Szabadban főzéssel folytatódik a Gasztroélmények Éve

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében a 2016-os esztendő a gasztroélményekről szól, a társaság által meghirdetett Gasztroélmények Éve 2016 áprilisban második kiemelt eseményéhez érkezett. 

Míg a tematikus év nyitánya, a Torkos Csütörtök elnevezésű népszerű keresletélénkítő akció már tizenegyedik születésnapját ünnepelte, a „Kóstolj bele a tavaszba!” akció- és programsorozatot először szervezzük meg – mondta el Glázer Tamás, az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese. – Idén április 21. és 24. között mindenkit kirándulásra és természetjárásra buzdítunk, amit szabadban főzéssel is kiegészítünk. Mindehhez speciális program- és szállásajánlatokat gyűjtöttünk országszerte, amelyek között mindenki megtalálhatja az érdeklődéséhez és ízléséhez illőt. Az itthon.hu portálon az egész akcióról, A Gasztroélmények Éve 2016 elnevezésű ernyőkampány honlapján, a gasztroelmeny.hu oldalon pedig a „Kóstolj bele a tavaszba!” gasztronómiai vonatkozásairól érhető el minden fontos információ, program- és szállásajánlat.

Péntek, szombat, vasárnap: Föld napja, Tájházak napja és Szent György-nap

Három környezetbarát és hagyományőrző esemény, illetve jeles nap is kapcsolódik a „Kóstolj bele a tavaszba!” programsorozathoz: a Föld napja, a Tájházak napja és a Szent György-nap.

Április 22-én, pénteken a Föld napja alkalmából lesznek programok országszerte. A Föld napja egy nemzetközi esemény, melynek minden évben két központi témája van, s ezek köré csoportosulnak a nap programjai, túrái, előadásai is. Idén az éghajlat és az étrendünk körül forognak a Föld napjának eseményei. Terítéken lesz a bab, borsó, lencse is, hiszen 2016 a Hüvelyesek Nemzetközi Éve.

Április 23-ra esik idén a Tájházak napja, amelyről tudni kell, hogy szorosan kapcsolódik a Szent György-naphoz, hiszen az ahhoz legközelebb eső hétvégén rendezik meg. A Tájházak napján feleleveníthetjük a Szent György napi hagyományokat a hazai skanzenekben, lesznek klasszikus népi ételek, szabadban főzés, beüzemelik a régi kemencéket, lesznek vásárok és a helyi népi mesterségek, és népzenés táncmulatságok is megelevenednek.

Április 24-én, hagyomány szerint Szent György-napján az állatokat először hajtják ki a legelőre. Európa számos országában is ezt a napot tartották a tavasz kezdetének. Magyarországon több népszokás is kapcsolódik ehhez a naphoz, például az állatokat zöld ággal hajtották ki, amihez a termékenységet kötötték, vagy füstön át hajtották, hogy elkerülje őket a baj. Vasárnap tehát mezőgazdasággal, állattartással kapcsolatos programokon vehetünk majd részt, lesz lovas ünnep, juhászverseny, kihajtási ünnep rengeteg háziállattal.

Válasszunk tehát egy szálláshelyet, túrázzunk, biciklizzünk a szabadban és kóstoljuk meg a helyi ételeket! A Magyar Turizmus Zrt. mindent összeállított egy tökéletes hétvégéhez, már csak ki kell választani az úti célt.

Új funkcióval bővül a gasztroelmeny.hu

A „Kóstolj bele a tavaszba!” akció apropóján debütál a Gasztroélmények Éve 2016 honlapjának új menüpontja. Az új funkció lehetővé teszi, hogy olyan speciális magyarországi szállásajánlatok között böngészhessenek az érdeklődők, amelyek gasztronómiai élménnyel is gazdagítják a vendégeket. Az „ínycsiklandó szállásajánlatok” között egészen a tematikus év végéig válogathatnak a gasztroelmeny.hu látogatói.

A gasztroelmeny.hu oldalon található Magyarország legteljesebb gasztronómiai eseménynaptára, pillanatnyilag több mint 450 gasztronómiai eseménnyel, fesztivállal.

A „Kóstolj bele a tavaszba!” akcióról részletes információk a következő oldalakon érhetőek el:

itthon.hu/kostolj-bele-a-tavaszba

gasztroelmeny.hu/hu/szallas

gasztroelmeny.hu/hu/esemenyek/kostolj_bele_a_tavaszba


MUISZ tájékoztatás a módosított kormányrendeletről

MUISZ tájékoztatás a módosított kormányrendeletről 

Módosult a 472/2017. (XII.28.) Korm. rendelet, ami a következő kötelezettségeket rója az utazási vállalkozásokra:
Sokszínű világzenei fesztivál Budapesten

Sokszínű világzenei fesztivál Budapesten 

A főváros legnagyobb világzenei fesztiválját, a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmot ismét megrendezik.
Megvan, melyik lett az év fája

Megvan, melyik lett az év fája 

Az idei jelöltek a kecskefűz, a korai juhar és a rezgő nyár voltak.
A videóművészet Rembrandtja Magyarországon

A videóművészet Rembrandtja Magyarországon 

Magyarországon első alkalommal nyílik a kortárs videóművészet világhírű alkotójának, Bill Violának önálló kiállítása.
Klasszis TopDesign 2024: a zsűri már döntött, de a közönség még szavazhat!

Klasszis TopDesign 2024: a zsűri már döntött, de a közönség még szavazhat!  

Lehet, hogy az Ön szavazata dönti el, melyik szálloda vagy vendéglátóegység kapja a rangos közönségdíjat az idei döntőbe került pályázók közül.
Leleplezték Munkácsy Mihály eddig ismeretlen művét

Leleplezték Munkácsy Mihály eddig ismeretlen művét 

Ausztráliából hozta haza a Virág Judit Galéria, a Madame Tussauds Budapestben mutatták be a csodálatos portrét.
Máté Bence az év madárfotósa

Máté Bence az év madárfotósa 

A második fordulóba került képek összesen 170 különböző madárfajt örökítettek meg.
Ezek lettek az Év kutyabarát helyei 2024-ben

Ezek lettek az Év kutyabarát helyei 2024-ben 

Idén már 11. alkalommal került megrendezésre az Év kutyabarát helye kampány a Kutyabarát.hu szervezésében, ismét hatalmas érdeklődés övezte a kutyabarát szállások, vendéglátóhelyek és munkahelyek megmérettetését.
Ha faültetés, akkor segítenek a szajkók

Ha faültetés, akkor segítenek a szajkók 

Szajkók segítenek a faültetésben Pesterzsébeten és Veresegyház határában.
Nyílik a képzőművészeti galéria karácsonyi vására

Nyílik a képzőművészeti galéria karácsonyi vására 

Hetedik alkalommal jelentkezik a Resident Art Fair karácsonyi vására, ezúttal Allegro Barbaro címmel.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.