Megjelent a Pont Itt őszi száma

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban nem az ugyanarról a piacról élő szolgáltatók, hanem azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. És ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ezért választottuk legfrissebb lapszámunk fókusztémájának is.

Megint ugyanoda, az alapvonalra tér vissza a teljes turisztikai szektor, ahonnét egyszer elindult, és amit egyszer már pokoli nehézségek árán maga mögött hagyott a Covid megszorításainak feloldásakor. A költségnövekedés és a munkaerőhiány okozta nehézségeket ugyan tudja kezelni a magyar, merthogy furmányos nép vagyunk, csakhogy nem egy esetben ez az érvényes jogi szabályok kijátszását jelenti, vagy ha nem, akkor  minőségromlással jár együtt például a vendéglátásban. Milyen praktikákhoz folyamodhatnak a szakmai szereplői a túlélés érdekében?

Az oktatás, a toborzás és az olyan megoldások, mint a munkaerő-behozatal harmadik országból, minden eddiginél fontosabbá váltak a szakma jövője érdekében. A témáról olvashatnak legfrissebb számunkban.

És arról is, hogy az országban egyre több étteremben váltanak á la carte-ról menüztetésre – nyilván ezekben az esetekben is a kényszerhelyzet szüli ezt a megoldást. Szó van arról is a legfrissebb számban, miként valósítható meg a szezonalitás a hétről-hétre emelkedő alapanyagárak mellett.

Kiderül az is, hogy van olyan turisztikai szegmens, amely meg se rezzen a világpolitikai - és gazdasági turbulenciák hatására, hasít tovább.

Kedves Olvasóink, forgassák haszonnal a Pont Itt őszi, legfrissebb számát!


Flash Award: lezárult a jelentkezés, már bírálják a pályázatokat

Flash Award: lezárult a jelentkezés, már bírálják a pályázatokat 

Hatvanhárom pályázat érkezett a MaReSz idei versenyére.
Első önálló koncertjét adja Budapesten a skót sztárzenekar

Első önálló koncertjét adja Budapesten a skót sztárzenekar 

Június 11-én először lép fel önálló koncerttel Magyarországon a Biffy Clyro.
Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány

Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány 

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábapordányban is találtak ragadós száj- és körömfájásban fertőzött szarvasmarhát.
Májusban jön a Budapest100

Májusban jön a Budapest100 

Rekordmennyiségű ház- és közösségi kert nyitja meg idén a kapuit.
Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban

Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban 

Izgalmas kalanddal várja a DinoPark KÖKI látogatóit a húsvéti ünnepek alatt.
Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé

Kényelmes megoldások kis lakásokba: a sarokkanapé 

Az apró lakásokban gyakran megtapasztalható, hogy a hely kihasználása szinte művészetté válik.
Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok

Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok 

Két hétvége, négy rendezvény: tavaszi pezsgés Esztergomban.
Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba

Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba 

Húsvét a Madame Tussauds Budapestben: programok és új figurák várják a látogatókat.
A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben

A szendvicspanelek előnyei és lehetőségei a modern építészetben 

A modern építkezési gyakorlatokban a szendvicspanel technológia egyre népszerűbbé válik Magyarországon. Bár az Egyesült Államokban és más nyugati országokban már régóta előszeretettel használják ezt az építési metódust, hazánkban még sokan kételyekkel szemlélik. 
Nincs húsvét Tojás-kút nélkül

Nincs húsvét Tojás-kút nélkül 

Húsvét és tavaszi szünet Székesfehérváron.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.