Vízkereszti ebédet főztek Rómában a rászorulóknak a Kapuvári ÍzvadÁszok

Tömött sorok vártak Róma belvárosában a Kapuvári ÍzvadÁszok csapata készítette meleg ünnepi ebédre hétfőn, miután 2015-től hagyománnyá vált, hogy minden évben január 6-án a Szent Egyed közösség római konyháján a magyar amatőr szakácscsapat főz a rászorulóknak.

Olasz kérésre az idei asztalokra gulyásleves került. Desszertként az Olaszországban nem ismert szaloncukrot és a Cserpes Sajtműhely Trudiját osztották szét, ami szintén rendkívüli finomságnak számít Rómában.

Az olasz főváros központi Trastevere negyedében található szegénykonyhán tömött sorokban várakoztak a magyarok főzte ünnepi ebédre. Eredetileg mintegy ötszáz embert vártak, de sokkal többen voltak: a sorban állók elmondták, a magyarok főznek a legjobban, ezért már várták a vízkereszti ebédet. Végül még az udvaron is asztalt kellett felállítani, de még így sem fért el mindenki.

Magyar László, az ÍzvadÁszok csapatának vezetője az MTI-nek beszámolt arról, hogy az idén is mindent Magyarországról szállítottak Rómába a 40 kilogram marhahústól a 15 kilogram hagymán át egészen a nyolcvan literes lábasokig.

Hangsúlyozta, az ÍzvadÁszok továbbra is missziójuknak tartják a rászorulók segítését. Magyar Lászlóné Pócza Katalin a hatalmas, szintén Magyarországról hozott fehérkenyeret szeletelte fel, ami az ebédvendégek szerint szintén nagyon finom volt.

Marco Sala, a római Szent Egyed közösség egyik vezetője kifejtette, hogy a magyarok már megszokott vízkereszti érkezése "nem jelképes, hanem nagyon is konkrét és jelentős segítségnek számít", hiszen ízletes ünnepi étel kerül a római szegények asztalára minden január 6-án. "A rászorulóknak nyújtott segítség, a közös ebéd is hozzájárul egy összetartóbb Európa megépítéséhez - jelentette ki Marco Sala.

Forrás: MTI


Több mint kétmillió eurót fordíthat turisztikai fejlesztésre a Magyar Nemzeti Múzeum

Több mint kétmillió eurót fordíthat turisztikai fejlesztésre a Magyar Nemzeti Múzeum 

Az esztergomi vármúzeum és a zselízi Esterházy-kastély felújítására nyert pályázatot.
Turizmus Konjuktúra Index: a turizmus lehet idén a húzóágazat

Turizmus Konjuktúra Index: a turizmus lehet idén a húzóágazat  

Az ágazat szereplői helyzetüket pozitívnak érzékelték.
Új üzletág igazgató a HotelPremio Group-nál

Új üzletág igazgató a HotelPremio Group-nál 

Fazakas F. János a cégcsoport növekedéséért felel ez év május 1-től.
Stand up, flamenco, örökzöld slágerek: közeledik a pécsi Zsolnay Piknik

Stand up, flamenco, örökzöld slágerek: közeledik a pécsi Zsolnay Piknik 

Ingyenes kultúrális és családi programok június elsején és másodikán.
Innovációs díjat kapott a Skanzen

Innovációs díjat kapott a Skanzen 

Az előremutató projekt egyesíti a kultúrát a gondoskodással, egyedülálló módszertani és mentálhigiénés erőforrást biztosítva.
Közeleg a főszezon - milyen a jó vendégvárás a Balatonnál?

Közeleg a főszezon - milyen a jó vendégvárás a Balatonnál? 

Balatoni vendéglátás, vendégvárás témában Csapody Balázs, a Kistücsök étterem tulajdonosa, a Pannon Gasztronómia Akadémia (PGA) elnöke kérdezte a tó körül élő, szolgáltatási területen dolgozó szakértőket.
Elképzelhető, hogy végleg lezárják a Rám-szakadékot

Elképzelhető, hogy végleg lezárják a Rám-szakadékot 

A klímaváltozás a népszerű kirándulóhelyekre is hatással van.
Kiosztották a Hévíz Város Turizmusáért díjat

Kiosztották a Hévíz Város Turizmusáért díjat 

Molnár Ágnes a szálloda nyitása óta az Európafit oszlopos tagja.
Turizmusban a kulcs: az utazó fejével kell gondolkodni

Turizmusban a kulcs: az utazó fejével kell gondolkodni 

Egy friss kutatás eredményeiről számolt be Sulyok Judit, a Pannon Egyetem Turizmus Intézeti Tanszékének tudományos munkatársa a Veszprémben tartott Balaton Konferencián, május 2-án.
Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái

Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái 

Az Évgyűrűkben őrzött történetek – Magyarország fáinak titkos meséi című fotókiállítást május 4-én nyitják meg Badacsonyörsön.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.