Ismét teltházas a hosszú hétvége Hévízen

Majdnem 100 százalékos lesz a kihasználtság az október 23-i hétvégén a hévízi NaturMed Hotel Carbonában. A négy napos ünnepre jelenleg 97 százalékos a foglaltság, azaz szinte az összes szoba gazdára talált már. A Carbona adatai szerint idén eddig az október végi hosszú hétvége a legnépszerűbb a pihenni vágyók körében.

Az előfoglalási adatok alapján csaknem teltházzal, 97 százalékos telítettséggel üzemel a hévízi NaturMed Hotel Carbona a négynapos október 23-i hosszú hétvégén. A hévízi gyógy- és wellness szálloda előjegyzései azt mutatják, hogy az iskolakezdési hajrát követően sokan fordítják pihenésre ezt az időszakot. A kimagasló foglaltsági adatok oka lehet az is, hogy a munkanapok rendje miatt június óta nem volt hivatalos hosszú hétvége Magyarországon, ráadásul a november 1-jei ünnep is szombatra esik, így ősszel az egyedüli hosszabb pihenő az október 23-i négy nap.

„Évek óta tartó tendencia, hogy az október végi hosszú hétvégén sok magyar vendég érkezik hozzánk. Az előfoglalási adatok alapján a hosszú hétvégére pihenni érkezők 45 százaléka magyar, 55 százaléka pedig külföldi. Sokan arra is kihasználják a pihenést, hogy állapotfelmérő gépeink segítségével képet kapjanak aktuális problémáikról, amelyekre számos esetben gyógymódot is tudunk nyújtani itt, Hévízen” – mondta el Tapodi Attila, a NaturMed Hotel Carbona vezérigazgatója.

A szálloda az egészségmegőrzés érdekében egymásra épülő, komplex szolgáltatáscsomagokat kínál a pihenni, wellnessezni és gyógyulni vágyók részére. Gasztronómiai kínálatával a speciális igényű és a diétázó vendégek számára is változatos étkezést nyújt a hotel Magyar Termék Nagydíjas Attila étterme, ahol piktogramrendszer segít eligazodni a büféasztaloknál a különböző diétákhoz és kalóriaszintekhez tartozó ételek között.


TKI Index: vegyes képet mutat az ágazat

TKI Index: vegyes képet mutat az ágazat 

A következő három hónapban az előző év azonos időszakához képest a szállásadók 34 százaléka növekedést, míg 12 százalékuk visszaesést vár a vendégéjszakák számában.
Ömlik a pénz a Dunakanyar vízi turizmusának fejlesztésére

Ömlik a pénz a Dunakanyar vízi turizmusának fejlesztésére 

A fejlesztés középpontjában álló hét helyszín: Ipolydamásd, Szob, Nagymaros, Visegrád, Vác, Szigetmonostor és Göd.
Verssel is fizethet egy napig a Balatonnál és Budapesten

Verssel is fizethet egy napig a Balatonnál és Budapesten 

Április 11-én, a költészet napján, a Balatonnál és Budapesten is egy különleges akcióval tisztelegnek a magyar líra előtt.
Falusi húsvét Sóstón

Falusi húsvét Sóstón 

Húsvéti programok a Sóstói Múzeumfaluban.
MSZÉSZ: friss, ropogós trendriport

MSZÉSZ: friss, ropogós trendriport 

Februári trendriport a KSH adatai alapján.
MNG: ilyen a magyar plakátművészet első aranykora

MNG: ilyen a magyar plakátművészet első aranykora 

A szecesszió korszakának magyar plakátművészetét és tárgykultúráját bemutató tárlat péntektől látható a Magyar Nemzeti Galériában.
Tavaszi programok a Tisza-tónál

Tavaszi programok a Tisza-tónál 

A tavasz nemcsak a virágok édes illatát hozta el Tiszafüredre, hanem a jobbnál jobb programokat is.
Hamarosan startol a 40. Vivicittá

Hamarosan startol a 40. Vivicittá 

Április 12-én startol Budapesten a tavasz legnépszerűbb szabadidősport-eseménye, a negyvenedik, jubileumi Telekom Vivicittá.
 Turizmusmarketing konferencia Pécsett

Turizmusmarketing konferencia Pécsett 

2025. április 11-én rendezik Pécsett a hazai turizmus- szakmai konferenciák zászlóshajójává vált évenkénti turizmusmarketing konferenciát.
MSZÉSZ régiós ülések: fenntarthatósági gyakorlatok, osztrák piac jelentősége

MSZÉSZ régiós ülések: fenntarthatósági gyakorlatok, osztrák piac jelentősége 

A március 27-28-i régiós üléseken több mint 150 szállodaipari szakember vett részt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.