Megint ugyanoda, az alapvonalra tér vissza a teljes turisztikai szektor, ahonnét egyszer elindult, és amit egyszer már pokoli nehézségek árán maga mögött hagyott a Covid megszorításainak feloldásakor. A költségnövekedés és a munkaerőhiány okozta nehézségeket ugyan tudja kezelni a magyar, merthogy furmányos nép vagyunk, csakhogy nem egy esetben ez az érvényes jogi szabályok kijátszását jelenti, vagy ha nem, akkor minőségromlással jár együtt például a vendéglátásban. Milyen praktikákhoz folyamodhatnak a szakmai szereplői a túlélés érdekében?
Az oktatás, a toborzás és az olyan megoldások, mint a munkaerő-behozatal harmadik országból, minden eddiginél fontosabbá váltak a szakma jövője érdekében. A témáról olvashatnak legfrissebb számunkban.
És arról is, hogy az országban egyre több étteremben váltanak á la carte-ról menüztetésre – nyilván ezekben az esetekben is a kényszerhelyzet szüli ezt a megoldást. Szó van arról is a legfrissebb számban, miként valósítható meg a szezonalitás a hétről-hétre emelkedő alapanyagárak mellett.
Kiderül az is, hogy van olyan turisztikai szegmens, amely meg se rezzen a világpolitikai - és gazdasági turbulenciák hatására, hasít tovább.
Kedves Olvasóink, forgassák haszonnal a Pont Itt őszi, legfrissebb számát!