Ők az idei Best of Budapest & Hungary díjazottak

A  vendéglátás és az idegenforgalom két  rendkívüli  teljesítményét  díjazta a Best of  Budapest & Hungary április 22-én. Bár a szokásos kategóriákban nem tudtak díjazni, a pandémia idején is szeretnék felhívni a figyelmet az értékteremtő szakmai munkára. A koronavírus-járvány idején különösen  nagy  szükség van ugyanis az összefogásra és a  túléléshez elengedhetetlen vállalkozói  szemléletre - tájékoztatták lapunkat.

A Best of Budapest & Hungary, a Freed Peter alapította minősítési rendszer 1993 óta az egyik legismertebb résztvevője a hazai, különösen a fővárosi turisztikai ágazatnak.

"Évről évre díjazzuk a legjobb szállodásokat és éttermeseket, a kiemelkedő teljesítményt nyújtó gasztrovállalkozókat, pékeket, cukrászokat és borászokat, sőt, 2019 óta alegjobb sommeliereket is. A pandémia betörésével a 2020-as díjátadó gála elmaradt, mint ahogy az éttermek és szállodák jelentős része is bezárta kapuit, illetve házhozszállítással, üzleti célból utazó vendégek fogadásával igyekezett átvészelni a korlátozások időszakát. Aki azonban valóban talpon akart maradni, annak rátermett vállalkozónak kellett lennie, és meglátnia a lehetőséget azokban az átmeneti megoldásokban is, amelyek a túlélés zálogát jelentik" - hangsúlyozták.

Hegyi Attila, a Pasztell Étterem és az Albatros Partyservice tulajdonosa Gastro Entrepeneur kategóriában vehette át a Best of Budapest & Hungary díját. Hegyi Attila catering vállalkozását különösen rosszul érintette a rendezvények megszűnése. Ő azonban szinte azonnal tudott reagálni egy házhozszállítással foglalkozó üzletág felépítésével, miközben jótékonysági akciókat is szerveztek. Hegyi Attila szerint a legfontosabb szempont a munkavállalók megtartása volt, ami sikerült is nekik. Mindemellett egymás és a rászorulók támogatásával tehetett a legtöbbet a szakma azért, hogy motivációt találjon a túlélésre, és ott segítsen, ahol a legnagyobb szükség van rá.

A HotelHero elnevezésű országos kezdeményezés „Hősöket keresünk, hősöknek segítünk!” mottóval, a szállodai szakma összefogásával, különböző alapítványokat és szervezeteket támogat jótékonysági akciókkal, takarítással, ruhagyűjtésekkel, főzésekkel. Az elmúlt időszakban többek közt az Accor Pannónia Hotels Zrt. szállodalánc, a Meininger Budapest Great Hall, a Budapest Marriott Hotel vagy épp a Kempinski Hotel Corvinus Budapest is segítő kezet nyújtott a rászorulóknak – az akcióhoz országos szinten számos szálloda csatlakozott. A Best of Budapest & Hungary díját Helping Hands kategóriában – amely kategóriában most először díjaztak – olyan kezdeményezésnek szerettek volna adni, amely a lehető legtöbb embert szólítja meg a szakmában egy jó cél érdekében. A HotelHero képviseletében Anek Dóra, a Mamaison Hotels & Residences értékesítési igazgatója elmondta, alig egy éve indult a kezdeményezés, így a Best of Budapest & Hungary díja különösen nagy elismerés számukra.

A Best of Budapest & Hungary díját Gastro Entrepeneur és Helping Hands kategóriában április 22-én adtát át a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben. Freed Peter, a Best of Budapest & Hungary alapítója és tulajdonosa elmondta: "Bízunk abban, hogy lépésről-lépésre visszatérhetünk megszokott életünkhöz, és a teraszok nyitásával lassan megkezdődik a turizmus és a vendéglátóipar újjáéledése".


Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények

Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények 

Az idei évben különös figyelmet kap a Balaton négyévszakos turizmusa, míg a nemzetközi vendégek közül Szlovákia mutatkozik be különleges gasztronómiájával és kulturális örökségével.
 Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon

Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon 

Látványos nemzetközi snowboard-verseny, tökéletes hó és minden pályán zavartalan nyitvatartás várja a sízőket a hétvégén Mátraszentistvánon.
Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban

Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban 

Egy nappal hosszabb lesz a STRAND Fesztivál.
NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés

NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés 

Visszavonják a társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelettervezetet, amely a szálláshely-minősítési tevékenységhez kapcsolódó igazgatási szolgáltatási díjak szabályozását célozta.
Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen

Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen 

A Skanzen házaiba ugyan még nem térhetünkk be, de sétálhatunk, túrázhatunk a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó 75 hektáros területen.
Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából

Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet

Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet 

Az Utazás kiállítás szakmai napján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében megrendezésre kerülő konferencián a hazai turizmus szereplői osztották meg tapasztalataikat.
Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban

Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban 

A Mezőgazdasági Múzeum szervezői egyedülálló farsangi kalandra hívják a családokat 2025. március 1-jén a Vajdahunyad várába. Egy napra gyermekeinkből lehet tehenész, lovász, gabonatermesztő vagy szatócsboltos.
PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások

PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások 

A hazai cégvezetők 70 százaléka számít globális gazdaság gyorsulására, 60 százalék a hazai gazdasággal kapcsolatban is optimistán nyilatkozott, míg saját vállalata növekedésében mindössze 39 százalék bízik.
Így zajlott a jubileumi BCEFW

Így zajlott a jubileumi BCEFW 

A Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) az elmúlt években a régió egyik legjelentősebb divateseményévé vált, a 15. szezon pedig minden eddiginél színesebb programmal és új nemzetközi együttműködésekkel ünnepelte a közép-európai divatot február 10-16. között.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.