Momentán Kapolcson

A Momentán Társulat és a Diageo közös figyelemfelkeltő edukációs programokkal és előadásokkal készül a Művészetek Völgyére.

A Diageo, a világ vezető alkoholos italgyártó és forgalmazó vállalata a Momentán Társulattal együttműködve a Művészetek Völgye Fesztiválon formabontó, kötetlen és interaktív előadások és beszélgetések keretein belül hívja fel a figyelmet a tudatos és felelős alkoholfogyasztás fontosságára.

A Diageo a Momentán Társulattal együttműködve 2019-ben indította el Magyarországon is az általános- és középiskolásoknak szóló SMASHED névre keresztelt előadássorozatot, amely a fiatalok nyelvén, hitelesen, egy színházi élmény részeként nyújt hasznos tudást az alkoholfogyasztás hatásárol, problémáiról, és azok kezeléséről. A program 2021 őszétől SMASHED Online néven egy interaktív online edukációs platformként is elérhetővé vált a fiatalkorúak, tanárok, valamint szülők számára. Az indulás óta mintegy 10.000 diák részt vett a programban, melynek támogatásához az ORFK-OBB is csatlakozott.

A Művészetek Völgyébe látogatók egy Smashed Live előadáson vehetnek részt július 25-én kedden 17 órakor, ahol három fiatal történetét ismerhetik meg: valódi barátok vagy csak az italozás miatt találkozgatnak, miért isznak egyáltalán, és mi történhet, ha egy buliban elszabadulnak az indulatok? A nézők és a társulati tagok együtt keresik a válaszokat és osztják meg gondolataikat a felelősségről, a csoportnyomásról, a fiatalkori alkoholfogyasztásról. Az előadást kifejezetten kis- és középiskolásoknak, szüleiknek, tanáraiknak, pszichológusaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek ajánlják.

Az edukatív aktivitások sora ezzel még nem ér véget, a szervezők további két előadással is készülnek: a "DRINKiQ kocsmakvíz" során a résztvevők játékos formában tájékozódhatnak az alkohollal kapcsolatos tényekről és mítoszokról, valamint annak hatásairól. "Az éjszaka hősei" című interaktív előadás és beszélgetés pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a közönség megismerje a mentőszolgálat és a biztonsági szolgálat szakembereinek tapasztalatait a balesetekről, valamint a megelőzhető helyzetekről, amelyek gyakran az alkoholfogyasztás túlzott mértékéből adódnak.

A Momentán Udvarra látogatók a Diageo mértékletes fogyasztásra ösztönző, egyedi designnal rendelkező repoharaival is találkozhatnak. A poharakon található QR kód segítségével bárki könnyedén elérheti a DRINKiQ.com weboldalt, ahol nem csupán magát a DRINKiQ kvízt, de többek között egy önértékelési tesztet, valamint az alkohollal kapcsolatos edukációs cikkeket és további hasznos információkat találhatnak az érdeklődők. A DRINKiQ kvízzel tesztelhetjük az alkohollal kapcsolatos tudásunkat és olyan kérdésekre kaphatunk választ, mint például, hogy számít-e, ha keverjük a különböző italokat, továbbá, hogy vajon mindegy-e, hogy a borban, sörben vagy szeszesitalokban van-e több kalória.

Forrás: diageo


Idén utazásra költenének leginkább a magyarok

Idén utazásra költenének leginkább a magyarok 

A magyarok 63 százalékának vannak olyan céljai az idei évre, amihez nagyobb anyagi forrás szükséges és a legtöbbet utazásra adnák ki.
Csontváry újra Budapesten

Csontváry újra Budapesten 

A festő felbecsülhetetlen értékű, a nagyközönség által régóta nem látott, Holdtölte Taorminában című festményét is kiállítja a Virág Judit Galéria.
Hőlégballonok színezik az eget Kaposvár fölött

Hőlégballonok színezik az eget Kaposvár fölött 

A 43. magyar hőlégballon-bajnokság a Rippl-Rónai Kupa nevet viseli és május 23-26. között kerül sor.
A régi társasjátékok reneszánsza

A régi társasjátékok reneszánsza 

Jó hír a "társasozás" szerelmeseinek: új társasjátékszalon nyílt Budapest belvárosában - több, mint 250 játék és speciality kávék mellett élvezhetjük a közös játék örömét.
Az ügynökség, amely karbonlábnyom-számlálót is bevet rendezvényein

Az ügynökség, amely karbonlábnyom-számlálót is bevet rendezvényein 

Ezentúl az árak mellett a rendezvények karbonlábnyomát is feltünteti ajánlataiban a Hello Agency, hogy több, fenntarthatóság szempontját is figyelembe vevő alternatívát is tudjanak nyújtani ügyfelei számára.
Új elemekkel bővül a Feneketlen-tavi közpark

Új elemekkel bővül a Feneketlen-tavi közpark 

A játszótér felújítási munkái a tervek szerint a nyár végén valósulnak meg, de a mellékhelyiségek telepítésére már várhatóan tavasszal sor kerül.
MTÜ: rangos nemzetközi turisztikai díjak  a kínai újév idején Magyarországnak

MTÜ: rangos nemzetközi turisztikai díjak a kínai újév idején Magyarországnak 

A kínai National Geographic Travel a legminőségibb úti célok között ajánlja Magyarországot, a Voyage Magazine pedig az Év új feltörekvő desztinációjának választotta hazánkat.
Turisztikai bevételt hoznak, szakmai megbecsülést alig kapnak

Turisztikai bevételt hoznak, szakmai megbecsülést alig kapnak  

Ők az idegenvezetők, akik nélkül a klasszikus, hagyományos turizmus elképzelhetetlen, és akik ma is fontos, szereplői az ágazatnak.
Északi vendég a Kiskunsági Nemzeti Parkban

Északi vendég a Kiskunsági Nemzeti Parkban 

A Felső-kiskunsági szikes tavaknál lett figyelmes a park egyik munkatársa az örvös lúdra.
MTÜ: teltházat hozott a busójárás a mohácsi szálláshelyeknek

MTÜ: teltházat hozott a busójárás a mohácsi szálláshelyeknek 

A héten zárult busójárás idén is látogatók tízezreit vonzotta a Duna-parti városba, a szálláshelyek februári bevételeik közel 60 százalékát tavaly ennek a rendezvénynek köszönhették.

Interjú

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban

Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban 

Korábban írtunk már a ZAZIE „újragondolatlanul” merész, hamisítatlan magyar konyhájáról - de nem lehet szó nélkül elmenni Nagy Gergő szemet gyönyörködtető tányérdesszertjei mellett sem.
Valami régi, valami új – az újranyitott N28 séfjével beszélgettünk

Valami régi, valami új – az újranyitott N28 séfjével beszélgettünk 

Az N28 borétterem egy hosszúra nyúlt nyári szünet után, szeptember közepétől új koncepcióval várja a vendégeket. A gasztronómiai kínálat megalkotását Nagy Szabolcs séfre bízták.