Itt a vidéki vállalkozások díjazottjainak névsora

Egy éve ezen a napon alakult meg hazánk első iparágakon és régiókon átívelő vidéki üzleti közössége, a Modern & Stílusos Vidék Üzleti Közösség (MSVK) a kétútközi Graefl Majorban. A Jótékonysági Gálával egybekötött ünnepség keretében vidéki vállalkozásokat is díjaztak, melyen több mint száz vállalkozás tulajdonosa vett részt.

A mára több mint 50 tagot számláló közösséget 21 vállalkozás alapította azzal a céllal, hogy platformja legyen a hasonló értékeket valló cégvezetőknek, akiknek a hagyományok tisztelete, a vidéki stílus és a kiemelkedő minőség mellett a fenntarthatóság is alapérték.

„Értékrend, ami összeköt – nem véletlen, hogy ezt a szlogent választottuk közösségünknek. Hisszük, hogy a mai felgyorsult világunkban még sokkal fontosabb szerepe van az értékalapú, a hagyományokra épülő, hosszú távú gondolkodásnak. Örömteli látni, hogy számos vállalkozás működik ilyen elvek mentén, akik szívesen kapcsolódnak, inspirálódnak és tanulnak egymástól. Büszkék vagyunk rá, hogy egyetlen év alatt több, mint 50 vállalkozás csatlakozott hozzánk az egész ország területéről a legkülönfélébb iparágakból.

– osztotta meg velünk Petrik Ida, a közösség alapítója.

Születésnapi ünnepségükkel összekötött Jótékonysági Gálájuk díszvendége L. Ritók Nóra, a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány vezetője volt. Az alapítvány 25 éve dolgozik a mélyszegénység felszámolásáért. Egyedi módszertanuk, melyet ma már a világ számos országában is ismernek és alkalmaznak, a mélyszegénységben élő, traumatizált gyermekek művészeti terápiájával kezdődött, amely mára olyan komplex programmá fejlődött, mellyel teljes közösségek életét szeretnék visszafordítani egy olyan mélypontról, amit más módszerekkel eddig nem sikerült.

„Mindenképpen szerettük volna, hogy közösségünk fennállásának egy éves évfordulóját ne öncélúan ünnepeljük, hanem egy olyan civil szervezet támogatásával, akiknek munkája olyan társadalmi problémák megoldását célozza, melyek érintik a vidéken működő vállalkozásokat is. Így esett a választásunk a Kelet-Magyarországon a mélyszegénység felszámolásáért dolgozó Igazgyöngy Alapítványra.”

– mondta Petrik Ida, a közösség vezetője. Az est során 1.751.000 Ft gyűlt össze az alapítvány javára, mely során igazgyöngyös gyerekek által festett öt festmény is kalapács alá került.

A Jótékonysági Gálával egybekötött ünnepség keretében vidéki vállalkozásokat is díjaztak
A Jótékonysági Gálával egybekötött ünnepség keretében vidéki vállalkozásokat is díjaztak
Fotó: Nemes Róbert

Az eseményen első ízben kerültek átadásra a közösség által alapított MSVK díjak hat kategóriában:

Az Év MSVK helyszíne: Malom és Kacsa, Tata – az MSVK tagjai minden hónapban más vidéki helyszínen találkoznak. Az elmúlt egy évben a tagok szavazatai alapján a tatai Öreg-tó partján álló 300 éves malomépületekből kialakított bisztró- és rendezvényház érdemelte ki az elismerést.

Az Év MSVK Vendégelőadója: Steigervald Krisztián, generációkutató – Steigervald Krisztián 2023. decemberében volt a közösség vendége és fergeteges előadásában két fontos témát érintett, mely különösen aktuális volt a vidéki vállalkozások számára: a különböző generációk jellemzői és hogyan tudnak együtt élni a munkahelyeken, a másik pedig a generációváltás, mely számos családi vállalkozást érint jelenleg hazánkban.

