Nemzetközi Hetet rendezett az Edutus Főiskola

Az Edutus Főiskola 2016. április 10-15. között immár 21. alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Hetet Budapesten, a Falk Miksa utcai reprezentatív épületében.

Az Edutus Főiskola 2016. április 10-15. között immár 21. alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Hetet Budapesten, a Falk Miksa utcai reprezentatív épületében. A hat angol nyelvű és egy német nyelvű szakmai kurzuson összesen 75 külföldi (belga, francia, görög, holland, szlovák, szlovén, török és határon túli magyar), valamint 51 magyar hallgató vett részt, akik szállodafejlesztés, interkulturális marketing, trendek és kihívások a marketing területén, webdesign, új kihívások a turizmusban, pénzügy vagy a vállalkozói kreativitás témák közül választhattak.

A Nemzetközi Hét programjában az oktatáson kívül számos más esemény is szerepelt: nyitófogadás, budapesti városnézés, egész napos kirándulás és csapatépítés a Szentendrei-szigeten, majd hajózás, romkocsmatúra, látogatás a Széchenyi fürdőben, búcsúvacsora a tanárok részére. Eközben lehetőséget kaptak a hallgatók intézményük bemutatására, illetve hazájuk gasztronómiai különlegességeinek megismertetésére.

Dr. Jandala Csilla, az Edutus Főiskola rektora, a turizmus-vendéglátás képzés vezetője szerint az Edutus Főiskola Nemzetközi Hete azért is különleges, mert más országok felsőoktatási intézményeivel összehasonlítva ezt a hetet a hallgatóknak szánják, a fő cél, hogy minél többen megismerjék a főiskolát, és minél többen jöjjenek vissza később részképzésre. Az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy egyre több diák él ezzel a lehetőséggel. Ráadásul a turizmusra is hatással van a rendezvény, mivel a külföldi résztvevők többsége először látogat Magyarországra, és a látottak, illetve az átélt élmények hatására többen visszatérnek turistaként barátaikkal, családjukkal.

A magyar diákok számára nagy könnyebbséget jelent, hogy egy teljes hetet nemzetközi környezetben, mégis a lakóhelyükön tölthetnek el. A részvétel a turizmus-vendéglátás szakos hallgatók számára legalább egy alkalommal tanulmányaik során kötelező, azaz a diploma megszerzésének feltétele. Lehetőséget ad továbbá az esemény a szakmai gyakorlat elmélyítésére, hiszen ebben az évben is turizmus-vendéglátás szakos hallgatók segítettek a szervezésben és a rendezvény lebonyolításában.


A szakma reagálása a SZÉP-kártya felhasználásának változásáról

A szakma reagálása a SZÉP-kártya felhasználásának változásáról 

A SZÉP-kártya felhasználási szabályainak 2025. január elsejei módosítása milyen hatással lehet a hazai turizmus és vendéglátás szektorra?
Vitézy Dávid 5 pontba szedte, miért hintették be sóval Budapest marketingcégét

Vitézy Dávid 5 pontba szedte, miért hintették be sóval Budapest marketingcégét 

A közlekedési szakértőként elhíresült politikus legfrissebb Facebook bejegyzésében részletesen beszámol arról, miért tartotta fontosnak, hogy a 2025. évi költségvetésben megvonják a főváros marketingügynökségének, a Budapest Brand forrásainak nagy részét.
Egy korszak vége: bezár az ikonikus Körszálló

Egy korszak vége: bezár az ikonikus Körszálló 

Október végén robbant a hír, hogy lebontás fenyegeti a Körszállót, hivatalos nevén a Hotel Budapestet, most újabb részletek derültek ki.
Márciusban életre kel a rakpart

Márciusban életre kel a rakpart 

Télen kell készülni a nyárra, idén is lesz rakpartnyitás, nem is akárhogy – írta a főpolgármester a Facebook-oldalán csütörtökön.
Szlovák-magyar összefogás Somoskő és Salgó váránál

Szlovák-magyar összefogás Somoskő és Salgó váránál 

Közösen dolgozik Salgótarján és a szlovákiai Sátorosbánya önkormányzata, valamint a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum Somoskő és Salgó várainak értékmentésén európai uniós támogatással.
Egyelőre két hazai síterep működik, de hétvégén nyithat a többi is

Egyelőre két hazai síterep működik, de hétvégén nyithat a többi is 

Szerdán több helyen hullott néhány centiméter hó, de ez még nem elegendő a sípályák üzemeltetéséhez.
Globális rendezvényiparági előrejelzés 2025-re

Globális rendezvényiparági előrejelzés 2025-re 

Egy friss tanulmány áttekintést ad a globális rendezvényágazat idei évi kilátásairól, trendjeiről.
Így kerülte ki egy budapesti apartmankomplexum az Airbnb tilalmat

Így kerülte ki egy budapesti apartmankomplexum az Airbnb tilalmat 

A Király utcai Central Passage Társasház már megtalálta a módját, hogy továbbra is szálláshelyként működhessenek a lakásai.
Izgalmas kiállítás Füreden, a magyarok egyik nagy festőjének műveiből

Izgalmas kiállítás Füreden, a magyarok egyik nagy festőjének műveiből 

Egy híres magyar művész képei az űrben és David Bowie szívében is helyet kaptak. Most alkotásaival a Balatonra csalogatják a turistákat. A Vasarely kiállítás január 18-tól március 9-ig lesz látható Balatonfüreden.
Miniszteri ígéret: június 30-ára megnyílhat ismét a miskolctapolcai barlangfürdő

Miniszteri ígéret: június 30-ára megnyílhat ismét a miskolctapolcai barlangfürdő 

Az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.