Mit tegyek, ha elrontottam a prospektust?

Egészen új megközelítésben vizsgálja a turisztikai márkakommunikációt Bódis Gábor "Mind the Gap - kreatív turisztikai coaching" kézikönyve. A könyv célja ugyanis felhívni a figyelmet a tipikus márkázási hibákra és azok kiküszöbölésére.

Az új, rendhagyó kötet a magyarországi turisztikai márkakommunikáció klasszikus hibáinak elkerülésében nyújt segítséget hazai és nemzetközi példákon keresztül ún. coaching megközelítésben, azaz folyamatosan vezeti rá az olvasót a lehetséges márkázási hibákra és azok kikerülésére.

A szerző arculat - és márka-szakértő, a Hungary NEXT ország-márka-műhely alapítója szerint az elmúlt években a nemzeti és helyi szintű turizmusmenedzsment átalakulásának eredményeként a turizmusban prioritássá vált a márkakommunikáció. A turisztikai márkázásban rejlő lehetőségeket egyre több piaci szereplő ismeri fel, azonban még sok esetben hiányzik a tapasztalat és hozzáértés, melynek hiánya rengeteg kudarcot eredményez.

Az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent, a Széchenyi fürdőben  bemutatott tudományos kézikönyv nem csak hazai és nemzetközi példákon szemlélteti a gyakorlati élet kihívásait, hanem játékosan oktat is, ugyanis a jól felépített tréning feladatok segítik az olvasót a márkaépítéshez szükséges 8 kompetencia elsajátításában. A könyv végén még arra is választ kap az olvasó, hogy miért megy jól Svájcnak és vajon mit tehetünk, ha rájövünk, hogy bizony elrontottuk a prospektusunkat.

A könyv szerzője közvetlen, tegező stílusban, partnerként szólítja meg olvasóját, számos ábrával, fotóval, összefoglaló táblázattal és közösségi média támogatással teszi érdekessé, interaktívvá a márkaépítés tudományát mindemellett a kötet oktatási segédanyagként is kiváló. 

Rendelés: www.akademiai.hu

 


Szintet lép a Csak a Mentes rendezvény

Szintet lép a Csak a Mentes rendezvény 

Új, az eddiginél nagyobb helyszínen, több, mint hetven kiállítóval április 20-21-én rendezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivált.
Szigetcsép legfurcsább versenyét, a Hucul ösvényt idén is megrendezik

Szigetcsép legfurcsább versenyét, a Hucul ösvényt idén is megrendezik 

Szigetcsépen mindig van program, májusban például egy lovasverseny színesíti a mindennapokat.
Göncz Árpád és Fenyő János autóklasszikusai érkeznek Szegedre

Göncz Árpád és Fenyő János autóklasszikusai érkeznek Szegedre 

Száz különleges Mercedes, száz izgalmas történet .
Biztató eredmények a hazai turizmusban

Biztató eredmények a hazai turizmusban 

Az utazási kedv élénkülését elsősorban az idei több hosszú hétvégével magyarázzák a szakértők.
Április végén rendezik Esztergom kedvelt programsorozatát

Április végén rendezik Esztergom kedvelt programsorozatát 

A programsorozatnak most is része lesz az Akkor és Most Jármű Expo, a Zenei Fesztivál és a Lampionos Hajós Felvonulás.
Turisztikai Konjuktúra Index - március

Turisztikai Konjuktúra Index - március 

Ebben megállapítják, hogy a tavasz első hónapjában a turisztikai cégek kedvezőbb helyzetben vannak a többi szektornál.
Négy nap varázslat a Dunakanyarban

Négy nap varázslat a Dunakanyarban 

2024. június 20-23. között kerül megrendezésre a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó.
Megnéztük a Szentendrei Skanzen új tájegységét

Megnéztük a Szentendrei Skanzen új tájegységét  

Bejártuk a Szentendrei Skanzen legújabb régióját és csodákat láttunk.
Befektetők helyett most a diákok álmodhatnak újra elhagyott területeket

Befektetők helyett most a diákok álmodhatnak újra elhagyott területeket 

Felsőoktatásban tanuló diákok ötleteire kíváncsi a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME).
Szentendrén gyűlt össze a hazai utazási irodások színe-java

Szentendrén gyűlt össze a hazai utazási irodások színe-java  

A Szentendrei Skanzen területén tartotta idei közgyűlését április 9-én, egy nyarat idéző tavaszi napon a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ).

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.