A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

A Portfolio Property Awards díjait idén tizennegyedik alkalommal osztották ki, hogy elismerjék a 2023-as év legkülönlegesebb és legmeghatározóbb ingatlanpiaci projektjeit és tranzakcióit.

A győztesek kiválasztásában egy 7 fős szakmai zsűri vett részt, az eredményeket kedden, a Marriott Hotelben rendezett konferencián hozták nyilvánosságra, ahol a BDPST Ingatlanfejlesztő projektje, a Dorothea Hotel az Év Hotelprojektje kategóriában szerzett elismerést.

„Az Év Hotelprojektje díj elnyerése számunkra nem csupán a Dorothea Hotel sikeres megvalósítását jelenti, hanem a BDPST Group csapatának kitartó és kreatív munkájának gyümölcsét is. A tervezőktől a kivitelezőkig és az összes érintett résztvevőn át mindenki hozzájárult ahhoz, hogy a Dorothea Hotel ne csupán egy épület legyen, hanem egy ingatlanfejlesztési kihívásból lett ikonikus komplexum Budapest szívében.” – mondta el Kecskeméthy Zoltán, a BDPST Ingatlanfejlesztő ügyvezetője.

A Marriott Bonvoy Autograph Collection Hotels globális portfóliójának részét képező ötcsillagos Dorothea Hotel Magyarország „aranykorát” idézve 2023 novemberében nyitotta meg kapuit a Vörösmarty tér mellett 216 vendégszobával és több gasztronómiai egységgel.

A BDPST Ingatlanfejlesztő projektje nemcsak amiatt bír 2023-ban nagy jelentőséggel, mert hozzájárul Budapest turisztikai szolgáltatásainak növeléséhez, de az elmúlt évek legösszetettebb ingatlanfejlesztése is.

„A Dorothea Hotel nem csupán egy szálloda, hanem egy történelmi és modern műalkotás, amely az Autograph Collection Hotels globális portfóliójának méltó tagja lett. A három különböző korszakban épült épület, a „Weber-ház”, a „Mahart-székház” és a „Münnich-ház”, egyedi történelmi és építészeti értékeikkel gazdagítják a hotel atmoszféráját. Ez a projekt nem csupán egy épület létrehozása volt számunkra, hanem a város kulturális örökségének tiszteletteljes megőrzése és újból életre keltése. Nagyon hálásak vagyunk a Portfolio Property Awards-nak és a szakmai zsűrinek a Dorothea projekt elismeréséért.” – tette hozzá Szilágyi István a Dorothea Projekt projektigazgatója. 

Az elismert olasz építész és tervező, Piero Lissoni által tervezett Dorothea Hotel egyszerre tiszteleg a történelem és a modernitás előtt, amelynek az elegye visszatérő motívumként jelenik meg a belsőépítészeti elemekben és a dizájnban. A három épület különböző korszakokban jött létre: a Weber Antal által tervezett „Weber-ház” (1873), amely egykor az Egyesült Budapesti Fővárosi Takarékpénztár neoreneszánsz stílusjegyeket viselő székháza volt; a „Mahart-székház” (1913), mely a Magyar Folyam- és Tengerhajózási Részvénytársaság szecessziós székházaként épült; míg a Münnich Aladár által tervezett „Münnich-ház” (1937) modernista és art deco elemeket ötvöző épülete a Futura Rt. székházaként szolgált a kezdetekben. A fejlesztés során a helyi műemlékvédelmi hatóságokkal együttműködésben az egyes épületek történelmi elemeit megőrizték és felújították, köztük a figyelemre méltó műemléki lépcsőházat. 

Forrás: BDPST / Turizmus Online


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
Vezérváltás a Szallas.hu portálnál

Vezérváltás a Szallas.hu portálnál 

Szigetvári József, a Szallas.hu Zrt. vezérigazgatója 2024 februárjától leköszön, és stratégiai tanácsadóként támogatja tovább a cégcsoportot. Az új vezérigazgató érkezéséig a Szallas Groupot a menedzsment kolozsvári tagja, Rigó Ferenc vezeti.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?