Vigyél változatosságot a menübe!

Egyre több híres séf döntött úgy, hogy konyhájában meghatározó alapanyagként használja a Philadelphia szendvicskrémet.

Tavaly nagy sikert aratott az Egyesült Államok gasztronómiai porondján, hogy Stephanie Izard, a Girl & The Goat and Little Goat Diner főszakácsa is exkluzív szerződést kötött az Amerikában piacvezető márkával. Stephanie ugyanis nem csak az egyik legígéretesebb ifjú séf, hanem a regionális konyha igazi nagykövete, aki „a farmtól az asztalig” (farm-to-table) menüivel vált ismertté. Vagyis sok séftársával ellentétben nem csupán az íze és a jó feldolgozhatósága miatt választotta a Philadelphia szendvicskrémet, hanem mert a termék a legmagasabb minőségű alapanyagokból készül, „majdnem olyan, mintha a saját farmján készülne” – írta az FSR amerikai szaklap.

Másfél mázsa Philadelphia szendvicskrémet használ fel egy átlagos héten Stephanie Izard, és ezzel úgy helyettesíti a főzőtejszín, a tejföl, a vaj, a margarin jelentős részét, hogy közben páratlan ízélménnyel ajándékozza meg vendégeit. A szendvicskrémek előretörése a profi vendéglátásban egyre inkább Magyarországon is megfigyelhető jelenség – mondják el a White Lake Kft-nél, a Philadelphia magyarországi disztribútoránál. A hazai HORECA a teljes étlaphoz használja már a Philadelphiát: levesek, főételek, desszertek, sőt saláták elkészítésénél is előszeretettel alkalmazzák a szendvicskrémet.

Az eredeti Philadelphia szendvicskrém 1880 óta gyakorlatilag változatlan ízzel hódít egyre nagyobb rajongói táborában világszerte, ezért jobbá nem igazán, csak nagyobbá lehetett tenni, a HORECA igényeinek jobb kiszolgálása érdekében. Éppen ezért vezette be a White Lake Kft. idén a magyar piacon is az 1,65 kg-os gasztro kiszerelést, ami kifejezetten a vendéglátói szegmenst célozza meg. Figyelembe véve, hogy egy 16 szeletes New York Cheesecake elkészítéséhez közel egy kilógramm Philadelphia szendvicskrémet használnak fel a cukrászok, igazi hiánypótló ez a nagyobb kiszerelés.

A változatosság ma már alapkövetelmény az egyre kompetitívebb HORECA piacon, legyen szó vasárnapi családi ebédről, romantikus vacsoráról, néhány fős üzleti ebédről, konferencia megbeszélésről, partnertalálkozóról, vagy több száz fős vállalati rendezvényről – minden esetben szigorú elvárásokkal találkozik a vendéglátós. A magas alapanyag-minőségre, az egyszerű logisztikára és a kulináris kreativitásra egyszerre nyújt megoldást az 1,65 kg-os Philadelphia natúr szendvicskrém. A White Lake Kft. a Philadelphia natúr szendvicskrémmel járul hozzá a sikerhez. Márpedig ha a jó alapanyag jó kiszerelésben rendelkezésre áll, a többi csak a séfek kreativitásán múlik.

További információ és inspiráció: www.white-lake.hu (x)


Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények

Utazás 2025 kiállítás: fókuszban a különleges élmények 

Az idei évben különös figyelmet kap a Balaton négyévszakos turizmusa, míg a nemzetközi vendégek közül Szlovákia mutatkozik be különleges gasztronómiájával és kulturális örökségével.
 Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon

Most először: nemzetközi snowboard verseny Magyarországon 

Látványos nemzetközi snowboard-verseny, tökéletes hó és minden pályán zavartalan nyitvatartás várja a sízőket a hétvégén Mátraszentistvánon.
Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban

Hosszabb a balatoni STRAND Fesztivál, mint korábban 

Egy nappal hosszabb lesz a STRAND Fesztivál.
NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés

NGM: díjmentes marad a szálláshely-minősítés 

Visszavonják a társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelettervezetet, amely a szálláshely-minősítési tevékenységhez kapcsolódó igazgatási szolgáltatási díjak szabályozását célozta.
Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen

Sétálójeggyel nyit újra a szentendrei Skanzen 

A Skanzen házaiba ugyan még nem térhetünkk be, de sétálhatunk, túrázhatunk a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó 75 hektáros területen.
Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából

Vegyes ízelítő a 2025-ös HoReCa Design Kiállítás választékából 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet

Csendes Olivér: a hazai turizmus idén is húzóágazat lehet 

Az Utazás kiállítás szakmai napján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében megrendezésre kerülő konferencián a hazai turizmus szereplői osztották meg tapasztalataikat.
Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban

Kicsi gazdák, nagy kalandok: egyedülálló farsang a múzeumban 

A Mezőgazdasági Múzeum szervezői egyedülálló farsangi kalandra hívják a családokat 2025. március 1-jén a Vajdahunyad várába. Egy napra gyermekeinkből lehet tehenész, lovász, gabonatermesztő vagy szatócsboltos.
PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások

PwC: erősödő bizalom a világgazdaságban, óvatos vállalati várakozások 

A hazai cégvezetők 70 százaléka számít globális gazdaság gyorsulására, 60 százalék a hazai gazdasággal kapcsolatban is optimistán nyilatkozott, míg saját vállalata növekedésében mindössze 39 százalék bízik.
Így zajlott a jubileumi BCEFW

Így zajlott a jubileumi BCEFW 

A Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) az elmúlt években a régió egyik legjelentősebb divateseményévé vált, a 15. szezon pedig minden eddiginél színesebb programmal és új nemzetközi együttműködésekkel ünnepelte a közép-európai divatot február 10-16. között.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.