Kolbászudvar és Óriások konyhája

Az előzetes ütemtervnek megfelelően haladnak a CsabaPark projekt kivitelezési munkálatai, így július elején már meg is valósul a műszaki átadás-átvétel. A 1,3 milliárd forintos beruházás egy fontos örökséget, a csabai kolbász hagyományát védi és ápolja.

A CsabaPark – Hagyomány és gasztronómia című projekt (DAOP-2.1.1/G-11k2-2012-0005) során megépített komplexum a Csabai kolbász készítésének hagyományait őrző, ápoló, gasztro-turisztikai intézmény lesz. A kolbász-imázs ápolásán túl a CsabaPark szórakozási, kirándulási és pihenési lehetőségeket is biztosít majd az ide látogató belföldi és külföldi turistáknak egyaránt. A komplexum megfelelő infrastruktúrával ellátott
helyszíne lesz fesztiváloknak, nagyrendezvényeknek, koncerteknek és sportrendezvényeknek.



Az építkezés 2013 júniusában kezdődött, és egy évvel később már csak néhány simítás hiányzik, hogy elkészüljön a gasztro-turisztikai komplexum. A CsabaPark három nagyobb részre osztható, a Rendezvénycsarnokra, a Kolbászudvar látogatóközpontra, valamint az Óriások konyhája tematikus parkra. Minden projekt elemnél a befejező munkálatok, illetve a takarítási munkálatok zajlanak. A Rendezvénycsarnoknál az utolsó festési munkálatokat, valamint a végső szerelvényezést végzik, amit már csak a takarítás követ. A Kolbászudvar látogatóközpontban a vágópont és a konyhatechnológia beszerelése zajlik. Az Óriások konyhája tematikus park esetében pedig a játékelemek telepítése, a burkolás, és a végső tereprendezés folyik.

A CsabaParkhoz vezető Gyulai úti útlecsatlakozás műszaki átadás-átvétele megtörtént. Az autóbusz forduló és a parkolók aszfaltozása befejeződött, és a CsabaPark belső úthálózatának burkolását is elvégezte már a kivitelező.

A beruházás összértéke bruttó 1.3 milliárd forint, amelyből az Európai Unió és Magyarország Kormánya által biztosított támogatás mértéke 97%. A CsabaPark a tervek szerint szeptember 19-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.


Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények

Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények 

Az idei évben különös figyelmet kap a Balaton négyévszakos turizmusa, míg a nemzetközi vendégek közül Szlovákia mutatkozik be különleges gasztronómiájával és kulturális örökségével.
 Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon

Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon 

Látványos nemzetközi snowboard-verseny, tökéletes hó és minden pályán zavartalan nyitvatartás várja a sízőket a hétvégén Mátraszentistvánon.
Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban

Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban 

Egy nappal hosszabb lesz a STRAND Fesztivál.
NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés

NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés 

Visszavonják a társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelettervezetet, amely a szálláshely-minősítési tevékenységhez kapcsolódó igazgatási szolgáltatási díjak szabályozását célozta.
Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen

Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen 

A Skanzen házaiba ugyan még nem térhetünkk be, de sétálhatunk, túrázhatunk a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó 75 hektáros területen.
Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából

Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet

Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet 

Az Utazás kiállítás szakmai napján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében megrendezésre kerülő konferencián a hazai turizmus szereplői osztották meg tapasztalataikat.
Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban

Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban 

A Mezőgazdasági Múzeum szervezői egyedülálló farsangi kalandra hívják a családokat 2025. március 1-jén a Vajdahunyad várába. Egy napra gyermekeinkből lehet tehenész, lovász, gabonatermesztő vagy szatócsboltos.
PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások

PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások 

A hazai cégvezetők 70 százaléka számít globális gazdaság gyorsulására, 60 százalék a hazai gazdasággal kapcsolatban is optimistán nyilatkozott, míg saját vállalata növekedésében mindössze 39 százalék bízik.
Így zajlott a jubileumi BCEFW

Így zajlott a jubileumi BCEFW 

A Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) az elmúlt években a régió egyik legjelentősebb divateseményévé vált, a 15. szezon pedig minden eddiginél színesebb programmal és új nemzetközi együttműködésekkel ünnepelte a közép-európai divatot február 10-16. között.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.