág Judit Galéria árverésén.
 Közel kétezer résztvevő a Tisza-tó körüli kerékpárversenyen

Közel kétezer résztvevő a Tisza-tó körüli kerékpárversenyen 

Új távokkal és felejthetetlen hangulattal ünnepelte 18. születésnapját a BSI kerékpáros eseménye.
Enyhítik a száj- és körömfájásjárvány korlátozása miatt hozott intézkedéseket

Enyhítik a száj- és körömfájásjárvány korlátozása miatt hozott intézkedéseket  

A korlátozáson kívüli területeket érintik a változások.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.