Kolbászudvar és Óriások konyhája

Az előzetes ütemtervnek megfelelően haladnak a CsabaPark projekt kivitelezési munkálatai, így július elején már meg is valósul a műszaki átadás-átvétel. A 1,3 milliárd forintos beruházás egy fontos örökséget, a csabai kolbász hagyományát védi és ápolja.

A CsabaPark – Hagyomány és gasztronómia című projekt (DAOP-2.1.1/G-11k2-2012-0005) során megépített komplexum a Csabai kolbász készítésének hagyományait őrző, ápoló, gasztro-turisztikai intézmény lesz. A kolbász-imázs ápolásán túl a CsabaPark szórakozási, kirándulási és pihenési lehetőségeket is biztosít majd az ide látogató belföldi és külföldi turistáknak egyaránt. A komplexum megfelelő infrastruktúrával ellátott
helyszíne lesz fesztiváloknak, nagyrendezvényeknek, koncerteknek és sportrendezvényeknek.



Az építkezés 2013 júniusában kezdődött, és egy évvel később már csak néhány simítás hiányzik, hogy elkészüljön a gasztro-turisztikai komplexum. A CsabaPark három nagyobb részre osztható, a Rendezvénycsarnokra, a Kolbászudvar látogatóközpontra, valamint az Óriások konyhája tematikus parkra. Minden projekt elemnél a befejező munkálatok, illetve a takarítási munkálatok zajlanak. A Rendezvénycsarnoknál az utolsó festési munkálatokat, valamint a végső szerelvényezést végzik, amit már csak a takarítás követ. A Kolbászudvar látogatóközpontban a vágópont és a konyhatechnológia beszerelése zajlik. Az Óriások konyhája tematikus park esetében pedig a játékelemek telepítése, a burkolás, és a végső tereprendezés folyik.

A CsabaParkhoz vezető Gyulai úti útlecsatlakozás műszaki átadás-átvétele megtörtént. Az autóbusz forduló és a parkolók aszfaltozása befejeződött, és a CsabaPark belső úthálózatának burkolását is elvégezte már a kivitelező.

A beruházás összértéke bruttó 1.3 milliárd forint, amelyből az Európai Unió és Magyarország Kormánya által biztosított támogatás mértéke 97%. A CsabaPark a tervek szerint szeptember 19-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.


Jön a VéNégy Fesztivál

Jön a VéNégy Fesztivál 

Július első napjaiban, Nagymarosnál.
Javult a természetes fürdővizeink minősége

Javult a természetes fürdővizeink minősége 

A 2024-ben 288 természetes fürdővizet tartottak nyilván Magyarországon. Ezek közül 193 kiváló, 58 jó és 4 tűrhető minősítést kapott.
Itt a friss TKI index

Itt a friss TKI index 

2025. májusban a turisztikai cégek 70 százalék szolgáltatási árainak növekedéséről számolt be az elmúlt 3 hónapra vonatkozóan az előző év azonos időszakához mérten.
Határon átívelő turisztikai egyesület született

Határon átívelő turisztikai egyesület született 

Megalakult a Fernenet – új határon átnyúló turisztikai egyesület a Fertő-tó térségében.
Életműkiállítás a belvárosi galériában

Életműkiállítás a belvárosi galériában 

Grandiózus életműkiállítással indítja útjára a nyarat a Virág Judit Galéria.
Megújult a legendás gemenci kőkereszt

Megújult a legendás gemenci kőkereszt 

A település központi részén, az árvízvédelmi töltés mellett, az egykori keselyűsi csárda előtt álló emlékművet bárki megcsodálhatja.
Indul a Muslinca Bringakör

Indul a Muslinca Bringakör 

A Muslinca Bringakör egy ingyenes, játékos, felfedező jellegű kerékpáros kihívás.
 Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén

Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén 

Siófok a legnépszerűbb pünkösdi úti cél belföldön az egyik szállásfoglaló portál friss foglalási adatai szerint a közelgő hosszú hétvégén.
Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen

Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen 

Az országos környezetszépítő verseny legnépszerűbb kategóriái 2025-ben az Év főtere és az Év fasora.
 Nyugdíjasok megpróbálják beállítani Phileas Fogg rekordját

Nyugdíjasok megpróbálják beállítani Phileas Fogg rekordját 

Negyven nap, majdnem 30.000 kilométer, 3274 gyalogló.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.