Az egyik díjazott: Steigervald Krisztián
Az egyik díjazott: Steigervald Krisztián
Fotó: Nemes Róbert

Az Év MSVK Online Szakértője: Csernai Kata, SEO szakértő, SEO Stratégia – a közösség online workshop sorozatában minden hónapban egy, a saját területén kiemelkedő tapasztalattal bíró szakértő osztja meg tudását, akik közül a tagok Csernai Kata keresőoptimalizálás témában tartott előadását tartották a leghasznosabbnak.

Az Év MSVK Gasztroélménye: Nomád Hotel & Glamping, Noszvaj – a közösség egyik alapértéke a fenntarthatóság, ezért eseményein különös gondot fordít arra, hogy helyi és szezonális alapanyagokból készülő ételeket kínáljon vendégeinek. 2024. áprilisában a Nomád Hotelben Nyáry Krisztián író volt a vendégük, „Így ettek ők” című könyvének hasábjain megelevenednek híres magyar írók kedvenc ételei, melyek közül többet is megkóstolhattak az esemény résztvevői.

A közösségért legtöbbet tevő MSVK tag: Tóth Judit, a Pearly zero waste ékszerek alapítója és Tömösvári Szilvia, az alsópetényi Prónay-kastély ügyvezetője – az MSVK egy élettel teli közösség, ahol rendszeresek az inspiráló találkozások, valódi tapasztalatcserék, a tudásmegosztás és az együttműködések, melyben a tagok is aktív szerepet vállalnak, szavazataik alapján került átadásra ez a díj kategória.

Különdíjban részesült Szerencsés Györgyi, a Graefl Major tulajdonosa, akinek elvitathatatlan érdeme, hogy a közösség egy éve megalakult és aki alapító tagként házigazdája volt az alakuló eseménynek.

A közösség és a jótékonysági esemény mellé számos cég csatlakozott támogatóként:

BA Kerámia, Cloud’9 Ice Cream Desserts, Event’s Hill, FlamStop, Malom és Kacsa, Next Ship, Prónay-kastély, Raiffeisen Bank, Rétescake, Shoprenter, Spájz Szörp, Volkswagen


Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények

Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények 

Az idei évben különös figyelmet kap a Balaton négyévszakos turizmusa, míg a nemzetközi vendégek közül Szlovákia mutatkozik be különleges gasztronómiájával és kulturális örökségével.
 Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon

Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon 

Látványos nemzetközi snowboard-verseny, tökéletes hó és minden pályán zavartalan nyitvatartás várja a sízőket a hétvégén Mátraszentistvánon.
Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban

Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban 

Egy nappal hosszabb lesz a STRAND Fesztivál.
NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés

NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés 

Visszavonják a társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelettervezetet, amely a szálláshely-minősítési tevékenységhez kapcsolódó igazgatási szolgáltatási díjak szabályozását célozta.
Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen

Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen 

A Skanzen házaiba ugyan még nem térhetünkk be, de sétálhatunk, túrázhatunk a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó 75 hektáros területen.
Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából

Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet

Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet 

Az Utazás kiállítás szakmai napján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében megrendezésre kerülő konferencián a hazai turizmus szereplői osztották meg tapasztalataikat.
Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban

Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban 

A Mezőgazdasági Múzeum szervezői egyedülálló farsangi kalandra hívják a családokat 2025. március 1-jén a Vajdahunyad várába. Egy napra gyermekeinkből lehet tehenész, lovász, gabonatermesztő vagy szatócsboltos.
PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások

PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások 

A hazai cégvezetők 70 százaléka számít globális gazdaság gyorsulására, 60 százalék a hazai gazdasággal kapcsolatban is optimistán nyilatkozott, míg saját vállalata növekedésében mindössze 39 százalék bízik.
Így zajlott a jubileumi BCEFW

Így zajlott a jubileumi BCEFW 

A Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) az elmúlt években a régió egyik legjelentősebb divateseményévé vált, a 15. szezon pedig minden eddiginél színesebb programmal és új nemzetközi együttműködésekkel ünnepelte a közép-európai divatot február 10-16. között.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.