A Sárospataki Borterasz 2014. augusztus 8-17. között, a Zempléni Fesztivál időtartama alatt várja látogatóit a város főterén. Négy színvonalas helyi borászat: a Tokaj-Portius, a Pajzos-Megyer, a Harsányi, valamint Kiss Csaba Pincészete kínálják boraikat a Makovecz Imre téren felállított pavilonban, miközben a nagyközönség színvonalas képzőművészeti kiállításokat, komolyzenei és jazz koncertet látogathat az idén huszonharmadik alkalommal megrendezésre kerülő kulturális fesztiválon.
Sárospatakon egyre több olyan borászat tevékenykedik, amelyek a borvidéki hagyományoknak és a nemzetközi trendeknek megfelelően modern felfogásban készítik boraikat. A Bordrog-parti kisvárosban egymásra találtak a helyi borászok azzal a céllal, hogy boraikon keresztül népszerűsítsék a Tokaji Borvidéket és Sárospatakot, valamint, hogy a városba érkező vendégek számára lehetővé tegyék a kulturált környezetben való borkóstolást.
A kiváló tokaji bor kultúránk fontos részét képezi, ezért lényeges, hogy ízletes ételekkel harmóniában fogyasszuk azokat. A Borteraszon az Aranygombos Fogadó jóvoltából olyan ízletes, frappáns borfalatokat is kínálnak a vendégeknek, amelyek szépen harmonizálnak a helyi borokkal.
Forrás: Turizmus Online