Nemzetközi Hetet rendezett az Edutus Főiskola

Az Edutus Főiskola 2016. április 10-15. között immár 21. alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Hetet Budapesten, a Falk Miksa utcai reprezentatív épületében.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Edutus Főiskola 2016. április 10-15. között immár 21. alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Hetet Budapesten, a Falk Miksa utcai reprezentatív épületében. A hat angol nyelvű és egy német nyelvű szakmai kurzuson összesen 75 külföldi (belga, francia, görög, holland, szlovák, szlovén, török és határon túli magyar), valamint 51 magyar hallgató vett részt, akik szállodafejlesztés, interkulturális marketing, trendek és kihívások a marketing területén, webdesign, új kihívások a turizmusban, pénzügy vagy a vállalkozói kreativitás témák közül választhattak.

A Nemzetközi Hét programjában az oktatáson kívül számos más esemény is szerepelt: nyitófogadás, budapesti városnézés, egész napos kirándulás és csapatépítés a Szentendrei-szigeten, majd hajózás, romkocsmatúra, látogatás a Széchenyi fürdőben, búcsúvacsora a tanárok részére. Eközben lehetőséget kaptak a hallgatók intézményük bemutatására, illetve hazájuk gasztronómiai különlegességeinek megismertetésére.

Dr. Jandala Csilla, az Edutus Főiskola rektora, a turizmus-vendéglátás képzés vezetője szerint az Edutus Főiskola Nemzetközi Hete azért is különleges, mert más országok felsőoktatási intézményeivel összehasonlítva ezt a hetet a hallgatóknak szánják, a fő cél, hogy minél többen megismerjék a főiskolát, és minél többen jöjjenek vissza később részképzésre. Az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy egyre több diák él ezzel a lehetőséggel. Ráadásul a turizmusra is hatással van a rendezvény, mivel a külföldi résztvevők többsége először látogat Magyarországra, és a látottak, illetve az átélt élmények hatására többen visszatérnek turistaként barátaikkal, családjukkal.

A magyar diákok számára nagy könnyebbséget jelent, hogy egy teljes hetet nemzetközi környezetben, mégis a lakóhelyükön tölthetnek el. A részvétel a turizmus-vendéglátás szakos hallgatók számára legalább egy alkalommal tanulmányaik során kötelező, azaz a diploma megszerzésének feltétele. Lehetőséget ad továbbá az esemény a szakmai gyakorlat elmélyítésére, hiszen ebben az évben is turizmus-vendéglátás szakos hallgatók segítettek a szervezésben és a rendezvény lebonyolításában.


Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.
Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont

Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont 

Esztergom minden korábbinál színesebb rendezvényszezont nyit az idei évben.
Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón

Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón 

A fesztivál során immár negyedszerre osztották ki a rangos NEB díjakat, amelyek innovatív és fenntartható európai projekteket díjaznak
Megmutatják magukat Gyenesdiás rejtett kincsei

Megmutatják magukat Gyenesdiás rejtett kincsei 

Gyenesdiás, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluja méltán híres díjnyertes strandjairól, de igazi élmények a parton túl is felfedezhetők.
Idén új helyszínen folytatódik a Szeláví! Fesztivál

Idén új helyszínen folytatódik a Szeláví! Fesztivál 

Barátok, nyáresti koncertek, koccintás az élet apró örömeire és kirándulások a Dunakanyar egyik legszebb helyén
Helyzetjelentés a munkaerőpiacról: fluktuáció, munkaerő-kereslet, passzív leépítés, átképzés

Helyzetjelentés a munkaerőpiacról: fluktuáció, munkaerő-kereslet, passzív leépítés, átképzés 

Mérséklődött a fluktuáció, de a HoReCa-szektorra alapvetően ez még nem jellemző. Friss munkaerő piaci elemzés - fontos megállapításokkal.
Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás

Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás 

Szabó Balázs Bandája, a Carson Coma Akusztik Trió és a Lázár tesók is fellépnek május 12-én az idei Európa-napon.
Személyi hír házunk tájáról

Személyi hír házunk tájáról 

Kedves Olvasónk! Aki figyelemmel kíséri szakmai oldalunkat, napi hírleveleinket - láthatja, olvashatja, tudhatja, hogy új szerkesztő érkezett hozzánk Szöllősi Tímea személyében.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.